Αρχική > πολιτική, εκπαίδευση, λογοτεχνία > Σχόλια επί σχολίων αλλά ό,τι και να συμβεί η Άνοιξη θα ‘ρθει

Σχόλια επί σχολίων αλλά ό,τι και να συμβεί η Άνοιξη θα ‘ρθει

Spring, 1929 - Kazimir Malevich - WikiArt.org

Spring, 1929 – Kazimir Malevich

 

Σχόλια σε νέα της καθημερινότητας

Του Νίκου Τσούλια

Πρόκειται για σταχυολόγηση νέων της καθημερινότητας και μικρός σχολιασμός τους, νέων σημαντικών ή και απλών περιστατικών – άλλωστε καθετί που βγαίνει στην επιφάνεια των γεγονότων έχει την αξία του.

1. ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ: Πού θα βρεθούν τα χρήματα για να τονωθεί η οικονομία;

«Η Κυβέρνηση μπορεί να βρει χρήματα. Δεν υπάρχουν δημοσιονομικοί στόχοι άρα υπάρχει μεγάλο δημοσιονομικό περιθώριο για να μπορέσει να γίνει σοβαρή οικονομική πολιτική. Η χώρα μας έχει πλέον ενταχθεί στο μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης που της δίνει πρόσβαση σε φθηνό δανεισμό για την πραγματική οικονομία. Υπάρχουν συγκεκριμένοι πόροι και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και από το ΕΣΠΑ, για την πραγματική οικονομία επίσης. Εξάλλου, όταν η Κυβέρνηση θέλει να βρει χρήματα, για να “τακτοποιεί θέματα”, έχει αποδειχθεί ακόμη και αυτό το διάστημα, ότι τα βρίσκει».

2. «Ο κορωνοϊός μαζί με χιλιάδες αθώους σκότωσε και τον νεοφιλελεύθερο καπιταλισμό»!

Αυτό μας το είπε ο αρχηγός του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Τσίπρας. Φοβερή ανάλυση. Αφέλεια ή ανοησία; Αν μπορούν να συνυπάρξουν και τα δύο, σίγουρα είναι αυτό. Θυμίζει τις αριστερίστικες φοιτητικές κορώνες στα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης. Τότε, όποιος έλεγε «τέλος ο καπιταλισμός» ξανά και ξανά και πάλι ξανά ήταν ο πιο αριστερός, ο πιο προοδευτικός… Δηλαδή ο κορωνοϊός τελικά έκανε την επανάσταση, κατάφερε όσα δεν μπορούσαν μέχρι τώρα τα κοινωνικά και επαναστατικά κινήματα ανά τον κόσμο. Έλεος… Και αυτός ο πολιτικός έχει κυβερνήσει ευρωπαϊκή χώρα!

3. «Μετά τον κορωνοϊό θα λογαριαστούμε»!

Είναι το κεντρικό σύνθημα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση της Ν.Δ. Μαγκιά και τσαμπουκάς στο δήθεν …κεντροαριστερό πολιτικό κόμμα, αριστερό, αριστερίστικο και ό,τι άλλο περισσεύει. Ο Πολάκης είναι σταθερή αξία, ζωντανή ιδέα, η πολιτική ναυαρχίδα του ΣΥΡΙΖΑ!

4. Τι είναι τελικά μεταρρύθμιση;

Πρόκειται για τη λέξη που έχει υποφέρει και υποφέρει στην εποχή μας περισσότερο ίσως από κάθε άλλη όσον αφορά το εννοιολογικό της περιεχόμενο. Μεταρρύθμιση είναι η προοδευτική πολιτική αλλαγή και η κοινωνική και πνευματική ανέλιξη και όχι τα αντίθετό της: η συντηρητική ή η αντικοινωνική ή ακόμα και η αντιδραστική πολιτική, όπου τη χρησιμοποιεί η Ν.Δ.

Στην εκπαίδευση ιστορικά έχουμε τη διαπάλη «μεταρρύθμισης – αντιμεταρρύθμισης», όπως πολύ εύστοχα έχει τονίσει ο Δημαράς. Η Ν.Δ. δεν έχει συνδεθεί με καμιά μεταρρύθμιση στην εκπαίδευση (πλην εκείνης της γλωσσικής του 1975) – αντίθετα η πολιτική της είναι πολιτική αντιμεταρρυθμίσεων.

5. Ό,τι και να συμβεί η Άνοιξη θα ‘ρθει.

Αυτή είναι η ομορφιά της φύσης, της ζωής, της ιστορίας, του ανθρώπου. Πάντα έχουν την Άνοιξη μέσα τους. Ακόμα και στον πιο βαρύ χειμώνα κρύβεται το γλυκοχάραμα μιας Άνοιξης. Φτάνει να την αναζητούμε, να την καλλιεργούμε! Πώς; Είναι απλό, απόλυτα αληθινό: με την Αγάπη και τη Γνώση!

 

 

Spring, 1956 - Hovhannes Zardaryan - WikiArt.org

Spring, 1956 – Hovhannes Zardaryan

 

 

Springtime, 1886 - Claude Monet - WikiArt.org

Springtime, 1886 – Claude Monet

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: