Αρχική > πολιτισμός > Old Fashion Christmas Cards

Old Fashion Christmas Cards

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2014

Του Νίκου Τσούλια

      Κάρτες, πίνακες ζωγραφικής και φωτογραφίες έχουν επιλεγεί με ιδιαίτερη φροντίδα για να μάς μεταφέρουν στο κλίμα των Χριστουγέννων, στο θαύμα της Γέννησης, στον κόσμο της αγάπης και της ταπεινότητας. Κάρτες με θρησκευτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο, κάρτες παλιές από διάφορες περιοχές της Γης και από διάφορους λαούς παρουσιάζονται για να μοιραστούμε με ανθρώπους που δεν ξέρουμε και που ποτέ δεν θα γνωρίσουμε κοινές παραστάσεις, για να νιώσουμε τα ίδια σκιρτήματα της ψυχής, για να ταξιδέψουμε μαζί στο πάντα όμορφο και γιορτινό σκηνικό της έναρξης του Νέου Έτους.

      Όμορφα χειμωνιάτικα τοπία γοητεύουν αισθήσεις και κεντρίζουν συναισθήματα και ονειροπολήσεις. Οι εικόνες μάς οδηγούν με απίστευτη ευκολία – ίσως γιατί τις απολαμβάνουμε με προ-οικονομία και με προσχηματισμένη δεκτικότητα – σε χωροχρόνους νοσταλγίας χωρίς να τους έχουμε ζήσει. Άλλωστε, ποιος ξέρει τι είναι αυτή η ασύλληπτη ομορφιά της ανθρώπινης φαντασίας που πάει παντού πριν ακόμα η συνείδησή μας το αντιληφτεί, τι είναι αυτό που αναδύεται μέσα από τον απόλυτο ορθολογισμό μας και μάς μεταφέρει σε τόπους θαυμάτων, τι είναι η ψυχή μας που επινοεί και δημιουργεί ό,τι αγαπάει και λατρεύει αλλά και γλυκαίνει και νοηματοδοτεί τη ζωή μας;

      Απολαύστε την ομορφιά των εικόνων με στοχαστική διάθεση, με παιδική ματιά και αθωότητα και μοιράστε τες σε φίλους και σε συγγενείς. Ονειρευτείτε την ομορφιά της ζωής, την ομορφιά του ανθρώπου, την ομορφιά του εαυτού σας.

 

 ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΜΟΡΦΑ

 

Κατηγορίες:πολιτισμός Ετικέτες: , ,
  1. ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΑΜΑΛΟΣ
    01/01/2014 στο 12:43 ΜΜ

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟ 2014

  2. ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΖΟΥΡΑΣ
    01/01/2014 στο 9:47 ΜΜ

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ !!

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε