Αρχική > εκπαιδευτικός > Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2021: Πάντα παρών

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2021: Πάντα παρών

Αποτίοντας φόρο τιμής στους εκπαιδευτικούς που χάσαμε

21 Σεπτεμβρίου 2021

Η πανδημία του COVID-19 έχει επιφέρει τεράστιο αντίκτυπο στην εκπαίδευση. Πέρα από το κλείσιμο των σχολείων και τη χαμένη μάθηση, χάσαμε αμέτρητους εκπαιδευτικούς.

Στην ινδική επαρχία Ουτάρ Πραντές περισσότεροι από 1.600 δάσκαλοι πέθαναν από COVID-19. Αυτή είναι μόνο μία επαρχία σε μια χώρα. Στη Νότια Αφρική περισσότεροι από 1.650 δάσκαλοι πέθαναν από COVID-19 μεταξύ Μαρτίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, από τις 17 Σεπτεμβρίου 2021, τουλάχιστον 1.116 ενεργοί και συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί και προσωπικό K-12 πέθαναν από COVID-19. Στην Παραγουάη, μια χώρα με λιγότερους ανθρώπους από το Παρίσι, έχουν πεθάνει περισσότεροι από 300 δάσκαλοι.

Ο θάνατος ενός εκπαιδευτικού είναι μια τραγωδία για την οικογένεια, τους μαθητές και την κοινότητά τους. Ο θάνατος τόσων παιδαγωγών σε όλο τον κόσμο έχει απολύτως καταστροφικό αντίκτυπο στο επάγγελμα και την εκπαίδευση στο σύνολό της.

Μνημόσυνο δασκάλου

Εν όψει της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας των Δασκάλων – 5 Οκτωβρίου 2021 – Η Education International εγκαινίασε έναν ιστότοπο μνήμης για να τιμήσει και να θυμηθεί τους συναδέλφους που χάσαμε – www.teachercovidmemorial.org

Χρησιμοποιήστε τον ιστότοπο για να μοιραστείτε ιστορίες φίλων, συναδέλφων, μέντορων που πέθαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Εκδήλωση αφιερώματος

Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα των Δασκάλων, η Διεθνής Εκπαίδευση θα φιλοξενήσει μια εικονική, παγκόσμια εκδήλωση αφιερώματος προς τιμήν τους. Στις 5 Οκτωβρίου θα συναντηθούμε για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε αυτούς που χάσαμε και που είναι για πάντα παρόντες στο μυαλό μας. Θα γιορτάσουμε το έργο της ζωής τους, την αφοσίωσή τους στους μαθητές, τους συναδέλφους και το επάγγελμά τους και θα δεσμευτούμε να προχωρήσουμε την αποστολή τους.

Εγγραφείτε στο www.teachercovidmemorial.org/tribute-event/ και ελάτε μαζί μας στις 5 Οκτωβρίου από τη 1 μ.μ. CEST. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει διερμηνεία στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, αραβικά, πορτογαλικά και ρωσικά.

About Education International

Η Education International

είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ένωσης που συγκεντρώνει οργανώσεις εκπαιδευτικών και άλλων εκπαιδευτικών υπαλλήλων από όλο τον κόσμο. Μέσω των 383 οργανισμών μελών μας, εκπροσωπούμε περισσότερους από 32 εκατομμύρια εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικό προσωπικό σε 178 χώρες και περιοχές.

Αυτό που πρεσβεύουμε

Ως η παγκόσμια φωνή των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού προσωπικού υποστήριξης, εμείς:

  • Πρωταθλητής δωρεάν, ποιοτική, δημόσια χρηματοδοτούμενη εκπαίδευση για κάθε μαθητή σε κάθε χώρα.

  • Εκπροσωπεί και προωθεί τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού προσωπικού σε διεθνές επίπεδο.

  • Βοηθήστε την ανάπτυξη ανεξάρτητων δημοκρατικών οργανώσεων που εκπροσωπούν τους εκπαιδευτικούς και όλους τους εργαζόμενους στην εκπαίδευση και βοηθήστε στην οικοδόμηση αλληλεγγύης και συνεργασίας μεταξύ τους.

  • Υποστηρίξτε την ανάπτυξη των προσόντων των εκπαιδευτικών και την αναγνώριση των εκπαιδευτικών ως επαγγελματιών.

  • Υπεράσπιση και προώθηση της δημοκρατίας, της ειρήνης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και του δικαιώματος στην εκπαίδευση.

  • Υποστηρίξτε την ισότητα στην κοινωνία. Όλες οι πολιτικές, τα προγράμματα και οι προσπάθειές μας συνηγορίας στοχεύουν στην προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης και στην αμφισβήτηση όλων των μορφών διακρίσεων.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: