Αρχική > σχολείο > Το να γελάς μαζί με τα παιδιά σου από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να τους προσφέρεις

Το να γελάς μαζί με τα παιδιά σου από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να τους προσφέρεις

Αποτέλεσμα εικόνας για school in https://www.wikiart.org

Village school, c.1670 – Jan Steen

 

 

Ελένη – Μαρία Κοντοράβδη

 

Συντονίστρια Ευεξίας Γέλιου, Σύμβουλος Europalso

 

Ο σύγχρονος γονιός καλείται να αναλάβει πολλούς ρόλους και ευθύνες, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο, με αποτέλεσμα, τις περισσότερες φορές να παραμελεί τον εαυτό του και τις ανάγκες του.

“Η θεωρία της μάσκας οξυγόνου” περιγράφει πολύ εύστοχα, πόσο σημαντικό είναι να είναι πρώτα ο γονιός καλά, ώστε να είναι και το παιδί. Όταν το αεροπλάνο έχει αναταράξεις και πέσουν οι μάσκες, πρώτα θα βάλετε την μάσκα στον εαυτό σας και μετά στα παιδιά σας.

Ο γονιός οφείλει να διατηρείται σε ψυχική και σωματική ισορροπία, ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει στον ρόλο του, που είναι τόσο σημαντικός.

Τα παιδιά χρειάζονται γονείς χαρούμενους και ήρεμους. Το γέλιο είναι πηγή χαράς και υγείας για γονείς και παιδιά.

Το γέλιο αναβλύζει πηγαία από μέσα μας, εκφράζει συναισθήματα, μεταβιβάζει ολόγυρα την πληροφορία της ευχαρίστησης, της χαράς, της χαλάρωσης, της έκπληξης και όλης της συναισθηματικής κατάστασης, εκείνου που το βιώνει.

Ο Αριστοτέλης θεωρούσε ότι το γέλιο επιφέρει κάθαρση με ανώδυνο τρόπο. Ο Ιπποκράτης πίστευε στη θεραπευτική αξία του γέλιου.

Η ευεξία γέλιου είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη τεχνική που προκαλεί το γέλιο με τον συνδυασμό απλών ασκήσεων, διατάσεων, ήπιων αναπνοών, ρυθμικού χειροκροτήματος, τραγουδιού και κίνησης.

Τα Οφέλη από την Ευεξία Γέλιου στους γονείς είναι τα εξής:

Χαλαρώνει

Μειώνει την πίεση και το άγχος των ευθυνών που έχουν οι γονείς

Τονώνει την ψυχική διάθεση

Δημιουργεί θετικές σκέψεις

Τα Οφέλη από την Ευεξία Γέλιου στα παιδιά είναι τα εξής:

Προωθεί την υγιή συναισθηματική τους ανάπτυξη

Αυξάνει την σχολική τους επίδοση

Οξυγονώνει το μυαλό και το σώμα τους. Eτσι με διαύγεια, τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη ικανότητα στην προσοχή και την συγκέντρωση

Αναπτύσσει την αυτοπεποίθησή τους

Μέσα από τα παιχνίδια γέλιου, τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να εκφράζονται, να βρίσκουν τη δική τους φωνή, να ανακαλύπτουν τις τυχόν ηγετικές τους ικανότητες, να τολμούν να παίζουν ρόλους και να μιλούν σε κοινό.

Αναπτύσσει την φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. «Τα παιδιά μπορούν να γελάσουν γιατί βλέπουν καθαρά τα πράγματα. Δεν έχουν προσδοκίες να θαμπώνουν την όρασή τους. Και ο κόσμος για αυτά, είναι γεμάτος με αστεία και παράλογα πράγματα! Ένα παιδί δεν μπορεί να μην το παρατηρήσει. Η ικανότητα της επιβίωσης υπάρχει μέσα του, από την στιγμή που γεννιέται, αλλά η τέχνη του να μετατρέπεις την ζωή σε γιορτή, πρέπει να μαθευτεί». Όσσο, καθ. φιλοσοφίας

Σημαντικές είναι οι ευεργετικές ιδιότητες του γέλιου στη λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς μειώνουν τις ορμόνες του άγχους και ενεργοποιούν το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Στην Ευεξία Γέλιου για γονείς και παιδιά, οι γονείς συντονίζονται στο παιχνίδι του γέλιου με τα παιδιά τους.

Αφουγκράζονται τον τρόπο που τα παιδιά τους αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα γύρω τους, και έτσι παίζοντας μαζί τους, επικοινωνούν στη δική τους γλώσσα. Με αυτόν τον τρόπο, τους διδάσκουν την αισιοδοξία και τη χαρά και χτίζουν μαζί τους, σχέσεις εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Χωρίς περιορισμούς και αυστηρούς ρόλους, τολμήστε να παίξετε και να γελάσετε αυθόρμητα και αυθεντικά, μαζί με τα παιδιά σας!

Μια συνεχώς αυξανόμενη ανάγκη για γέλιο και παιχνίδι παρουσιάζεται στα παιδιά σήμερα. Το γέλιο αντικαθιστά το ανέμελο παιχνίδι που τους λείπει.

europalso.gr

 

Αποτέλεσμα εικόνας για school in https://www.wikiart.org

Exit of the Turkish school – Honore Daumier

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: