Αρχική > εκπαιδευτικός > Οι εκπαιδευτικοί σε πρώτο κοινωνικό ρόλο

Οι εκπαιδευτικοί σε πρώτο κοινωνικό ρόλο

Του Νίκου Τσούλια

Γραμματέα του Τομέα Παιδείας

του Κινήματος Αλλαγής

Αγαπητοί

Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς.

     Σας εύχομαι καλή σχολική χρονιά. Η επαναλειτουργία των σχολείων μας αποτελεί σημαντικό γεγονός – όχι μόνο εκπαιδευτικό αλλά και κοινωνικό, πολιτικό, εθνικό γεγονός.

     Τώρα μαζί με τον αγώνα της μάθησης δίνουμε και τον αγώνα για την προάσπιση της υγείας. Σήμερα αναδεικνύεται με εμφαντικό τρόπο ο πάντα καθοριστικός ρόλος της παιδαγωγικής και του εκπαιδευτικού.

    Δυστυχώς συνεχίζεται η ανευθυνότητα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας για τη στοιχειώδη ομαλή λειτουργία των σχολείων. Δεν έχει εξασφαλίσει τις απαραίτητες συνθήκες για την αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης.

     Αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι πιο αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε η εμψύχωση των μικρών παιδιών στις απαιτήσεις της δύσκολης συγκυρίας, η ενθάρρυνση των μαθητών για μεγαλύτερη αποφασιστικότητα στην υπόθεση της γνώσης, η ενίσχυση των εφήβων και των νέων για ακόμα πιο ένθερμο ζήλο στα σχέδιά τους και στις φιλοδοξίες τους.

     Είμαστε αλληλέγγυοι στη συνολική προσπάθεια της εκπαιδευτικής κοινότητας. Στηρίζουμε σταθερά και αποφασιστικά τον αγώνα σας για ποιότητα στην εκπαίδευση, για αποτελεσματικά μέτρα προστασίας της ζωής, για καλύτερες συνθήκες υγιεινής και καθαριότητας.

     Η εκπαίδευση, η μόρφωση, η παιδεία δεν μπορεί παρά να είναι οι πρώτιστες αξίες της κοινωνίας μας, για να δημιουργήσουμε φωτεινό μέλλον. Και ως εκ τούτου, οι εκπαιδευτικοί σε πρώτο κοινωνικό ρόλο!

Μεγάλοι παιδαγωγοί ή και θεωρητικοί της εκπαίδευσης-Τζον Ντιούι (John  Dewey): 1859-1952) | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

image

Paulo Freire

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: