Αρχική > εκπαίδευση, εκπαιδευτικός > Δημιουργώντας τους “δικούς σας καιρούς”

Δημιουργώντας τους “δικούς σας καιρούς”

DSC_0012

Του Νίκου Τσούλια

Γραμματέα του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής

Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,

Σας εύχομαι «καλή επιτυχία» στις πανελλαδικές εξετάσεις. Να διαγωνιστείτε με αυτοπεποίθηση και με εμπιστοσύνη στις πνευματικές σας δυνάμεις.

Όλοι γνωρίζουμε σε πόσο δύσκολες συνθήκες δίνετε αυτή την κρίσιμη για το μέλλον σας μάχη. Τα δύο χρόνια της προετοιμασίας σας ήταν χρόνια δύσκολα, μιας πρωτόγνωρης δυστοπίας. Η μάχη αυτή είναι μια από τις πολλές που θα δώσετε στη ζωή σας. Το ταξίδι της ζωής είναι ταξίδι γνώσης και αγώνα.

Ιδιαίτερα φέτος με τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας απαιτείται περισσότερη αισιοδοξία και αποφασιστικότητα. Όμως, είναι ο αγώνας του ανθρώπου που δημιουργεί κάθε φορά τους «δικούς του καιρούς», γιατί μόνο έτσι μπορεί να αυτοπραγματωθεί και να γευθεί την ομορφιά της ζωής.

Εύχομαι οι κόποι σας και οι προσπάθειές σας να αποτελέσουν εφαλτήριο για ένα δημιουργικό μέλλον. Εύχομαι να επιτύχετε το σκοπό σας με τον οποίο είναι ζυμωμένα τα παιδικά σας όνειρα και οι εφηβικές σας φιλοδοξίες. Να πλάσετε το μέλλον σας με τα δικά σας οράματα.

Να έχετε ερωτική σχέση με τα Γράμματα, την Τέχνη, την Επιστήμη. Να γίνετε Καλλιεργητές του πολιτισμού και της παιδείας. Να αγωνίζεστε για ισότητα και αλληλεγγύη, για ελευθερία και δικαιοσύνη. Γιατί η ομορφιά της ζωής και η ευτυχία του ανθρώπου είναι στον αγώνα για δίκαιη κοινωνία και για ανεξαρτησία του πνεύματος.

0d29933d10fd08947fa377cc8ea386e7

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: