Αρχική > εκπαιδευτικός > Νέο εργαλείο αυτοαξιολόγησης για εκπαιδευτικούς σχετικά με τις ψηφιακές ικανότητες

Νέο εργαλείο αυτοαξιολόγησης για εκπαιδευτικούς σχετικά με τις ψηφιακές ικανότητες

Στις 16 Ιουνίου 2021, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε ένα webinar για να παρουσιάσει το σχέδιο και την πιλοτική εφαρμογή ενός νέου εργαλείου αυτοαξιολόγησης, του SELFIE για τους εκπαιδευτικούς.

Το SELFIE είναι μία από τις 13 πρωτοβουλίες που ανακοινώθηκαν στο σχέδιο δράσης για την ψηφιακή εκπαίδευση (2021-2027) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Το SELFIE for Teachers είναι ένα εργαλείο αυτο-προβληματισμού που βασίζεται στο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο για την Digital Ψηφιακή Επάρκεια των Εκπαιδευτικών (DigCompEdu), το οποίο έχει αναπτυχθεί με στόχο να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στην ανάπτυξη των ψηφιακών ικανοτήτων τους και στη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών για αποτελεσματική διδάσκοντας και μαθαίνοντας.

Οι χρήστες του εργαλείου πρέπει να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο στην αρχή για να εντοπίσουν τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες κάποιου σχετικά με τις ψηφιακές ικανότητες. Ακολουθεί μια εξατομικευμένη φόρμα ανατροφοδότησης που αναδεικνύει τομείς βελτίωσης και ένα εξατομικευμένο, ατομικό σχέδιο μάθησης που μπορεί να ακολουθηθεί με τον δικό του ρυθμό. Επιπλέον, το εργαλείο συνδέει χρήστες όλων των επιπέδων ψηφιακής επάρκειας για την ανταλλαγή γνώσεων, προβλημάτων και καλών πρακτικών.

Το εργαλείο έχει δοκιμαστεί από 3299 εκπαιδευτικούς σε 5 ευρωπαϊκές χώρες. Πέντε από αυτούς τους δασκάλους από την Πορτογαλία, την Ιταλία, την Ιρλανδία, τη Λιθουανία και την Εσθονία έχουν προσκληθεί στην εκδήλωση για να μοιραστούν τις ιστορίες τους σχετικά με τη χρήση του SELFIE για εκπαιδευτικούς και να προσφέρουν προτάσεις για τη βελτίωση του εργαλείου. Το τελικό εργαλείο αυτοαξιολόγησης θα ξεκινήσει και θα είναι έτοιμο για χρήση τον Οκτώβριο του 2021.

Το SELFIE για εκπαιδευτικούς ισχύει προς το παρόν μόνο για την πρωτοβάθμια, κατώτερη και ανώτερη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει την επέκταση του SELFIE για εκπαιδευτικούς στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η πλατφόρμα έγινε αντιληπτή ως φιλική προς το χρήστη και χρήσιμη για την ανταλλαγή πρακτικών μεταξύ των εκπαιδευτικών. Στο διαδικτυακό σεμινάριο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έλαβε προτάσεις για τη βελτίωση του εργαλείου που θα χρησιμοποιηθεί από τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε διαφορετικούς τύπους σχολείων και επιπέδων εκπαίδευσης και για να καταστεί συγκεκριμένο το εργαλείο προσφέροντας πρακτικές δραστηριότητες και πόρους σύμφωνα με τις ανάγκες των χρηστών στο τοπικό συμφραζόμενα.

Τέλος, το SELFIE για εκπαιδευτικούς είναι ένα ξεχωριστό, ξεχωριστό εργαλείο από το ήδη διαθέσιμο και ευρέως χρησιμοποιούμενο εργαλείο SELFIE, το οποίο αναπτύχθηκε για να χρησιμοποιηθεί από όλους τους φορείς του σχολείου.

Το SELFIE for Teachers θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2021 σε 24 διαφορετικές γλώσσες της ΕΕ.

https://www.csee-etuce.org/en/news/education-policy/4526-new-self-assessment-tool-for-teachers-on-digital-competencies

Συνέδριο ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, KTOS, KTOEOS, DAUSEN υπό την αιγίδα της ETUCE

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: