Αρχική > πολιτική, εκπαίδευση, εκπαιδευτικός > Να εκλογικευτεί το εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Να εκλογικευτεί το εργασιακό καθεστώς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Η ιστορία του δάσκαλου και του μαθητή που θυμίζει την αξία της Παιδείας

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

22 Μαΐου 2024

     Έχουμε ήδη τονίσει από την προεδρία της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά την ανάγκη διαμόρφωσης ενός εργασιακού περιβάλλοντος ασφάλειας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

     Συνεχίστηκαν οι παρεμβάσεις μας με συνάντηση που είχαν οι βουλευτές μας Στέφανος Παραστατίδης, Υπεύθυνος Τομέα Παιδείας, Γιώργος Μουλκιώτης, Υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας, καθώς και η Γραμματέας της ΚΟ του κόμματός μας, Ευαγγελία Λιακούλη και οι Γραμματείες των αντίστοιχων Τομέων τον Αύγουστο του 2023. Εκδόθηκε ανακοίνωσή μας με τίτλο: «Να μπει τέλος στην εργασιακή επισφάλεια των εργαζομένων στην ιδιωτική εκπαίδευση».

     Επανερχόμενοι σε νέα συνάντηση του Τομέα μας στις 22 Μαΐου 2024 με το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, θεωρούμε ότι οι απολύσεις των ιδιωτικών εκπαιδευτικών θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένες με βάση τα τυπικά και τα ουσιαστικά καθήκοντά τους.

     Παράλληλα, θα μελετήσουμε τις σχετικές παρεμβάσεις που θα γίνουν σε αρμόδιες Επιτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

     Πιστεύουμε ότι η εξασφάλιση κλίματος ασφάλειας και συνεργασίας είναι στοιχείο καθοριστικό για την καλή λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων, για δημιουργικό παιδαγωγικό περιβάλλον και για την ομαλή επαγγελματική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

ΣΤΟ ΕΠΑΛ ΣΤΙΣ ΒΡΥΣΕΣ ΧΑΝΙΩΝ: Αναπληρώτρια καθηγήτρια καταπλακώθηκε από τον  πίνακα την ώρα που έκανε μάθημα

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε