Αρχική > πολιτισμός, θρησκεία > Το υπόσκαφο εκκλησάκι που έχει σκαλιστεί πάνω στο βράχο

Το υπόσκαφο εκκλησάκι που έχει σκαλιστεί πάνω στο βράχο

Το υπόσκαφο εκκλησάκι που έχει σκαλιστεί πάνω στο βράχο

Ένα μοναδικό σκηνικό στη μέση του πουθενά

Μεγάλες και μικρές εκκλησίες, απόμερα μοναστήρια και εκκλησάκια στο χείλος του γκρεμού κυριαρχούν ανά την ελληνική επικράτεια.

Κάποια σίγουρα καταφέρνουν να ξεχωρίσουν λόγω της θέσης ή της κατασκευής τους.

Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με ένα υπόσκαφο εκκλησάκι για το οποίο μπορεί να καμαρώνει η Σκύρος. Ο λόγος για τον Άγιο Νικόλαο ο οποίος είναι κυριολεκτικά σκαλισμένος πάνω σε έναν βράχο. Οι εικόνες που θα αντικρίσεις αν βρεθείς εκεί, ή αυτές που βλέπεις από τις φωτογραφίες σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Κι αυτό γιατί μοιάζει στη μέση του πουθενά να περιμένει από πιστούς που τυχαία περνούν από εκεί να ανάψουν ένα κερί.

Ο υπόσκαφος ελληνικός ναός που έχει σκαλιστεί κυριολεκτικά πάνω στο βράχο

Ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι ένα μικρό αλλά πολύ εντυπωσιακό εκκλησάκι στη Σκύρο και συγκεκριμένα στην θέση Πουριά. Θα τον βρείς αφού έχεις περάσει από τον οικισμό Γυρίσματα. Σίγουρα όποιον ντόπιο και να ρωτήσεις θα σε κατευθύνει γρήγορα και εύκολα ώστε να δεις αυτόν τον ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής ναό στο νησί της Σκύρου.

Το υπόσκαφο εκκλησάκι που έχει σκαλιστεί πάνω στο βράχο

Ο εντυπωσιακός βράχος πάνω στον οποίο είναι σκαμμένο το εκκλησάκι βρίσκεται στην θέση όπου υπήρχαν τα αρχαία λατομία πωρόλιθου. Έτσι, όταν βρεθείς εκεί κάποια στιγμή θα δεις ότι ο βράχος στη μέση του πουθενά, το εκκλησάκι, το αρχαίο λατομείο αλλά και ο ανεμόμυλος δημιουργούν μία υπέροχη γωνιά στα Πουριά της Σκύρου.

Το κατάλευκο μικρό εκκλησάκι στο εσωτερικό του είναι πολύ μικρό, λιτό και στενό. Μετά βίας χωρούν 2-3 άνθρωποι. Αυτό όμως δεν το κάνει να σου δημιουργεί λιγότερη κατάνυξη από κάποια μεγάλη εκκλησία. Μπαίνοντας μέσα θα δεις τις λιγοστές εικόνες και μερικά αναμμένα κεράκια. Στις δύο πλευρές του μικρού ναού βρίσκονται το αρχαίο λατομείο και ο Ανεμόμυλος με θέα το απέραντο Αιγαίο.

Το υπόσκαφο εκκλησάκι που έχει σκαλιστεί πάνω στο βράχο

Κοντά στον Άγιο Νικόλαο υπάρχουν και άλλα εκκλησάκια, όπως αυτό της Αγίας Παρασκευής και του Άγιου Ερμόλαου. Αξίζει οπωσδήποτε να κάνεις μια στάση εκεί, να βγάλεις φωτογραφίες και να ανάψεις ένα κεράκι. Το τοπίο αλλά και τα συναισθήματα που θα νιώσεις θα σε κατακλύσουν και θα σε γεμίσουν με εικόνες για μια ολόκληρη ζωή, όπως αναφέρει το exploringgreece.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: