Αρχική > πολιτική > Ένας πόλεμος που μας αφορά όλους

Ένας πόλεμος που μας αφορά όλους

Πόλεμος στην Ουκρανία: Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις από την ρωσική  εισβολή! - Iciao

Του Άγγελου Τζίτζιρα

Ο πλανήτης μας μετά από 2 χρόνια πανδημίας, η οποία συνεχίζεται ακόμη, έρχεται αντιμέτωπος με ένα άλλο ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο απειλεί την παγκόσμια ασφάλεια, τον πόλεμο – εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ένας πόλεμο που δεν αφορά μόνο τις δύο πλευρές αλλά όλους μας.

Και αφορά όλους μας όχι μόνο λόγω του κινδύνου, που υπάρχει στο να επεκταθεί ο πόλεμος σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή ήπειρο, αλλά και επειδή δημιουργεί άμεσα προβλήματα που αφορούν την χώρα μας και για τα οποία θα πρέπει να βρεθεί άμεση λύση. Μερικά από αυτά είναι:

Η νέα προσφυγική κρίση. Η χώρας μας βρέθηκε πρόσφατα αντιμέτωπη με το ζήτημα της προσφυγικής κρίση, βοηθώντας όπως μπορεί τους πρόσφυγες που ήρθαν από εμπόλεμες καταστάσεις όπως η Συρία και το Ιράκ. Χρέος μας σήμερα είναι να βοηθήσουμε τους πρόσφυγες που έχουν έρθει ήδη από την Ουκρανία, όχι λόγω ότι είναι λευκοί ορθόδοξοι – όπως είπε ένας βουλευτής της ΝΔ – αλλά επειδή είναι άνθρωποι που χρειάζονται την βοήθεια μας. Ως Έλληνες έχουμε ζήσει την προσφυγιά και ξέρουμε πως είναι, γι’ αυτό σήμερα είναι υποχρέωση μας να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη.

Οι αυξήσεις των τιμών. Είναι γνωστό πως η χώρα μας ανήκει στις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες αγοράζουν φυσικό αέριο από την Ρωσία, με αποτέλεσμα όταν υπάρχουν ανακατατάξεις στην γύρω περιοχή να υπάρχουν και αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Αν και η κυβέρνηση δεν ευθύνεται για την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία, έχει όμως τεράστια ευθύνη έτσι ώστε οι τιμές των προϊόντων να βρίσκονται σε φυσιολογική κατάσταση και αν κάποιος αναζητάει παραδείγματα, μπορεί να δει πως αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα στην Κύπρο.

ΟΙ απειλές εναντίον της χώρας μας. Η ρωσική πρεσβεία αλλά και η υπουργός εξωτερικών της χώρας, το τελευταίο χρονικό διάστημα βγάζουν ανακοινώσεις οι οποίες αποτελούν ξεκάθαρη επίθεση στην χώρα μας, στην αξιοπιστία των ΜΜΕ, απέναντι στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και απέναντι στα κόμματα και τους θεσμούς του κράτους. Απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες δηλώσεις, η χώρα μας θα πρέπει να είναι πιο αποφασιστική.

Ο πόλεμος μεταξύ της Ουκρανίας και της Ρωσίας μας αφορά άμεσα και θα πρέπει ως χώρα να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα που αυτός επιφέρει στον λαό της Ουκρανίας. Ως Έλληνες έχουμε ζήσει την προσφυγιά και είναι χρέος μας να βοηθήσουμε αυτούς που έχουν ανάγκη αλλά και να αποδείξουμε πως θα βρεθούμε για άλλη μια φορά στην σωστή πλευρά της ιστορίας.

Άγγελος Τζίτζιρας,

Μέλος της Γραμματείας του τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και φοιτητής στην Εισαγωγική Κατεύθυνση Μουσουλμανικών Σπουδών στο ΑΠΘ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι, τώρα | Jenny.gr

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι πρώτες 24 ώρες

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: