Αρχική > πολιτική, εκπαιδευτικός > ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ…

ΑΠΟΒΑΣΗ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ…

Αποτέλεσμα εικόνας για τα ματ στη Λεσβο

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, Π.Ε.Κ.

 

28/2/2020

 

Για ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, τα νησιά μας σήκωσαν το βάρος όχι μόνον του μεταναστευτικού – προσφυγικού προβλήματος αλλά και του ελλείμματος πολιτικής βούλησης και απόφασης για την αντιμετώπισή του.

Αποκαλύπτεται σήμερα ότι οι κάτοικοι των ακριτικών νησιών έπεσαν για μια ακόμη φορά θύματα των ανέξοδων προεκλογικών υποσχέσεων.

Οι νησιώτες μας, που στάθηκαν αλληλέγγυοι στην απόγνωση και τον πόνο της προσφυγιάς, βιώνουν τώρα την ωμή βία και καταστολή.

Αυτά που συνέβησαν στη Λέσβο, στη Χίο, στη Σάμο, είναι ντροπή για μία δημοκρατική πολιτεία.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ που κατέφθασαν στα νησιά δημιούργησαν την εντύπωση στρατιωτικής απόβασης σε εχθρικό έδαφος.

Τα όσα ακολούθησαν είναι ακόμη χειρότερα: βρισιές, ξύλο, καταστροφές σε αυτοκίνητα και περιουσίες.

H εικόνα αυτή δεν είναι εικόνα κράτους δικαίου. Είναι απαράδεκτο, οι επιφορτισμένοι από τον νόμο λειτουργοί της δημόσιας ασφάλειας, να καταστρέφουν τις περιουσίες αυτών που υποτίθεται ότι προστατεύουν.

Καταδεικνύεται ότι η Ν.Δ. δεν είχε κανένα σχέδιο για το προσφυγικό. Συνέχισε τη λανθασμένη πολιτική του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.: τη συσσώρευση προσφύγων και μεταναστών σε ακριτικά νησιά της χώρας. Μόνο που η επιλογή αυτή έχει φτάσει προ πολλού σε αδιέξοδο.

Ένα τόσο δύσκολο και πολυσύνθετο εθνικό πρόβλημα, που ταλανίζει παράλληλα την Ευρώπη, η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει την αντίληψη και την πρακτική ότι θα το αντιμετωπίσει στα όρια τριών νησιών με επίδειξη του δόγματος «τάξη και ασφάλεια» βασισμένη σε καθημερινό αυταρχισμό;

Έχει την ευθύνη για πολιτική λύση με τη στήριξη της Ε.Ε. και όχι για τρομοκρατία και αστυνομική επιβολή, που πλήττει τη ζωή των πολιτών.

Με τις μεθόδους αυτές καταστρέφεται κάθε δυνατότητα αντιμετώπισης του προβλήματος, γιατί ακυρώνονται οι στοιχειώδεις συνθήκες μιας έστω ανεκτικής ζωής. Καταστρέφεται ο κοινωνικός ιστός και η τοπική οικονομία των νησιών.

Είναι άμεση ανάγκη, πέρα από την απόσυρση όλων των δυνάμεων καταστολής που αποφασίστηκε αργά και κάτω από την πίεση που δημιούργησε η αποφασιστική αντίσταση των νησιωτών, να προηγηθεί κοινωνικός διάλογος και να υπάρξει εθνική συνεννόηση στη Βουλή ΤΩΡΑ.

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ, Π.Ε.Κ.

Αποτέλεσμα εικόνας για τα ματ στη Λεσβο

 

Αποτέλεσμα εικόνας για τα ματ στη Λεσβο

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: