Αρχική > εκπαίδευση > Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης Για Την Εκπαίδευση 2021

Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης Για Την Εκπαίδευση 2021

  Ανησυχείτε για το μέλλον των δισεκατομμυρίων μαθητών και παιδιών των οποίων η εκπαίδευση σταμάτησε ή διακόπηκε λόγω του Covid19;

  Ώρα για δράση!

  Συμμετάσχετε στην Εβδομάδα Παγκόσμιας Δράσης One billion Voices for Education, 26-30 Απριλίου 2021

  Η ζήτηση βελτιώθηκε και αύξησε τη χρηματοδότηση για την εκπαίδευση!

  Το θέμα για την Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση του 2021 (GAWE) είναι η χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, σύμφωνα με το πλαίσιο πολιτικής της εκστρατείας One Billion Voices Οι δράσεις και οι δραστηριότητες που αναλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εβδομάδας θα επικεντρωθούν στην εξασφάλιση αύξησης της δημόσιας χρηματοδότησης της εκπαίδευσης, ώστε να διασφαλιστεί η χωρίς αποκλεισμούς και δίκαιη ποιοτική εκπαίδευση και να προωθηθούν ευκαιρίες διά βίου μάθησης για όλους.

  Το κίνημα της GCE ανέπτυξε από κοινού μια πολιτική πρόσκληση για δράση για την εκστρατεία και το GAWE θα εργαστεί για την επίτευξη των συστάσεων πολιτικής όπως ορίζονται στο έγγραφο αυτό, από το οποίο οι συστάσεις topline για τις κυβερνήσεις είναι:Αύξηση κρατικής χρηματοδότησης για εκπαίδευση στο 20% των δημόσιων δαπανών.

 1. Αυξήστε τη φορολογική τους βάση προκειμένου να αυξήσετε τους πόρους, επιδιώκοντας έναν ελάχιστο λόγο φορολογίας προς ΑΕΠ 20%.

 2. Ενεργοποιήστε την επείγουσα ακύρωση χρέους για τις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες. και μείωση του χρέους για τις χώρες μεσαίου και ανώτερου μεσαίου εισοδήματος.

 3. Εξασφάλιση εκπαιδευτικών συστημάτων χωρίς αποκλεισμούς μέσω δίκαιης χρηματοδότησης και προγραμμάτων που δίνουν προτεραιότητα στα πιο περιθωριοποιημένα.

 4. Παρέχετε δωρεάν ποιοτική εκπαίδευση για όλους και τερματίστε την τάση για ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης.

 5. Βελτιώστε την ποιότητα της διδασκαλίας μέσω επαρκών προσλήψεων, αποδοχών και συνεχούς κατάρτισης εκπαιδευτικών.

 6. Ακούστε και απαντήστε στις φωνές των πληγέντων. Πρέπει να υπάρχει χώρος για να μιλήσουν τα άτομα και η κοινωνία των πολιτών.

 7. Οι ανεπτυγμένες χώρες πρέπει να συνεχίσουν να εργάζονται προς την κατεύθυνση του 0,7% της βοήθειας στο εξωτερικό, με το 20% αυτού να δαπανάται για την εκπαίδευση και να αυξάνουν τις συνεισφορές τους στην Παγκόσμια Σύμπραξη για την Εκπαίδευση και την Εκπαίδευση.

  Μια εβδομάδα δράσης!

Κάθε μέρα της GAWE θα βλέπει έναν διαφορετικό διάλογο περιφερειακής πολιτικής, επικεντρωμένος στη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης αλλά με περιφερειακή εστίαση. Την τελευταία ημέρα, η GAWE θα κορυφωθεί σε ένα υψηλό επίπεδο παγκόσμιας εκδήλωσης σχετικά με τη χρηματοδότηση της εκπαίδευσης, που θα εστιάζεται στην κινητοποίηση προς την ανανέωση του GPE και την G7.

ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ στους Διαλόγους Περιφερειακής Πολιτικής της GAWE και την Παγκόσμια Ημέρα Αποκορύφωσης!

A severe blow′: reactions to UNESCO withdrawal | Culture| Arts, music and lifestyle reporting from Germany | DW | 13.10.2017

Κατηγορίες:εκπαίδευση Ετικέτες: , ,
 1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: