Αρχική > βιβλία > Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Πνευματικών Δικαιωμάτων

23 ΑΠΡΙΛΙΟΣ

ΓΙΑΤΙ ΤΟ READING ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

Περισσότερο από ποτέ, σε μια εποχή όπου τα περισσότερα σχολεία σε όλο τον κόσμο είναι κλειστά και οι άνθρωποι πρέπει να περιορίσουν το χρόνο τους που ξοδεύεται έξω, η δύναμη των βιβλίων πρέπει να αξιοποιηθεί για την καταπολέμηση της απομόνωσης, την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ανθρώπων, την επέκταση των οριζόντων μας, τα μυαλά και τη δημιουργικότητά μας.

Κατά τη διάρκεια του Απριλίου και όλο το χρόνο, είναι σημαντικό να αφιερώσετε χρόνο για να διαβάσετε μόνοι σας ή με τα παιδιά σας. Είναι καιρός να γιορτάσουμε τη σημασία της ανάγνωσης, να ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη των παιδιών ως αναγνώστες και να προωθήσουμε μια δια βίου αγάπη για τη λογοτεχνία και την ένταξη στον κόσμο της εργασίας.

Μέσω της ανάγνωσης και του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίων και Πνευματικών Δικαιωμάτων , 23 Απριλίου, μπορούμε να ανοίξουμε τον εαυτό μας σε άλλους παρά την απόσταση και μπορούμε να ταξιδέψουμε χάρη στη φαντασία. Από την 1η έως τις 23 Απριλίου , η UNESCO θα μοιράζεται αποσπάσματα, ποιήματα και μηνύματα για να συμβολίσει τη δύναμη των βιβλίων και να ενθαρρύνει την ανάγνωση όσο το δυνατόν περισσότερο. Δημιουργώντας μια αίσθηση κοινότητας μέσω των κοινών αναγνώσεων και της κοινής γνώσης, οι αναγνώστες σε όλο τον κόσμο μπορούν να συνδεθούν και να βοηθήσουν αμοιβαία να περιορίσουν τη μοναξιά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις, καλούμε μαθητές, δασκάλους, αναγνώστες από όλο τον κόσμο, καθώς και τις υπηρεσίες βιβλιοθήκης και βιβλιοθήκης να καταθέσουν και να εκφράσουν την αγάπη τους για την ανάγνωση. Σας ενθαρρύνουμε να μοιραστείτε αυτό το θετικό μήνυμα με άλλους μέσω του #StayAtHome(ο σύνδεσμος είναι εξωτερικός)και #WorldBookDay(ο σύνδεσμος είναι εξωτερικός).

Υπάρχουν επίσης υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προσελκύσετε όλες τις κοινότητες αναγνωστών, ατόμων και ιδρυμάτων. Είτε θέλετε να τα εκτυπώσετε και να τα κολλήσετε στους τοίχους, να τα μοιραστείτε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή να τα δημοσιεύσετε στον ιστότοπό σας, αυτό βοηθά πολύ! Κατεβάστε το κιτ εργαλείων επικοινωνίας μας (ο σύνδεσμος είναι εξωτερικός). 

Όσο περισσότερα άτομα μπορούμε να προσεγγίσουμε, τόσο περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να βοηθηθούν.

Κατεβάστε το κιτ εργαλείων επικοινωνίας για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίων 2020

Το Ίδρυμα UNESCO και Idries Shah εγκαινιάζει το διαγωνισμό διηγήματος «World Tales»

«My Hero is You» – Πώς τα παιδιά μπορούν να πολεμήσουν το COVID-19;

Το κίνημα Resiliart της UNESCO δίνει στους καλλιτέχνες και τους πολιτιστικούς επαγγελματίες μια φωνή ανθεκτικότητας. Ελα μαζί μας!

Οι μαθητές αντιμετωπίζουν την παγκόσμια πείνα για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίων στην κοινωνική πρόκληση #JCUMeetsFAO

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

«Τα βιβλία έχουν τη μοναδική ικανότητα να διασκεδάζουν και να διδάσκουν. Είναι ταυτόχρονα ένα μέσο εξερεύνησης σφαιρών πέρα ​​από την προσωπική μας εμπειρία μέσω της έκθεσης σε διαφορετικούς συγγραφείς, σύμπαντα και πολιτισμούς, και ένα μέσο πρόσβασης στις βαθύτερες κοιλότητες του εσωτερικού μας εαυτού.»

Audrey Azoulay, Γενικός Διευθυντής της UNESCO, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίων και Πνευματικών Δικαιωμάτων 2020

Κατεβάστε το πλήρες μήνυμα:

Αγγλικά | Français  | Español  | Йусский  | العربية | 中文

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ;

Η Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίων και πνευματικών δικαιωμάτων είναι μια γιορτή για την προώθηση της απόλαυσης των βιβλίων και της ανάγνωσης. Κάθε χρόνο, στις 23 Απριλίου, γιορτές γίνονται σε όλο τον κόσμο για να αναγνωρίσουν το εύρος των βιβλίων – έναν σύνδεσμο μεταξύ του παρελθόντος και του μέλλοντος, μια γέφυρα μεταξύ γενεών και διαφόρων πολιτισμών. Με την ευκαιρία αυτή, η UNESCO και οι διεθνείς οργανισμοί που εκπροσωπούν τους τρεις μεγάλους τομείς της βιομηχανίας βιβλίων – εκδότες, βιβλιοπωλεία και βιβλιοθήκες, επιλέγουν την Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου για ένα χρόνο για να διατηρήσουν, μέσω των δικών της πρωτοβουλιών, την ώθηση των εορτασμών της Ημέρας.

Η 23η Απριλίου είναι μια συμβολική ημερομηνία στην παγκόσμια λογοτεχνία. Είναι η ημερομηνία κατά την οποία πέθαναν πολλοί εξέχοντες συγγραφείς, William Shakespeare, Miguel de Cervantes και Inca Garcilaso de la Vega. Αυτή η ημερομηνία ήταν μια φυσική επιλογή για τη Γενική Διάσκεψη της UNESCO, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το 1995, για να αποτίσει φόρο τιμής σε παγκόσμια κλίμακα σε βιβλία και συγγραφείς αυτήν την ημερομηνία, ενθαρρύνοντας όλους να έχουν πρόσβαση σε βιβλία.

Υποστηρίζοντας τα βιβλία και τα πνευματικά δικαιώματα, η UNESCO υπερασπίζεται τη δημιουργικότητα, την ποικιλομορφία και την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, με το έργο σε όλους τους τομείς – από το δίκτυο Creative Cities of Literature για την προώθηση της παιδείας και της κινητής μάθησης και την προώθηση της ανοιχτής πρόσβασης σε επιστημονικές γνώσεις και εκπαιδευτικούς πόρους. Με την ενεργό συμμετοχή όλων των ενδιαφερομένων: συγγραφείς, εκδότες, καθηγητές, βιβλιοθηκονόμοι, δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς, ανθρωπιστικές ΜΚΟ και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και όλοι όσοι αισθάνονται κίνητρα να συνεργαστούν σε αυτόν τον παγκόσμιο εορτασμό βιβλίων και συγγραφέων, World Book and Copyright Η Ημέρα έχει γίνει μια πλατφόρμα συγκέντρωσης εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

https://en.unesco.org/commemorations/worldbookday

Κατηγορίες:βιβλία Ετικέτες: , , ,
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: