Αρχική > πανεπιστήμιο, εκπαίδευση > Αναβάθμιση της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. τώρα!

Αναβάθμιση της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. τώρα!

Eπιστολή σπουδαστών ΕΠΠΑΙΚ- ΑΣΠΑΙΤΕ 2019-2020 για τον αποκλεισμό τους από  την προκήρυξη 2ΓΕ/2019

Του Νίκου Τσούλια

     Στον συνολικό σχεδιασμό της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης βασικό πεδίο αναφοράς θεωρούμε ότι πρέπει να είναι η αναβάθμιση της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

     Είναι ιδιαίτερα σημαντική η προσφορά της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. τόσο στην παιδαγωγική κατάρτιση δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών όσο και στην προαγωγή της Τεχνικής και Επαγγελματικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

     Με δεδομένο μάλιστα, ότι στη χώρα μας εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ελλειμματική παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών της Γενικής Εκπαίδευσης εκ μέρους της πολιτείας, η αξία και ο ρόλος της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. γίνονται ακόμα πιο σημαντικά αλλά και πιο επιτακτικά στοιχεία.

     Στην τηλεδιάσκεψη, που έγινε με την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό κ. Άγγελο Συρίγο, οι εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής, κ. Χαρά Κεφαλίδου, Τομεάρχης Παιδείας και Θρησκευμάτων, εγώ και η κ. Ευγενία Μπουρνόβα, αναπληρώτρια Γραμματέας του Τομέα Παιδείας θέσαμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα αναβάθμισης της Σχολής αυτής με εκσυγχρονισμό του περιεχομένου σπουδών, με διαμόρφωση των σχετικών επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων της και με την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση. Έχει προηγηθεί και σχετική ερώτηση της κ. Χαράς Κεφαλίδου στη Βουλή.

     Η πανεπιστημιακού χαρακτήρα παιδαγωγική κατάρτιση των εκπαιδευτικών είναι πλέον κοινός τόπος, κοινός τόπος προτεραιότητας, τόσο για τους Διεθνείς Εκπαιδευτικούς φορείς (E.I. – Education International, ETUCE – European Trade Union Committee for Education) και για τις Ομοσπονδίες των Εκπαιδευτικών στη χώρα μας αλλά και για ευρύτερους, πολιτιστικούς και οικονομικούς, διεθνείς οργανισμούς (UNESCO, OECD).

     Μπροστά στις μεγάλες και πολλαπλές προκλήσεις των Κοινωνιών της Γνώσης και της Μάθησης και της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης (Ψηφιακής Επανάστασης), η ανάπτυξη της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και της Παιδαγωγικής Κατάρτισης των εκπαιδευτικών – τομείς που υστερεί το εκπαιδευτικό μας σύστημα – αποτελούν εκ των πραγμάτων πολιτικές προτεραιότητες.

Γραμματέας του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

Ποια θα είναι η τύχη της ΑΣΠΑΙΤΕ; | in.gr

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: