Αρχική > Uncategorized > Νέα γενιά με όραμα

Νέα γενιά με όραμα

image

Picasso

 

Των Αλτούνη Χαρά – Τζίτζιρα Άγγελου

 

Με το πέρασμα των χρόνων φαίνεται έντονα η απάθεια και η αδιαφορία της νέας γενιάς για την συμμετοχή της στο πολιτικό υπόβαθρο. Οι λόγοι πολλοί και πιθανότατα ευνόητοι, όμως η ρότα των πολιτικών κομμάτων οφείλει να αλλάξει και να ωθήσει τους νέους να συνεισφέρουν στην βελτίωση και εξέλιξη αυτής της χώρας, που τόσα έχει υποστεί.

Παρατηρώντας τις διεργασίες για την δημιουργία και ανασυγκρότηση της νεολαίας του Κινήματος Αλλαγής, σωστό θα ήταν να εμβαθύνουμε στο τρόπο όπου η νεολαία του ΚΙΝ.ΑΛ. θα καταφέρει να συμβάλει στα προβλήματα και στις ανάγκες της φοιτητικής κοινότητας.

Ωστόσο, η φοιτητική κοινότητα αν και έχει πολλά και δίκαια αιτήματα, αρκετά από αυτά δεν ακούγονται με αποτέλεσμα η ΠΑΣΠ – που αποτελούσε αδιαχώρητα την νεολαία της σοσιαλιστικής παράταξης – να έχει διαχωριστεί εδώ και χρόνια από το ΠΑΣΟΚ. Κάποιες από τις ΠΑΣΠ π.χ. ΠΑΣΠ ΑΣΟΕΕ πορεύονται σε εκδηλώσεις από κοινού με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με μεγάλη επιφύλαξη θα μπορούσαμε να πούμε ότι μια από τις ΠΑΣΠ που έχει παραμείνει αλώβητη είναι του πανεπιστημίου της Πάτρας, παρ’ όλο που έχει αποστασιοποιηθεί από το ΚΙΝ.ΑΛ.

Επομένως θα ήταν αναγκαίο το ΚΙΝ.ΑΛ. να αφουγκραστεί τους προβληματισμούς των νέων και μέσω της συγκρότησης της νεολαίας να είναι δίπλα τους. Και αυτό πιστεύουμε πως θα γίνει, διότι τα μέλη που οργανώνουν την νεολαία είναι ικανά και σταθερά στις απόψεις τους.

Γι’ αυτόν τον λόγο χρειάζεται η νέα γενιά να εκφραστεί μέσω μιας νεολαίας, η οποία θα είναι ξεκάθαρη στις ιδεολογίες της, θα είναι σοσιαλδημοκρατική και προοδευτική, όπου θα μπορεί να διεκδικεί τα αιτήματά της. Οι νέοι έχουν ανάγκη να στηριχτούν σε μία νεολαία όπου δεν θα φοβάται να βγαίνει στους δρόμους για τα ιδανικά και τις αξίες αλλά και να στηριχτούν σε μια γενιά, η οποία θα μπορεί να διεκδικεί τα δικαιώματά της με ρεαλισμό και σοβαρότητα .

Εν κατακλείδι, εμείς ως νέα γενιά ζητάμε την αλλαγή και την πρόοδο ώστε να έχουμε χίλιους λόγους να θέλουμε να μείνουμε στην χώρα μας να συμβάλουμε με τον καλύτερο τρόπο που μπορούμε καθώς και να αξιοποιήσουμε τις ικανότητες μας αλλά και να αλλάξουμε την ρότα της πολιτικής. Το Κίνημα Αλλαγής ως προοδευτική, μεταρρυθμιστική πολιτική δύναμη μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά σ’ αυτή την κατεύθυνση – μακριά από τις διχαστικές πολιτικές της Ν.Δ. και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.  

 

Οι Αλτούνη Χαρά και Τζίτζιρας Άγγελος είναι μέλη του Τομέα Παιδείας Κινήματος Αλλαγής

 

 

image

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: