Αρχική > εκπαίδευση > Ανεπάρκεια του Υπουργείου Παιδείας και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Ανεπάρκεια του Υπουργείου Παιδείας και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021: Δείτε τα θέματα και ενδεικτικές απαντήσεις  λίγο μετά την ανακοίνωσή τους | schooltime.gr

Τομέας Παιδείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΑΛ

13 Ιουνίου 2024

     Για μια ακόμα φορά η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας υπολείπεται τον αναγκών της εκπαίδευσης. Δυστυχώς στο πιο δύσκολο και κοινωνικά τόσο σημαντικό ζήτημα των Πανελλαδικών Εξετάσεων το Υπουργείο Παιδείας επέδειξε αδιαφορία.

     Δεν εξασφάλισε – ως απόρροια της φοβερής υποχρηματοδότησης των Σχολικών Επιτροπών – τις στοιχειωδώς κατάλληλες συνθήκες με κλιματισμό και ανεμιστήρες στις αίθουσες σε ημέρες που είχαμε έγκαιρα διαγνωσμένο καύσωνα. Ποτέ άλλοτε δεν έχει γίνει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. Βλέπουμε γονείς να μεταφέρουν ανεμιστήρες στα σχολεία, μια εικόνα που δεν είχαμε φανταστεί.

     Παράλληλα, για πρώτη φορά έχουμε επαναλαμβανόμενες αστοχίες και υπερβολικές δυσκολίες των Επιτροπών, που διαμορφώνουν τα θέματα. Υπήρχαν κατά καιρούς ανάλογα προβλήματα. Αλλά δεν είχαμε ποτέ σε τόσα πολλά μαθήματα: στη Βιολογία, στη Φυσική, στην Ιστορία κλπ, προβλήματα που επεκτάθηκαν και στη Βαθμολόγηση των υποψηφίων. Οι σχετικές Επιστημονικές Ενώσεις έχουν ήδη εκδώσει ανακοινώσεις για τα πολλαπλά προβλήματα των θεμάτων.

     Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε έναν θεσμό, που οφείλει να διασφαλίζει όχι μόνο την αντικειμενικότητα αλλά και να αποτρέπει κάθε έννοια αδικίας.

     Όταν είναι παγκοίνως και διαχρονικώς γνωστή η δύσκολη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων, είναι δυνατόν ο Υπουργός να μην ανταποκρίνεται στις προϋποθέσεις και στις απαιτήσεις των υποψηφίων σε μία τόσο κρίσιμη για τη μορφωτική εξέλιξής τους περίοδο;

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024: Χρήσιμες πληροφορίες πριν την έναρξη των  εξετάσεων | Cityportal.gr

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε