Αρχική > εκπαίδευση, εκπαιδευτικός > ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ

Καταγγελία σοκ: Διώχνουν μαθητές από ιδιωτικά σχολεία επειδή ...

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΠΕΚ)

 

Από την πρώτη στιγμή της πρωτοφανούς ρύθμισης για τη ζωντανή μετάδοση του μαθήματος από την τάξη, η Π.Ε.Κ. πρωτοστάτησε και συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την ακύρωση στην πράξη της απόφασης αυτής, που σημαίνει το τέλος της διδασκαλίας ως μίας γνήσιας και αυθεντικής διαδικασίας αλληλεπίδρασης μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τα κείμενα μάλιστα της Παράταξης έγιναν κείμενα αναφοράς για δηλώσεις και ανακοινώσεις και αποτέλεσαν βασική πηγή για την άντληση επιχειρημάτων κόντρα στην παραβίαση της παιδαγωγικής λειτουργίας του σχολείου.

Η απόφαση όμως του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ –ΔΑΚΕ) που προτείνει στους Συλλόγους Διδασκόντων να συνεδριάσουν και να λάβουν απόφαση –στη βάση μάλιστα ενδεικτικού πρακτικού που θα σταλεί στα σχολεία-, μας βρίσκει αντίθετους διότι:

1. Τόσο η νομοθετική ρύθμιση,  όσο και η Υ.Α θεσπίζουν δυνατότητα και όχι υποχρέωση. Άρα είναι στην ευχέρεια του εκπαιδευτικού να αποφασίσει αν θα υλοποιήσει ή όχι.

2. Δεν υπάρχει λόγος οι Σύλλογοι να αυτοεγκλωβιστούν σε μια διαδικασία που θα δώσει τη δυνατότητα σε κάποιους «πρόθυμους» να στραφούν διοικητικά εναντίον τους. Στο σημείο αυτό θυμίζουμε ότι η Υ.Α. για τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες (ΦΕΚ 1340/2002 Άρθρο 37), ορίζει ότι: «Οι αποφάσεις του Συλλόγου των Διδασκόντων λαμβάνονται πάντοτε μέσα στα όρια της αρμοδιότητάς του, είναι δεσμευτικές για όλους, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, και υλοποιούνται με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου. Καταχωρούνται στο βιβλίο πράξεων του Συλλόγου και υπογράφονται υποχρεωτικά από τον πρόεδρο, το γραμματέα και τα παρόντα μέλη. Στην ίδια πράξη καταχωρούνται και οι απόψεις της μειοψηφίας, αν ζητηθεί. Ζητήματα τα οποία ρυθμίζονται από την υφιστάμενη εκπαιδευτική νομοθεσία δεν είναι επιτρεπτό να γίνονται θέματα συνεδρίασης του Συλλόγου των Διδασκόντων και ούτε να λαμβάνονται αποφάσεις αντίθετες με τις ρυθμίσεις αυτές».

3. Είναι ασύμβατο να στηρίζεις μέρος της επιχειρηματολογίας ενάντια στην απόφαση, στην έλλειψη νομιμότητας και να μετέρχεσαι τα ίδια μέσα.

4. Τέτοιου είδους αποφάσεις μπορούν να συκοφαντήσουν τον κλάδο αν γίνει εκμετάλλευσή τους από τα ΜΜΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ!

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΉ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΠΕΚ)

Όταν οι μαθητές θεωρούν ότι όσα μαθαίνουν στο σχολείο είναι ...

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: