Αρχική > πολιτισμός, πολιτική, εκπαίδευση, εκπαιδευτικός > Οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο στέκονται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας και καταδικάζουν την πολεμική πράξη της Ρωσίας

Οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο στέκονται στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας και καταδικάζουν την πολεμική πράξη της Ρωσίας

Education International is hiring a Research, Policy and Advocacy  Coordinator - Opportunity Desk

Κοινή δήλωση EI-ETUCE για την Ουκρανία

28 Φεβρουαρίου 2022

Αγνοώντας τις παγκόσμιες εκκλήσεις για ειρήνη και διπλωματία, η Ρωσία έχει εξαπολύσει μια αδικαιολόγητη πλήρους κλίμακας εισβολή στην Ουκρανία. Η Education International στέκεται αλληλέγγυα με τους δασκάλους, τους μαθητές και τον λαό της Ουκρανίας και καλεί τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει την αιματοχυσία και να κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει μια καταστροφική ανθρωπιστική κρίση στην Ευρώπη.

«Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη. Εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο στέκονται με τους συναδέλφους, τους μαθητές και τις κοινότητες μας στην Ουκρανία και καταγγέλλουν την εισβολή. Η σύγκρουση έχει ήδη κοστίσει 14.000 ζωές από το 2014, τραυματίζοντας χιλιάδες και εκτοπίζοντας 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους. Η βία πρέπει να σταματήσει. Η διεθνής κοινότητα πρέπει να σταθεί ενωμένη απέναντι σε αυτήν την επίθεση και να υποστηρίξει το δικαίωμα της Ουκρανίας να επιλέξει το μέλλον της», δήλωσε ο David Edwards, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Εκπαίδευσης.

Η Susan Flocken, Διευθύντρια της ETUCE, της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας Εκπαίδευσης Διεθνούς δήλωσε: «Οι δάσκαλοι, οι ακαδημαϊκοί και τα συνδικάτα τους στην Ευρώπη είναι συγκλονισμένοι από τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο κυρίαρχο κράτος της Ουκρανίας. Η ETUCE καταδικάζει την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία και εκφράζει την ισχυρή υποστήριξή της και τη βαθιά της αλληλεγγύη στους συναδέλφους, τους δασκάλους, τους ακαδημαϊκούς και τους φοιτητές και όλο τον λαό της Ουκρανίας. Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων διακυβεύονται. Πόλεμος και εισβολή δεν πρέπει ποτέ να συμβαίνουν σε σύγχρονες κοινωνίες όπου οι άνθρωποι χρησιμοποιούν λόγια και όχι όπλα για να καταλήξουν σε μια διευθέτηση. Η εισβολή πρέπει να σταματήσει».

ISTP2022 - International Summit on the Teaching Profession 2022

Έχουμε συνεργαστεί με οργανώσεις-μέλη στη Ρωσία και την Ουκρανία για να τονίσουμε τη σημασία του διαλόγου και της διατήρησης των αξιών της εκπαίδευσης και της ειρήνης.

Επιβεβαιώνουμε την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τις οργανώσεις-μέλη μας στην Ουκρανία – το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Εκπαίδευση και Επιστήμη της Ουκρανίας (TUESWU) και το Ελεύθερο Συνδικάτο Εκπαίδευσης και Επιστήμης της Ουκρανίας (VPONU).

«Η επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι απαράδεκτη. Εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο στέκονται με τους συναδέλφους, τους μαθητές και τις κοινότητες μας στην Ουκρανία και καταγγέλλουν την εισβολή».

David Edwards, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Εκπαίδευσης

Στη δήλωσή τους, το TUESWU, το οποίο εκπροσωπεί 1,4 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς εργαζόμενους στην Ουκρανία, τόνισε «ότι αυτό το επιθετικό σενάριο θα έχει καταστροφικές ανθρωπιστικές συνέπειες, αλλά και θα υπονομεύσει σημαντικά την οικονομία της χώρας. Εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να καταστραφούν και η καταστροφή των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, των κοινωνικών υπηρεσιών και της οικονομίας θα οδηγούσε σε φτώχεια και εξαθλίωση. Η κοινωνική πρόνοια και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των εργαζομένων δεν θα είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη».

Η εισβολή της Ρωσίας σε κυρίαρχο έδαφος της Ουκρανίας αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου που θα οδηγήσει σε τραγική απώλεια ανθρώπινων ζωών και απειλεί όχι μόνο την ασφάλεια της Ουκρανίας, αλλά και ολόκληρης της περιοχής. Οι εκτεταμένες συνέπειες αυτής της πολεμικής πράξης δεν μπορούν να υποτιμηθούν.

Ο λαός της Ουκρανίας έχει δικαίωμα σε ένα μέλλον χωρίς βία και πόλεμο. Έχουν το κυρίαρχο δικαίωμα να αποφασίζουν δημοκρατικά το μέλλον τους ως έθνος. Ο κόσμος πρέπει να σταθεί δίπλα τους και να διπλασιάσει τις προσπάθειες για τη διασφάλιση της ειρήνης στη χώρα και στην ήπειρο.

Είναι καιρός να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα της περιοχής με βάση την οικοδόμηση της ειρήνης και όχι τη διεξαγωγή πολέμου και καταστροφής.

About Education International

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: