Αρχική > εκπαιδευτικός > Οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2020

Οι εκπαιδευτικοί σε όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται για να σηματοδοτήσουν την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2020

image

 

5 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2020

Η Εκπαιδευτική Διεθνής (Education International) φιλοξενεί τη μεγαλύτερη διαδικτυακή συνάντηση εκπαιδευτικών στην ιστορία. Έπειτα από ένα χρόνο που η εκπαίδευση έχει καταστραφεί από διαταραχές και κρίσεις, η 24ωρη ζωντανή εκδήλωση θα δώσει στους εκπαιδευτικούς από παντού την ευκαιρία να έρθουν μαζί, να γιορτάσουν τα επιτεύγματά τους και να κινητοποιηθούν για να διασφαλίσουν τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία.

Ηγεσία εκπαιδευτικών μέσω κρίσης

Το 2020 ήταν ένα από τα πιο δύσκολα χρόνια στην πρόσφατη ιστορία. Με πάνω από το 90% του παγκόσμιου μαθητικού πληθυσμού εκτός σχολείου στο αποκορύφωμα της πανδημίας, η εκπαίδευση έχει επηρεαστεί σοβαρά από την εξάπλωση του Covid-19.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, οι εκπαιδευτικοί παντού κινητοποιήθηκαν για να αντιμετωπίσουν την τεράστια πρόκληση. Δουλεύοντας μαζί για την εξεύρεση λύσεων για την απομακρυσμένη διδασκαλία και μάθηση, τη διανομή γευμάτων και βιβλίων (ακόμη και συνδέσεων στο Διαδίκτυο) για να διασφαλίσουν ότι η εκπαίδευση συνεχίζεται. Έπαιξαν ζωτικό ρόλο στην καθοδήγηση των μαθητών και των κοινοτήτων τους σε αυτήν την άνευ προηγουμένου κρίση.

Ο Ντέιβιντ Έντουαρντς, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Εκπαίδευσης, δήλωσε: «Οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίνονται απόλυτα σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες στιγμές. Τώρα είναι η ώρα να μείνουμε μαζί, γιατί μαζί έχουμε τη δύναμη να πραγματοποιήσουμε πραγματικές αλλαγές στον κόσμο. Είμαστε το επάγγελμα της διδασκαλίας και της μάθησης. Για να μάθει ο κόσμος τα μαθήματα της πανδημίας, οι εκπαιδευτικοί πρέπει να ηγηθούν. Στις 5 Οκτωβρίου 2020 βρισκόμαστε στο ξεκίνημα.»

Τοπικές, περιφερειακές και παγκόσμιες προοπτικές

Η εκδήλωση της Εκπαίδευσης Διεθνούς Παγκόσμιας Ημέρας Εκπαιδευτικών θα περιλαμβάνει τμήματα που επισημαίνουν τις συγκεκριμένες προτεραιότητες των εκπαιδευτικών και των συνδικάτων τους στην Ασία-Ειρηνικό, την Αφρική, τις αραβικές χώρες, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, τη Βόρεια Αμερική και την Καραϊβική. Η εκπομπή θα περιλαμβάνει επίσης παγκόσμιους διαλόγους και παρεμβάσεις από βασικούς παράγοντες που διαμορφώνουν τον εκπαιδευτικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων αξιωματούχων των Ηνωμένων Εθνών, Υπουργών Παιδείας και Προέδρων.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει το πρωί της 5 Οκτωβρίου 2020 στην Ασία του Ειρηνικού και θα ολοκληρωθεί 24 ώρες αργότερα στη Βόρεια Αμερική και την Καραϊβική.

Οι εγγραφές είναι ανοιχτές στο www.5oct.org

 

image

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: