Αρχική > εκπαιδευτικός > Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2022: Μεταμορφώνουμε την εκπαίδευση

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2022: Μεταμορφώνουμε την εκπαίδευση

Στις 19 Σεπτεμβρίου, οι παγκόσμιοι ηγέτες συναντήθηκαν στα Ηνωμένα Έθνη και δεσμεύτηκαν να μεταμορφώσουν την εκπαίδευση παντού. Οι δάσκαλοι βρίσκονται στο επίκεντρο αυτής της μεταμόρφωσης. πρέπει να τους εμπιστευόμαστε και να τους υποστηρίζουμε για να γίνει η ποιοτική δημόσια εκπαίδευση πραγματικότητα για όλους τους μαθητές.

Η ηγεσία των εκπαιδευτικών στον μετασχηματισμό της εκπαίδευσης είναι το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Εκπαιδευτικών – Ο Μετασχηματισμός της Εκπαίδευσης ξεκινά από τους δασκάλους . Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2022, που συγκλήθηκε από την Education International, την UNESCO, τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας και τη UNICEF, στοχεύει να αναδείξει το έργο των εκπαιδευτικών και να καλέσει τις κυβερνήσεις να επενδύσουν στους δασκάλους, να εμπλέξουν τους δασκάλους, να εμπιστευτούν και να σεβαστούν τους δασκάλους.

«Για να γιορτάσουμε πραγματικά την Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών, πρέπει να υπερβούμε το να ευχαριστούμε τους δασκάλους. Πρέπει να επενδύσουμε σε ποιοτικά δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα. Καλούμε τις κυβερνήσεις παντού να επενδύσουν στους εκπαιδευτικούς, να εγγυηθούν τα εργασιακά δικαιώματα και τις καλές συνθήκες εργασίας, να εμπλέξουν τους εκπαιδευτικούς στη λήψη αποφάσεων και να εμπιστευτούν την παιδαγωγική τους εμπειρία. Η μεταμόρφωση ξεκινά από τους δασκάλους. Είμαστε η καρδιά της εκπαίδευσης που χτυπά».

Ντέιβιντ Έντουαρντς | Γενικός Γραμματέας, Education International

https://www.ei-ie.org/en/item/26900:world-teachers-day-2022-we-transform-education

Γίνε ο εκπαιδευτικός που κάθε μαθητής θα ήθελε να έχει ως πρότυπο! |  Infokids.gr

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: