Αρχική > πανεπιστήμιο, εκπαίδευση > Αναγνώριση κολεγίων: «Κορυφαία πολιτική πράξη υπονόμευσης των πανεπιστημιακών πτυχίων»

Αναγνώριση κολεγίων: «Κορυφαία πολιτική πράξη υπονόμευσης των πανεπιστημιακών πτυχίων»

Αποτέλεσμα εικόνας για painting for reading book in pinterest"

Sally Rosenbaum

 

Το κεντρικό άρθρο του ενημερωτικού δελτίου του περιοδικού «Νέα Παιδεία» Φεβρουαρίου-Μαρτίου 2020 αναφέρεται στο ζήτημα των κολεγίων, οι απόφοιτοι των οποίων αποκτούν πρόσβαση στο εκπαιδευτικό δυναμικό.

Η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για ανεξέλεγκτη ένταξη και των αποφοίτων κολεγίων στο μελλοντικό εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας δεν αποτελεί μόνο ισχυρή απόδειξη εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων. Ούτε απαιτεί τεκμήρια για την οφθαλμοφανή υστέρηση της ποιότητας σπουδών των «πτυχιούχων» ανάλογων χώρων, που εποφθαλμιούν την ένταξη στον δημόσιο τομέα τον οποίο μετά βδελυγμίας αποστρέφονται οι ιδρυτές τέτοιου τύπου ιδρυμάτων!

Η ρύθμιση αυτή ερμηνεύεται αρχικά ως η κορυφή του παγόβουνου σε μια μακροχρόνια σειρά ύπουλων νομοθετικών και άλλων «ρυθμίσεων», που είχαν ως στόχο την υποβάθμιση των πανεπιστημιακών πτυχίων αλλά και την αλλοίωση της ταυτότητας του επαγγέλματος του εκπαιδευτικού μέσα από την «παράπλευρη νομιμοποίηση» πτυχίων και άλλων τίτλων σπουδών, που τόσο η απόκτησή τους όσο και η εν τη πράξει αξιολόγησή τους αποδείκνυε και αποδεικνύει την ανυπαρξία ποιοτικών και αξιοκρατικών κριτηρίων στην απονομή τους, άρα την ακαταλληλότητα των κατόχων τους για το έργο του εκπαιδευτικού!

Ο κύριος στόχος, λοιπόν, της πρόσφατης ρύθμισης είναι πιο φιλόδοξος και πιο ιδιοτελής! Από τη μια πλευρά, η σταδιακή πλήρης αποδόμηση χωρίς την ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 16 του Συντάγματος, και από την άλλη, η τελική άλωση του χώρου της δημόσιας εκπαίδευσης με τη διοχέτευση και ένταξη ενός εκπαιδευτικού δυναμικού με εμφανή επιστημονική και παιδαγωγική ανεπάρκεια αλλά με επαρκή διάθεση υποταγής σε ποικίλες εντολές και επιθυμίες των «ευεργετών» του!

Ας το δηλώσουμε, λοιπόν, με παρρησία ενάντια σε όσους όψιμα και υποκριτικά διαμαρτύρονται.

Πολύ σύντομα θα αποδειχθεί ότι η πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση για ανεξέλεγκτη ένταξη και των αποφοίτων κολεγίων στο μελλοντικό εκπαιδευτικό δυναμικό της χώρας αποτελεί μεταπολιτευτικά την κορυφαία πολιτική πράξη υπονόμευσης τόσο των πανεπιστημιακών πτυχίων όσο και της ίδιας της επιστημονικής ταυτότητας των εκπαιδευτικών.

Και το έργο αυτό έχει, βέβαια, φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς-θύτες, αλλά προπαντός θα έχει πολλά θύματα!

https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/311317_anagnorisi-kolegion-koryfaia-politiki-praxi-yponomeysis-ton-panepistimiakon

Αποτέλεσμα εικόνας για painting for reading book in pinterest"

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για painting for reading book in pinterest"

Sally Rosenbaum

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: