Αρχική > εκπαιδευτικός > Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών 2021 από την UNESCO

Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών 2021 από την UNESCO

Η Παγκόσμια Ημέρα των Δασκάλων γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου για να γιορτάσει όλους τους εκπαιδευτικούς σε όλο τον κόσμο. Εορτάζει την επέτειο της υιοθέτησης της Σύστασης της ΔΟΕ/UNESCO του 1966 σχετικά με την Κατάσταση των Εκπαιδευτικών , η οποία θέτει σημεία αναφοράς σχετικά με τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των εκπαιδευτικών, καθώς και πρότυπα για την αρχική τους προετοιμασία και περαιτέρω εκπαίδευση, πρόσληψη, απασχόληση και συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης.

Η σύσταση σχετικά με την κατάσταση του εκπαιδευτικού προσωπικού της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εγκρίθηκε το 1997 για να συμπληρώσει τη σύσταση του 1966, καλύπτοντας το διδακτικό προσωπικό στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Παγκόσμια Ημέρα των Δασκάλων γιορτάζεται από το 1994.

Η Παγκόσμια Ημέρα των Εκπαιδευτικών συγκαλείται σε συνεργασία με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ), τη UNICEF και την Διεθνή Εκπαίδευση (ΕΙ).

Το 2021, οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ημέρας των Δασκάλων θα επικεντρωθούν στο θέμα «Οι εκπαιδευτικοί στην καρδιά της ανάκαμψης της εκπαίδευσης». Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά.

Δημοτικό σχολείο στο San Nicola da Crissa. (Ιταλία, 1950)

Την επίσημη εκδήλωση εορτασμού στις 5 Οκτωβρίου θα ανοίξει η κα Audrey Azoulay, Γενική Διευθύντρια της UNESCO, ακολουθούμενη από δηλώσεις των επικεφαλής των Συνεργαζόμενων Εταίρων-συγκεκριμένα της UNICEF, της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) και της Διεθνούς Εκπαίδευσης (EI).

Ενάμιση χρόνο μετά την κρίση του COVID-19, η Παγκόσμια Ημέρα των Δασκάλων το 2021 θα επικεντρωθεί στην υποστήριξη που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για να συμβάλουν πλήρως στη διαδικασία ανάκαμψης με θέμα «Οι εκπαιδευτικοί στην καρδιά της ανάκαμψης της εκπαίδευσης».

Μια πενθήμερη σειρά παγκόσμιων και περιφερειακών εκδηλώσεων θα αναδείξει την επίδραση που είχε η πανδημία στο επάγγελμα του εκπαιδευτικού, θα αναδείξει αποτελεσματικές και πολλά υποσχόμενες πολιτικές απαντήσεις και θα στοχεύσει στη θέσπιση των βημάτων που πρέπει να ληφθούν για να διασφαλιστεί ότι το εκπαιδευτικό προσωπικό θα αναπτύξει πλήρως δυνητικός.

Φέτος, οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ημέρας των Δασκάλων θα πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό με τη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων της ΔΟΕ-UNESCO για την εφαρμογή των συστάσεων σχετικά με το διδακτικό προσωπικό (CEART), η οποία θα διαρκέσει από τις 4 έως τις 8 Οκτωβρίου 2021.

Ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων και το υλικό επικοινωνίας θα δημοσιεύεται διαδικτυακά και θα ενημερώνεται εδώ τακτικά.

Μπορείτε να συμβουλευτείτε το πρόγραμμα, όλες τις πρωτότυπες σημειώσεις και να εγγραφείτε μέσω των συνδέσμων που δίνονται παρακάτω δίπλα σε κάθε εκδήλωση. Όλα τα γεγονότα θα έχουν ταυτόχρονη διερμηνεία σε μία ή περισσότερες γλώσσες του ΟΗΕ και θα καταγράφονται.
Βασιζόμαστε στην ανεκτίμητη παρουσία σας σε αυτή τη σημαντική εκδήλωση που γιορτάζει τους δασκάλους σε όλο τον κόσμο.

Ο Τζουζέπε Ζανφίνι διαβάζει ένα γράμμα σε έναν αγράμματο αγρότη.

Ο Giuseppe Zanfini, διευθυντής του Roggiano Gravina Center, διαβάζει μια επιστολή που έχει σταλεί σε μια αγράμματη αγρότη, την Emilia Tuoto. Το γράμμα είναι από τον γιο της Αιμιλίας, Νικόλα, ο οποίος έφυγε από το σπίτι και μετανάστευσε στη Γαλλία πριν από τρία χρόνια, ελπίζοντας να βρει καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη αντίδραση της Αιμιλίας ήταν να ζητήσει εισαγωγή στο σχολείο και τώρα η 45χρονη γυναίκα έρχεται κάθε βράδυ και εργάζεται σκληρά, ώστε στο μέλλον να μπορεί να διαβάζει μόνη της τα γράμματα του γιου της. (Ιταλία, 1950).

Ημερολόγιο παγκόσμιων και περιφερειακών εκδηλώσεων – ώρα Παρισιού (GMT+2)

© David Seymour/Φωτογραφίες Magnum/UNESCO

Μια νεαρή καλόγρια παρακολουθεί το βραδινό μάθημα.

Μια νεαρή καλόγρια παρακολουθεί βραδινά μαθήματα της Ένωσης για τον αγώνα κατά του αναλφαβητισμού στο Roggiano Gravina. (Ιταλία, 1950).

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: