Αρχική > πολιτική, κοινωνία > Ο Πόλεμος είναι πάντα μια κόλαση… Συμπαράσταση στην Ουκρανία!

Ο Πόλεμος είναι πάντα μια κόλαση… Συμπαράσταση στην Ουκρανία!

Πόλεμος στην Ουκρανία: Έκκληση στους πολίτες να καταταγούν - Σκληρές  εικόνες από το Χάρκοβο

Του Νίκου Τσούλια

     Ο πόλεμος έχει πάντα και παντού το ίδιο φρικιαστικό πρόσωπο. Αυτή είναι η κόλαση – όταν ο άνθρωπος σκοτώνει τον άνθρωπο, όταν αφαιρεί το θείο δώρο της ζωής, όταν κατατρώει την αδελφοσύνη, την αλληλεγγύη, την αγάπη μεταξύ λαών και ανθρώπων.

     Καταδικάζουμε τον επεκτατικό πόλεμο της Ρωσίας. Δεν θέλουμε ξανά πόλεμο στον Κόσμο όλο και στην Ευρώπη. Μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όλοι οι λαοί της ηπείρου μας φώναζαν και διαλαλούσαν το «Ποτέ ξανά πόλεμος». Δεν τα καταφέραμε. Έγινε πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία – με ευθύνη της Δύσης. Τώρα γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία – με ευθύνη της Ανατολής.

     Αλλά δεν είναι το μέλλον μας η φρίκη του πολέμου. Η ειρήνη είναι το πρώτο αγαθό της ζωής και του πολιτισμού! Ειρήνη είναι ο εξανθρωπισμός μας… Ειρήνη είναι ο πρώτιστος αγώνας μας, προσωπικός και συλλογικός!

Ουκρανός πατέρας αποχαιρετά την οικογένειά του και μένει πίσω για να  πολεμήσει – διαφορετικό

Καταθέτω τη σχετική δήλωση του Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής,

Νίκου Ανδρουλάκη,

για την εισβολή στην Ουκρανία.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να υπερασπιστεί τις αρχές & τις αξίες μας

«Περισσότερο από ποτέ αναδεικνύεται η ανάγκη Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής, για να διασφαλίσουμε την ειρήνη, την ευημερία και τη σταθερότητα των Ευρωπαϊκών λαών. Η στρατιωτική εισβολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία είναι απολύτως καταδικαστέα. Βασικές αρχές του Διεθνούς Δικαίου όπως ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας παραμερίστηκαν από τη δύναμη του ισχυρού. Μπροστά σε αυτές τις δραματικές εξελίξεις το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στη σημερινή του συνεδρίαση οφείλει να αποδείξει ότι έχει τη βούληση να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες μας με πράξεις. Η σκέψη μας είναι στους Έλληνες της Μαριούπολης αλλά και σε όλους τους πολίτες της Ουκρανίας που δέχονται μία ασύμμετρη επίθεση».

Πόλεμος Ουκρανία: 20 εικόνες από τη ρωσική εισβολή | Athens Voice

Πόλεμος στην Ουκρανία: Φτάνουν κιόλας στο Κίεβο οι Ρώσοι, κατέλαβαν  αεροδρομιο κοντά στην πρωτεύουσα (βίντεο, φωτογραφίες)

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε