Αρχική > εκπαίδευση, εκπαιδευτικός > Ο μετασχηματισμός της εκπαίδευσης ξεκινά με μια νέα συμφωνία για τους εκπαιδευτικούς

Ο μετασχηματισμός της εκπαίδευσης ξεκινά με μια νέα συμφωνία για τους εκπαιδευτικούς

Δημοσιεύθηκε στις 7 Ιουλίου 2022 / ενημερώθηκε 1 Αυγούστου 2022

Η Education International έφερε τη φωνή των δασκάλων και του προσωπικού υποστήριξης της εκπαίδευσης παντού στην Προκαταρκτική Σύνοδο του Transforming Education που διοργανώθηκε από την UNESCO στο Παρίσι από τις 28 έως τις 30 Ιουνίου.

Η Προ Σύνοδος Κορυφής συγκέντρωσε υπουργούς Παιδείας και Υφυπουργούς από 154 χώρες και σχεδόν 2000 συμμετέχοντες. Στόχος του ήταν να δώσει ώθηση σε παγκόσμια δράση για την εκπαίδευση της Συνόδου Κορυφής για το Μετασχηματισμό της Εκπαίδευσης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19 Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη. Συγκαλούμενη από τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, η Διάσκεψη Κορυφής για τη Μετασχηματιστική Εκπαίδευση που θα συγκεντρώσει αρχηγούς κράτη από όλο τον κόσμο προκειμένου να κινητοποιήσουν πολιτικές φιλοδοξίες, δράσεις, λύσεις και ταυτόχρονες για να επιταχύνουν την πρόοδο στον Στόχο Βιώσιμης Εκπαίδευσης 4 για όλους .

Θα είναι η πρώτη φορά που οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συγκεντρωθούν για να επικεντρωθούν στην εκπαίδευση, ένας τομέας που πλήττεται σοβαρά από τις μαθησιακές αποθήκες που σχετίζονται με την πανδημία, τις βαθύτερες και εντεινόμενες ανισότητες και τις περικοπές στους προϋπολογισμούς της εκπαίδευσης παγκοσμίως.

«Η Σύνοδος Κορυφής μας δίνει την ευκαιρία να οικοδομήσουμε ανθεκτικά εκπαιδευτικά συστήματα ικανά να προσφέρουν την ποιοτική εκπαίδευση χωρίς αποκλεισμούς που οι μαθητές μας έχουν δικαίωμα και που αξίζουν. Οι δάσκαλοι έχουν κεντρική θέση σε αυτά τα συστήματα. Οι κυβερνήσεις πρέπει να επενδύσουν στους δασκάλους και να εφαρμόσουν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για να τερματιστεί η έλλειψη εκπαιδευτικών. Πρέπει να εμπλέκονται οι εκπαιδευτικοί στις πολιτικές πολιτικές μέσω του κοινωνικού διαλόγου. Και πρέπει να εμπιστεύονται τους δασκάλους και να σέβονται την επαγγελματική τους αυτονομία. Ο μετασχηματισμός της ξεκινά με μια νέα συμφωνία για τους εκπαιδευτικούς».

Ντέιβιντ Έντουαρντς | Γενικός Γραμματέας Εκπαίδευσης Διεθνούς

Οι συζητήσεις της διάσκεψης κορυφής επικεντρώνονται σε πέντε άξονες δράσης που προσδιορίζονται ως προϋποθέσεις για την πρόοδο στο Στόχο 4 της Βιώσιμης Ανάπτυξης και είναι απαραίτητες για τον μετασχηματισμό των εκπαιδευτικών συστημάτων. Οι δεσμεύσεις και οι πρωτοβουλίες της χώρας ενθαρρύνονται στους εξής τομείς:

 1. Δίκαια, ασφαλή και υγιή σχολεία
 2. Μάθηση και δεξιότητες για ζωή, εργασία και βιώσιμη ανάπτυξη
 3. Οι δάσκαλοι, η διδασκαλία και το επάγγελμα του εκπαιδευτικού
 4. Ψηφιακή μάθηση
 5. Χρηματοδότηση της εκπαίδευσης

Μια νέα συμφωνία για τους εκπαιδευτικούς

Κατά τη διάρκεια της Pre-Summit, η Education International ζήτησε μια νέα συμφωνία για τους εκπαιδευτικούς και την προσωπική υποστήριξη ως προϋπόθεση για κάθε ουσιαστική μεταμόρφωση στην εκπαίδευση. Ως μέρος της νέας συμφωνίας, οι κυβερνήσεις πρέπει:

 1. Αύξηση των επενδύσεων σε ποιοτικά δημόσια εκπαιδευτικά συστήματα.
 2. Εγγύηση εργασιακών δικαιωμάτων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.
 3. Επενδύστε στην ποιοτική κατάρτιση των εκπαιδευτικών και την επαγγελματική ανάπτυξη.
 4. Εμπιστευτείτε και σεβαστείτε τους δασκάλους και την παιδαγωγική τους εμπειρία.
 5. Συμμετοχή των σωματείων εκπαιδευτικών στην πολιτική μέσω του κοινωνικού διαλόγου.

Τα σχολεία είναι απλά κτίρια χωρίς δασκάλους

Η Michel Codrington Rogers, καθηγήτρια υπηκοότητας από το Ηνωμένο Βασίλειο και πρώην πρόεδρος του NASUWT, ανέβηκε στη σκηνή στην Pre-Summit και παρέδωσε ένα ισχυρό μήνυμα από τους δασκάλους παντού στους υπεύθυνους λήψης απόφασης στην εκδήλωση και όχι μόνο:

«Αξιώστε τους δασκάλους, πληρώστε τους δασκάλους, εμπιστευτείτε τους δασκάλους και βεβαιωθείτε ότι οι δάσκαλοι συμμετέχουν στη λήψη. Μόνο έτσι μπορούμε να αλλάξουμε την εκπαίδευση».

Michelle Codrington Rogers | Δάσκαλος ιθαγένειας, Ηνωμένο Βασίλειο

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την παρέμβασή της.

Η Education International εκπροσωπείται στη Συμβουλευτική Επιτροπή Transforming Education Summit από τον Γενικό Γραμματέα της David Edwards. Το EI θα συνεχίσει να ζητά από όλες τις χώρες να συμπεριλάβει τα εκπαιδευτικά προγράμματα στις εθνικές διαβουλεύσεις που διοργανώνονται πριν από τη Σύνοδο Κορυφής τον Σεπτέμβριο.

https://www-ei–ie-org.translate.goog/en/item/26637:transforming-education-starts-with-a-new-deal-for-teachers?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=el&_x_tr_hl=el&_x_tr_pto=sc

Global education trends and research to follow in 2022

Advertisement
 1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: