Αρχική > εκπαίδευση > Παγκόσμια Πατέντα ΝΔ & Υπουργείου Παιδείας: Αναγνώριση δικαιωμάτων που ΔΕΝ υπάρχουν!

Παγκόσμια Πατέντα ΝΔ & Υπουργείου Παιδείας: Αναγνώριση δικαιωμάτων που ΔΕΝ υπάρχουν!

♥ ✿⊱╮ Phenomenal ♥ ✿⊱╮ - sweetmomentslove: via pinterest

Elina Krommyda

Τα πτυχία των κολεγίων απασχόλησαν μεγάλο μέρος της συζήτησης στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής σήμερα.

 

Μεταξύ άλλων, η υπουργός, η Νίκη Κεραμέως κατά την τοποθέτησή της, είπε:
«Το τελευταίο στοιχείο, ότι δεν έχουν παιδαγωγική επάρκεια. Μα, αυτό σημαίνει, προσέξτε, ότι το να αναγνωρίζεις αναγνωρισμένα επαγγελματικά δικαιώματα, για παράδειγμα, ενός φιλολόγου που έχει σπουδάσει στη Γαλλία, αυτό σημαίνει αναγνώριση προσώπων και ισοδυναμία. Κινητικότητα των εργαζομένων.

Τα επαγγελματικά δικαιώματα που έχουν ήδη αποκτήσει στην Γαλλία εμπεριέχουν την παιδαγωγική επάρκεια και αυτό σημαίνει στο Ενωσιακό Δίκαιο η κινητικότητα των εργαζομένων, η αναγνώριση και η επαγγελματική ισοδυναμία των προσόντων τους».

Όσοι εργαζόμενοι και δη εκπαιδευτικοί έχουμε πραγματώσει την κινητικότητα των εργαζομένων και έχουμε εργαστεί σε σχολεία άλλων χωρών, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η Niki Kerameus ή ψεύδεται συνειδητά ή δεν ξέρει τι της γίνεται, ειδικά στο χώρο της εκπαίδευσης. Διότι η ΕΕ επιτάσσει την αναγνώριση των επαγγελματικών σου δικαιωμάτων μόνο εφόσον αυτά υπάρχουν κι έχουν αναγνωριστεί στη χώρα σου. Δηλαδή μόνο αν ο φιλόλογος της Γαλλίας έχει περάσει τις αντίστοιχες εξετάσεις παιδαγωγικής επάρκειας CAPES και έχει δικαίωμα να/ ή έχει ήδη εργαστεί στη Γαλλία ως εκπαιδευτικός μπορεί να μεταφέρει αυτό το δικαίωμα και στην Ελλάδα.

Αυτό ισχύει σε όλες τις χώρες, στην Αγγλία ζητάνε NARIC, PGCE ή βεβαίωση μετακίνησης εκπαιδευτικού (πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει είσαι ήδη εκπαιδευτικός δημόσιας εκπαίδευσης στη χώρα σου κι όχι απλός απόφοιτος πανεπιστημίου) και στις ΗΠΑ επίσης ζητάνε να περάσεις από αντίστοιχους οργανισμούς τύπου ΔΟΑΤΑΠ που ελέγχουν το αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων που έχεις διδαχτεί προκειμένου να πάρεις το πτυχίο, ώστε να εκδοθεί report of evaluation of educational credentials και να έχεις δικαίωμα μετά να περάσεις εξετάσεις παιδαγωγικής επάρκειας (Praxis Test) που τις περνάνε όλοι όσοι θέλουν να εργαστούν σε σχολεία.

Είναι ντροπή για την υπουργό να υποστηρίζει δημόσια τέτοιες ανακρίβειες και με τόσο άστοχα παραδείγματα για να προωθήσει συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα ΙΕΚαρχών που θέλουν να κάνουν το χώρο της εκπαίδευσης ξέφραγο αμπέλι.
Κανένα ενωσιακό δίκαιο δεν το απαιτεί αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων βάσει τίτλου πτυχίου και σε καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν συμβαίνει να βαφτίζονται εκπαιδευτικοί άνθρωποι που δεν έχουν βεβαιωμένη παιδαγωγική επάρκεια στης χώρα τους μόνο και μόνο βάσει του τίτλου σπουδών τους.

Η Νίκη Κεραμέως βέβαια πρωτοπορεί και προχωράει στην αναγνώριση των πάντων. Έρχεται να δώσει το δικαίωμα στον απόφοιτο του τάδε American College o οποίος στις ΗΠΑ, τη χώρα προέλευσης του πτυχίου του, δεν έχει δικαίωμα να μπει σε τάξη αν δεν περάσει εξετάσεις παιδαγωγικής επάρκειας, στην Ελλάδα απλά και μόνο προσκομίζοντας το πτυχίο του, να διοριστεί και να διδάξει στα δημόσια σχολεία μας. Έτσι, χωρίς ΔΟΑΤΑΠ, χωρίς εξετάσεις χωρίς τίποτα, επειδή απλά και μόνο το πτυχίο του γράφει ως τίτλο το ίδιο που γράφουν τα πτυχία των λεγόμενων καθηγητικών σχολών της Ελλάδας.

Πράγματι τελικά, η ΝΔ θα προωθήσει την Αριστεία στην εκπαίδευση πάση θυσία! Αναγνωρίζοντας ακόμη και προσόντα ή δικαιώματα που δεν υπάρχουν!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=781104612394122&id=100014837702514

 

 

Street photography | Lifestyle photoshoot ideas | Photo of girl through glass window

 

 

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: