Αρχική > πολιτική > Ο κόσμος αλλάζει

Ο κόσμος αλλάζει

List of works by Vincent van Gogh - Wikipedia | Van gogh art, Vincent van  gogh paintings, Vincent van gogh art

List of works by Vincent van Gogh

Φοίβος Οικονομίδης

Νοέμβριος 8, 2020

Πλένεις καλά τα χέρια σου και μπορείς να εξουδετερώσεις έναν κορωνοϊό. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα. Η μεγάλη δυσκολία παρουσιάζεται όταν αυτός εισέλθει στον οργανισμό σου. Τότε αρχίζει να υπάρχει το πρόβλημα και η πραγματική αδυναμία της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας να προσφέρει μία αποτελεσματική θεραπεία.

Ξοδεύονται δισεκατομμύρια  ευρώ για πολεμικούς εξοπλισμούς που αν μεταφέρονταν(έστω ένα μέρος τους)στο χώρο της ιατρικής έρευνας ίσως να είχαμε καλύτερα αποτελέσματα. Παραμένει βέβαια ο αγώνας για την ολοκλήρωση ενός εμβολίου όπου θα μπορούσε να συμμετέχει και η Ελλάδα,κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις,αφού διαθέτει καλές φαρμακευτικές εταιρείες και καλούς επιστήμονες.

Η αλήθεια είναι ότι, μερικές φορές,σημαντικές ανακαλύψεις στην ιστορία της ανθρωπότητας προήλθαν από τυχαία γεγονότα.Όπως π.χ.η ανακάλυψη της πενικιλίνης από το νομπελίστα βιολόγο και φαρμακολόγο Αλεξάντερ Φλέμινγκ που θεωρήθηκε ο πατέρας των αντιβιοτικών.Ο Φλέμινγκ τυχαία παρατήρησε την εξουδετέρωση παθογόνων οργανισμών από τη μούχλα που έγινε και η μητέρα της πενικιλίνης.Με τα αντιβιοτικά οι άνθρωποι βρέθηκαν με ένα νέο αποτελεσματικό όπλο απέναντι στην αρρώστια.

Όσο περισσότερο είσαι δοσμένος στην έρευνα τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να έχεις και την τύχη με το μέρος σου.

Ο κορωνοϊός προκάλεσε μια νέα πραγματικότητα σε όλη την ανθρωπότητα.

Κατέδειξε την αξία της αλληλεγγύης,της υπευθυνότητας,την ανάγκη παρουσίας του »εμείς» πλάϊ στο εγώ όχι σαν ηθικό πρόταγμα,αλλά ως μια αναντίρρητη αλήθεια.

Ένα άλλο σοβαρό ζήτημα,εκτός της πανδημίας,που μας φέρνει ως Έλληνες σε μια νέα πραγματικότητα που την έκτασή της δεν είχαμε προβλέψει αφορά τη σχέση μας με τη γειτονική Τουρκία.Φυσικά γνωρίζαμε τις επιθετικές διαθέσεις του τουρκικού κατεστημένου,αλλά δεν είχαμε αντιληφθεί ενδεχομένως ότι ένα τμήμα του προχωρούσε μυστικά και μεθοδικά στην αναβίωση κάποιας μορφής της οθωμανικής αυτοκρατορίας,ανεξάρτητα αν αυτό είναι ουτοπικό.Είναι όμως επικίνδυνο και εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.

Αν στους περισσότερους τομείς θα υπάρχουν αναπόφευκτα κοινωνικές αντιθέσεις και διεκδικήσεις στον τομέα της πανδημίας και του τουρκικού ζητήματος θα μπορούσε να υπάρξει μια συμπόρευση των πολιτικών δυνάμεων.

Ενδεχομένως ένα κοινό συμβούλιο όπου θα συζητούνται θέματα που αφορούν την υγεία και ένα άλλο την αμυντική πολιτική.

https://www.presspublica.gr/o-kosmos-allazei/

Vincent Van Gogh Autumn Landscape.Vincent Van Gogh Autumn Landscape Oil  Paintings On Canvas. Vincent Van Gogh Art Lesson Van Gogh Art Elements Of .  Avenue Of Poplars At Sunset 1884 Vincent Van

Vincent Van Gogh Autumn Landscape

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: