Αρχική > βιβλία > World Expression Forum: Για την ελευθερία της έκφρασης

World Expression Forum: Για την ελευθερία της έκφρασης

World Expression Forum: Για την ελευθερία της έκφρασης 

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 3.5.2022

Με τους νοµπελίστες Ντμίτρι Μουράτοφ και Μαρία Ρέζα (φωτ.) ξεκινάει το World Expression Forum, το οποίο θα εξετάσει τον βαθμό ελευθερίας της έκφρασης διεθνώς και ειδικότερα την ελευθερία του λόγου σε καιρό πολέμου. Το διήμερο συνέδριο, που θα πραγματοποιηθεί στη Νορβηγία στα τέλη Μαΐου, θα φιλοξενήσει ομιλητές από ένα μεγάλο φάσμα ειδικοτήτων, από πολιτικούς και πανεπιστημιακούς μέχρι ακτιβιστές και καλλιτέχνες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν πάνω στο ακανθώδες θέμα της ελευθερίας της έκφρασης και τις διαφορετικές πτυχές του, όπως η ρητορική του μίσους, τα fake news και η διαστρέβλωση των γεγονότων, η επίδραση των νέων τεχνολογιών και οι ρυθμίσεις για τις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας κ.ά.

Έλλειψη χαρτιού για τα βιβλία

Χειροτερεύουν τα πράγματα στις γραμμές παραγωγής του βιβλίου μετά το κλείσιμο της μεγάλης χαρτοβιομηχανίας Stora Enso στη Σουηδία. Η βιομηχανία ανακοίνωσε ότι κλείνει τέσσερις από τους πέντε μύλους χαρτιού που διατηρούσε στη Σουηδία και στη Γερμανία, που παρήγαν χαρτί για την εκτύπωση βιβλίων μυθοπλασίας και δοκιμίων. Η είδηση ανησυχεί ιδιαίτερα την εκδοτική αγορά της Μεγάλης Βρετανίας, η οποία χάνει μία από τις πηγές τροφοδοσίας της με το πολύτιμο χαρτί. Τον τελευταίο καιρό η αγορά του χαρτιού περνάει κρίση με αποτέλεσμα το κόστος παραγωγής ενός βιβλίου να αυξάνεται και να μετακυλίεται στον τελικό καταναλωτή.

Διαβάζουν, αλλά χωρίς ευχαρίστηση

Τα παιδιά διαβάζουν πολύ περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν αλλά δεν το χαίρονται, σύμφωνα με τη διεθνή έκθεση «What Kids Are Reading Report» (WKAR). Στην έρευνα συμμετείχαν πάνω από 1 εκατομμύριο μαθητές σε περισσότερα από 6.000 σχολεία για διάστημα ενός έτους (Αύγουστος 2020 – Ιούλιος 2021). Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα The Bookseller, οι μαθητές διάβασαν περίπου 22 βιβλία ο καθένας, 11% περισσότερα βιβλία από την προηγούμενη χρονιά. Τα ευρήματα της έρευνας ταιριάζουν και με την αύξηση των πωλήσεων στα παιδικά βιβλία. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν από τις απαντήσεις των παιδιών ότι είναι «ανησυχητικά μειωμένοι» οι δείκτες ευχαρίστησης των μικρών αναγνωστών από το διάβασμα βιβλίων.

Με Αυτά τα Έξυπνα Tips το Παιδί σας θα Θέλει να Διαβάζει Πολύ  Περισσότεροspirossoulis.com – the home issue

Κατηγορίες:βιβλία Ετικέτες: , ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: