Αρχική > εκπαιδευτικός > Ελληνίδα η καλύτερη δασκάλα παγκοσμίως για το 2020

Ελληνίδα η καλύτερη δασκάλα παγκοσμίως για το 2020

Είναι πρέσβειρα της Ειρήνης, αλλά και της Οικουμενικής Δελφικής Ένωσης και ανήκει στην πρώτη επιτροπή παιδείας της Ο.Δ.Ε. σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Harvard.

Η Ράνια Λάμπου βραβεύτηκε για όλες τις πολυσχιδείς δραστηριότητές της στη ζωή με το Global Teacher Award 2020

Η Ράνια Λάμπου είναι αδιαμφισβήτητα ένας «ουρανός που λάμπει» με 30 μέχρι στιγμής, διεθνή βραβεία!

Η καλύτερη Δασκάλα στον κόσμο, είναι ερευνήτρια, συγγραφέας, υποψήφια Διδάκτωρ ειδικής αγωγής, ηγείται τεσσάρων διεθνών έργων που εστιάζουν στους Στόχους Αειφόρου Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, όπως αυτά περιγράφονται στην Ατζέντα του 2030 και συνεργάζεται με πολύ σημαντικούς παγκόσμιους φορείς του πνεύματος, της επιστήμης και των τεχνών.

Ως υποψήφια Διδάκτωρ ειδικής αγωγής, το κύριο ενδιαφέρον της στρέφεται στο ρόλο της  STEM μεθοδολογίας συνδυαστικά με άλλους τομείς της εκπαίδευσης όπως η φυσική, η αστρονομία και η διδασκαλία γλωσσών.

Όλα αυτά με κοινό γνώμονα τη διάδραση ανάμεσα στο δίπολο: μαθητή- δασκάλου.

Ο παγκόσμιος φιλανθρωπικός οργανισμός “The Varkey Foundation”, που επικεντρώνεται στη βελτίωση των επιπέδων εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο για τα παιδιά με αναπηρίες, την ανέδειξε μέσα στους «50 καλύτερους δασκάλους στον κόσμο».

Εδώ με τους μαθητές της στο CERN

Η κα Λάμπου είναι επίσης Διεθνής Πρέσβειρα Εθελοντισμού και Εκπαίδευσης της Ελλάδας και έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την εργασία της στην εκπαίδευση στο Ντουμπάι, την Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα. Μερικοί από τους τίτλους της, περιλαμβάνουν το “Global E-Innovation Award Winner”, “Pan-European Diversity in STEM Winner”, “Education Leader Award of 2020”, καθώς και διάφορα διεθνή ανθρωπιστικά βραβεία και διακρίσεις.

Ως επιστήμων, διακρίνεται για τις καινοτόμες ιδέες της και τις μετουσιώνει σε πράξη με τη χρήση απλών καθημερινών υλικών.

Έχει επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στη διδασκαλία γλωσσών που σχετίζεται με γνωστικές νευροεπιστήμες. Είναι παθιασμένη ερευνήτρια στη γνωστική ψυχολογία και τις γνωστικές νευροεπιστήμες.

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: