Αρχική > επιστήμη > 2ο Συμπόσιο των 7 Σοφών με θέμα την Κοσμολογία

2ο Συμπόσιο των 7 Σοφών με θέμα την Κοσμολογία

3 Νομπελίστες και 4 κορυφαίοι Αστροφυσικοί, έρχονται στην Ελλάδα για ένα παγκόσμιο γεγονός – Την Αναβίωση του Συμποσίου των 7 Σοφών

 

Υποβλήθηκε από Κωνσταντίνα Παλ… στις Τρί, 23/06/2015.

Τρείς κάτοχοι του βραβείου Nobel στη Φυσική και τέσσερις κορυφαίοι επιστήμονες, έρχονται  στην Αθήνα για να συμμετάσχουν στο 2ο Συμπόσιο των 7 Σοφών με θέμα την Κοσμολογία, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στην Αρχαία Μεσσήνη -  Costa Navarino Resort, από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2015.

»Μεταξύ ουρανού και γης» Αστερισμός της Κασσιόπης – Φάνης Ματσόπουλος

Κεντρικός τίτλος του Συμποσίου είναι:

                      ‘’Από πού προήλθαμε;’’

                ‘’ Πώς ξεκίνησε το Σύμπαν;’’         

            ‘’Ποιό είναι το μέλλον του Κόσμου;’’

Το πρωί της πρώτης ημέρας του Συμποσίου – Παρασκευή 2 Οκτωβρίου- θα διεξαχθεί η επιστημονική ημερίδα, ενώ το βράδυ θα γίνει η επίσημη τελετή βράβευσης των 7 Σοφών ,την οποία θα παρουσιάσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου.

Η εκδήλωση αυτή, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα του Μεγάρου – Megaron Plus .

Τα βραβεία θ’ απονεμηθούν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπιο Παυλόπουλο, υπό την αιγίδα του οποίου πραγματοποιείται  το Συμπόσιο.

Λουκάς Χαψής »Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού»’ Μεσσήνη

Οι Αστροφωτογράφοι, Λουκάς Χαψής και Θεοφάνης Ματσόπουλος συμμετέχουν με την εξαιρετική δουλειά τους ‘’Ναοί στο σχήμα τ’ ουρανού’’ και ‘’Μεταξύ ουρανού και Γής’’ αντίστοιχα, ομορφαίνοντας το επιστημονικό Συμπόσιο.

 

Οι  Επτά  ‘’Σοφοί’’ της Κοσμολογίας είναι :

James Cronin, Nobel Laureate in Physics 1980 – University of Chicago.

George Efstathiou, FRS Professor, University of Cambridge

Director, Kavli Institute for Cosmology

 

 

David Gross, Nobel Laureate 2004 in Physics – Kavli Institute for Theoretical Physics, University of California, Santa Barbara.

 

 

Sir Robert Penrose – University of Oxford

 

 

George F. Smoot, Nobel Laureate 2006 in Physics – University of California, Berkeley and CNRS, France.

 

 

Alexei Starobinski – Kavli Prize 2014 – Russian Academy of Sciences, Moscow.

 

 

Gabriele Veneziano  -  Chair of Elementary Particles, Gravitation and Cosmology, Collège de France, Paris.

 

 

Ενόψει της διοργάνωσης, ο Σταμάτης Κριμιζής, Πρόεδρος του Συμποσίου – Ακαδημαϊκός καθηγητής Αστροφυσικής , τόνισε :

‘’ Το υπαρξιακό ερώτημα του ‘’Πώς ξεκίνησε το Σύμπαν’’ είναι παλαιό όσο το ανθρώπινο γένος και το είδος μας δεν έπαψε ποτέ ν’ αναζητά απαντήσεις. Και όπως όλοι γνωρίζουμε… η σωστή απάντηση εξακολουθεί να μας διαφεύγει .

Το πρόγραμμα του Συμποσίου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου, έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να συμμετέχουν επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, μαθητές και φοιτητές σε όλα τα επίπεδα, καθώς και το ευρύτερο κοινό. Θα προσπαθήσει να το επιτύχει, με διαδικτυακή αναμετάδοση (web-casting), όπως επίσης και με τη βοήθεια ενός παγκόσμιου δικτύου συμμετεχόντων από θεσμούς σε άλλες χώρες ’’.

Άγιος Γεώργιος Χερσόνησος »Μεταξύ Ουρανού & γης» Φάνης Ματσόπουλος

Mε αφορμή το Συμπόσιο, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίου Ευγενίδου – Πλανητάριο, Διονύσιος Σιμόπουλος , υπογράμμισε:

‘’ Η γέννηση και η εξέλιξη του Σύμπαντος, η ηλικία του οποίου υπολογίζεται στα 13,8 δισεκατομμύρια χρόνια, είναι η βάση της σύγχρονης επιστήμης της Κοσμολογίας, ενώ ακόμη διερευνάται η ιστορία, η μορφή, η δομή και η μελλοντική του εξέλιξη’’.

Λουκάς Χαψής »Ναοί στο σχήμα τ΄ουρανού» – Δελφοί

Ο εμπνευστής του συνολικού εγχειρήματος και πρόεδρος του 1ου Συμποσίου των 7 Σοφών του Κόσμου στην Καρδιοχειρουργική, Δρ. Χρήστος Λόλας, μίλησε για την αναβίωση του θεσμού του Συμποσίου των 7 Σοφών :

‘’ Εδώ και μερικές δεκαετίες διανύουμε την εποχή του διαδικτύου και διαπιστώνουμε μια μαζική υπερπληροφόρηση και ταυτόχρονα μια

σύγχυση. Χρειάζεται να επανέλθουμε στον Άνθρωπο, και  στη Σοφία του, αποτελώντας τον βασικότερο λόγο για τον οποίο επιβάλλεται η αναβίωση του ‘’Συμποσίου των 7 Σοφών’’ .

»Μεταξύ ουρανού και γης» – Νεκρομαντείο Φάνης Ματσόπουλος

Το Συμπόσιο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε  του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλόπουλου.

http://www.radiogamma.gr/n/3-%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-4-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%86%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%AF-%CE%AD%CF%81%CF%87%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CE%BD%CF%8C%CF%82-%E2%80%93-%CF%84%CE%B7%CE%BD

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: