Αρχική > εκπαιδευτικός > Εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη: Καριέρα, Ανάπτυξη και Ευεξία

Εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη: Καριέρα, Ανάπτυξη και Ευεξία

Οι εκπαιδευτικοί διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στη μαθησιακή διαδικασία και την καθιστούν μια γόνιμη εμπειρία για όλους τους μαθητές. Η πανδημία, η ταχεία μετάβαση από πρόσωπο με πρόσωπο σε εξ αποστάσεως μάθηση έχουν αναδείξει περαιτέρω την ουσιαστική συμβολή τους στις κοινωνίες μας. Εάν από τη μία πλευρά, ο ρόλος των εκπαιδευτικών εξελίσσεται καθώς προκύπτουν νέες απαιτήσεις και προσδοκίες, μαζί με νέες ευθύνες, από την άλλη πλευρά, το επάγγελμα αυτό διέρχεται μια επαγγελματική κρίση εδώ και μερικά χρόνια.

Οι εθνικοί και οι ευρωπαϊκοί υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής έχουν αναπτύξει λύσεις για τον μετριασμό των επιπτώσεων των ελλείψεων και τη διατήρηση υψηλών ποιοτικών διδακτικών προτύπων. Αυτή η έκθεση, επικεντρωμένη στους εκπαιδευτικούς της κατώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ISCED 2), συμβάλλει στη συζήτηση παρέχοντας στοιχεία τόσο για τις πολιτικές όσο και για τις πρακτικές. Συνδυάζει δεδομένα Eurydice σχετικά με την εθνική νομοθεσία με δεδομένα σχετικά με τις πρακτικές και τις αντιλήψεις των εκπαιδευτικών από τη Διεθνή Έρευνα Διδασκαλίας και Μάθησης του ΟΟΣΑ (TALIS).

Αυτές οι δύο πηγές δεδομένων μαζί ρίχνουν φως στον αντίκτυπο που δημιουργούν οι εθνικές πολιτικές στη συμπεριφορά των εκπαιδευτικών. Παρέχει επίσης έδαφος για μεταρρυθμίσεις βάσει αποδεικτικών στοιχείων. Η έκθεση καλύπτει και τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, την Αλβανία, τη Βοσνία και Ερζεγοβίνη, την Ελβετία, την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, το Μαυροβούνιο, τη Βόρεια Μακεδονία, τη Νορβηγία, τη Σερβία και την Τουρκία.

Εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη

Εικονίδιο PDF Πρόλογος

Κεφάλαια

Εικονίδιο PDF Κεφάλαιο 1: Η ελκυστικότητα του εκπαιδευτικού επαγγέλματος

Εικονίδιο PDF Κεφάλαιο 2: Αρχική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών και Εισαγωγή στο Διδακτικό Επάγγελμα

Εικονίδιο PDF Κεφάλαιο 3: Συνεχής επαγγελματική ανάπτυξη

Εικονίδιο PDF Κεφάλαιο 4: Εκτίμηση εκπαιδευτικών

Εικονίδιο PDF Κεφάλαιο 5: Διακρατική κινητικότητα

Εικονίδιο PDF Κεφάλαιο 6: Ευημερία των εκπαιδευτικών στην εργασία

Σημείωση: Περίληψη, Εισαγωγή, Παραπομπές, Γλωσσάριο, Μεθοδολογικές Σημειώσεις και Ευχαριστίες διαθέσιμες στο πλήρες έγγραφο

Παράρτημα

Αρχείο Εκπαιδευτικοί_in_Europe_2020_Statistics_Annex.xlsx

Τα γραφήματα

Εικονίδιο PDF Εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη: Infographics Eurydice

Εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη Infographics Eurydice Σελίδα 1.png

Εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη: Infographics Eurydice Σελίδα 2.png

Εκπαιδευτικοί στην Ευρώπη: Infographics Eurydice Σελίδα 3.png

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε