Αρχική > πολιτική > Κάθε μέρα …εκλογές

Κάθε μέρα …εκλογές

image

Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» ενόψει των βουλευτικών εκλογών του 2000 ζήτησε από δημόσια πρόσωπα να στείλουν «Μια σκέψη τους για τις εκλογές» – με περιορισμένο αριθμό λέξεων.

ΤΑ ΝΕΑ, 21 Μαρτίου 2000

Γράφει ο Νίκος Τσούλιας,

Πρόεδρος της ΟΛΜΕ

     Αναλογίζομαι, αν θα μπορούσε η αίσθηση της ημέρας των εκλογών να διαρκεί και τις άλλες ημέρες… Αν δηλαδή η προσμονή της έκφρασης της λαϊκής βούλησης, όπου όλοι οι εν δυνάμει κυβερνώντας νιώθουν μετέωροι, είχε τις επεκτατικές δυνατότητες και την επόμενη περίοδο.

     Γιατί αυτή την ημέρα έχει μεταναστεύσει (προσωρινά βέβαια) η αλαζονεία και υποκρισία των εξουσιαστικών «αυθεντιών» και επικρατεί μία «βωβή» αλλά αυθεντική ατμόσφαιρα. Γιατί αυτή την ημέρα διαλύονται οι κατασκευασμένες πολιτικές επιλογές, ο βερμπαλιστικός λόγος έχει εξαφανιστεί και οι πολιτικοί μας ανακαλύπτουν για λίγο το δικό τους ανθρώπινο πρόσωπο.

     Αναλογίζομαι ποιο θα είναι το περιεχόμενο της Δημοκρατίας και οποία η γοητεία της, αν η συγκρότηση της πολιτικής εδονείτο και τις άλλες ημέρες από τη δύναμη της λαϊκής ετυμηγορίας της ημέρας της ημέρας των εκλογών.

Υ.Γ.

Αν βέβαια μπορούσαμε να κάνουμε ισχυρό το παιδαγωγικό «παράδειγμα» της Αντιγόνης (του ενδότερου πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης) στη διαμόρφωση του πολίτη, τότε ίσως και να μην περιμέναμε τόσα πολλά από αυτή την ημέρα.

image

Φωτογραφίες εποχής 2000

Κατηγορίες:πολιτική Ετικέτες: ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε