Αρχική > εκπαίδευση > Καταπολέμηση της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης

Καταπολέμηση της εμπορευματοποίησης της εκπαίδευσης

International Education

Η εκπαίδευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα και δημόσιο αγαθό που μπορεί να πραγματοποιηθεί πλήρως μόνο μέσω της παροχής δωρεάν, ισότιμης, χωρίς αποκλεισμούς, ποιοτικής δημόσιας εκπαίδευσης. Η αυξανόμενη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση εντός και του τομέα αποτελεί τη μεγαλύτερη απειλή για το καθολικό δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Σε όλο τον κόσμο, τα εταιρικά συμφέροντα προσπαθούν να μετατρέψουν όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, από την παιδική ηλικία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε μια άλλη αγορά με νικητές και ηττημένους. Καθώς τα μοντέλα διαχείρισης του ιδιωτικού τομέα εφαρμόζονται στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, οι συνθήκες απασχόλησης στον τομέα υπονομεύονται. Καθώς τα ιδιωτικά σχολεία χαμηλής αμοιβής και χαμηλής ποιότητας επεκτείνονται γρήγορα, υπάρχει ο κίνδυνος οι κυβερνήσεις να καταργήσουν την ευθύνη τους να διασφαλίσουν το δικαίωμα στην εκπαίδευση για όλους. Οι μη λογαριζόμενες εταιρείες ασκούν αδικαιολόγητη επιρροή στις εκπαιδευτικές πολιτικές και ιδρύματα. Η πανδημία του COVID-19 επιδείνωσε αυτήν την τάση που κινδυνεύει να μετατρέψει την εκπαίδευση σε εμπόρευμα, ευνοώντας το κέρδος έναντι της ποιοτικής εκπαίδευσης.

Ως εκπαιδευτικοί, βάζουμε τους μαθητές πριν από το κέρδος. Το 2015 ξεκινήσαμε την Παγκόσμια απάντησή μας στην εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης. Μέσω αυτής της καμπάνιας, εργαζόμαστε για να εκθέσουμε και να αμφισβητήσουμε τις πολιτικές και τις πρακτικές των κυβερνήσεων, των διακυβερνητικών οργανισμών και των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που υπονομεύουν τη δημόσια εκπαίδευση και τα δικαιώματα και το καθεστώς των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού προσωπικού υποστήριξης. Αντιστεκόμαστε επίσης σε παγκόσμιους εταιρικούς παράγοντες, ιδιαίτερα στους παρόχους τεχνολογίας εκπαίδευσης, που ωθούν την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση στην εκπαίδευση και την εκπαίδευση.

https://www.ei-ie.org/en/workarea/1312:fighting-the-commercialisation-of-education

Stream Education International | Listen to podcast episodes online for free  on SoundCloud

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: