Αρχική > πολιτική > Η πολιτική χυδαιότητα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειωμό…

Η πολιτική χυδαιότητα του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τελειωμό…

Meeting of thirty-five heads of expression - Honore Daumier ...

Meeting of thirty-five heads of expression – Honore Daumier

 

Του Νίκου Τσούλια

 

     Στους χαλεπούς καιρούς μας, στους καιρούς της παρακμής όλα μπορούν να συμβούν. Από τη στιγμή που ένας αρχηγός κόμματος – οιονεί κόμματος εξουσίας – διαλαλεί ότι θα καταργήσει με εθνικό νόμο το διεθνές χρέος της χώρας και ψηφίζεται από τον λαό αντί να εξοβελιστεί εκλογικά και πολιτικά, όλα τα τέρατα του λαϊκισμού και του ανορθολογισμού βγήκαν στην επιφάνεια.

     Συνέβη κι αυτό, η Συριζαίικη ύβρις απέναντι στην ιστορία, στη συλλογική συνείδηση. Οι θύτες του αισχρού, του βρώμικου ’89, οι αναίσχυντοι ηγέτες της αριστεράς, που επεχείρησαν με τον πιο μαφιόζικο τρόπο να κλείσουν φυλακή τον λαοπρόβλητο ηγέτη Αντρέα Παπανδρέου και να διαλύσουν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. εμφανίζονται σήμερα ως θύματα μιας ανάλογης δήθεν σκευωρίας επιχειρώντας να πάρουν τη θέση της Κεντροαριστεράς.

     Τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια κόμματα, που δρούσαν πολιτικά το 1989 ως σκληρή αντικαπιταλιστική αριστερά (…) και στράφηκαν βρώμικα και χυδαία κατά της Κεντροαριστεράς, τώρα υποδύονται τους διωκόμενους κεντροαριστερούς από τους δεξιούς, αυτούς με τους οποίους έκαναν τη φοβερή συναλλαγή του ‘89. Άραγε τι «φτύνουν», τον παλιό εαυτό τους ή το σημερινό έκτρωμά τους;

    Ποιοι μπορούν να ανεχθούν τη σταλινική πρακτική τους, την ωμή καταδυνάστευση της σκέψης του ανθρώπου με αυτές τις χυδαιότητες; Ποιοι μπορούν να ανέχονται τη βαρβαρότητα αυτής της μεθόδου;

     Και δεν πρόκειται για διαφορά σε πολιτικές θέσεις, μα για την εξαθλίωση της ίδιας της πολιτικής και της ορθοκρισίας του ανθρώπου. Πρόκειται για μεθόδευση που μόνο τα ανελεύθερα καθεστώτα υιοθετούν. Έρχεται βέβαια ως συνέχεια της αλλαγής του γλωσσικού κώδικα που εφαρμόζει ο ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή της πλήρους αντιστροφής του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος!

     Αλλά ας αναρωτηθούμε. Έφερε τίποτα δημιουργικό στην ελληνική κοινωνία ο ΣΥΡΙΖΑ; Συνδέθηκε με την προαγωγή της δημοκρατίας; Διαμόρφωσε συνθήκες ανάπτυξης; Προήγαγε τον πολιτικό πολιτισμό; Βελτίωσε την εικόνα της οικονομίας; Έδωσε κάποια δυναμική στους κοινωνικούς θεσμούς;

     Τίποτα από αυτά. Μόνο διχαστικές πολιτικές και συνεχείς απόπειρες επηρεασμού της δικαιοσύνης με μαφιόζικες μεθόδους με αιτιολογία το ακροαριστερό τσιτάτο «να σπάσουμε τους αρμούς της εξουσίας»! Δεν ήταν, δεν είναι αφελείς. Δεν είχαν, δεν έχουν αυταπάτες. Ήταν και είναι σκληροί απατεώνες. Το πιο προωθητικό έμβλημά τους ήταν τα πρόσωπα της επιθετικής γραμμής προς τους κομματικούς αντιπάλους: Παπάς, Πολάκης, Παπαγγελόπουλος!

     Και τότε με τη δεξιά είχε συνεργαστεί και σήμερα με την ακροδεξιά συνεργάστηκε, με τους ΑΝΕΛ, αλλά και με τον σκληρό πυρήνα της καραμανλικής δεξιάς.

     Στα παλιότερα χρόνια η λεγόμενη ανανεωτική αριστερά χαρακτηριζόταν από μια δημιουργική και φωτεινή διανόηση που ήταν προσκείμενη σε αυτή. Σήμερα χαρακτηρίζεται από πρόσωπα που η μόνη αγωνία τους είναι να παγιδεύσουν τους πολιτικούς αντιπάλους της. Αυτό είναι πλέον το ιδεολογικό στίγμα και η πολιτική ηθική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Είναι συστατικό στοιχείο της ιδεολογίας του. Δεν πρόκειται να αλλάξει.

     Ας το έχουν υπόψη τους οι αφελείς ψηφοφόροι του. Όχι δεν αναφέρομαι στους πολιτικούς αγύρτες του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που φίλησαν το χέρι του αρχιδημαγωγού της σύγχρονης Ελλάδας. Αυτοί το χρήμα και την εξουσία αγάπησαν. Γι’ αυτό δεν θα νιώσουν ποτέ καμιά ντροπή, καμιά συστολή για την υποταγή τους σε αυτούς που ευτέλισαν την κεντροαριστερή ιστορία (και δική τους ιστορία…) και την ομόλογη σύγχρονη πολιτική της.

     Δεν είναι η πρώτη φορά που η κεντροαριστερά έχει πολιτική υποχώρηση στην ιστορία της χώρας μας. Η προοπτική της δεν θα κριθεί από τους σημερινούς αρνητικούς γι’ αυτή συσχετισμούς. Θα κριθεί από το φοβερά δημοκρατικό κυβερνητικό έργο της, από την ιστορική συμβολή της στην πρόοδο της Ελλάδας, από την ισχύ των αξιών της, από την ακτινοβολία της ιδεολογίας της, από την μεταρρυθμιστική πολιτική της πρόταση.

 

The Card Players, 1892 - Paul Cezanne - WikiArt.org

The Card Players, 1892 – Paul Cezanne

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: