Αρχική > πολιτική > Αγωνιζόμαστε για μια δημοκρατική Ευρώπη!

Αγωνιζόμαστε για μια δημοκρατική Ευρώπη!

image

 

 

του Νίκου Τσούλια

 

     Να αγωνιστούμε για τη δημοκρατική, προοδευτική Ευρώπη. Το μέλλον της χώρας μας κρίνεται σε σημαντικό βαθμό από την προοπτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

     Να δώσουμε τον αγώνα των ευρωεκλογών με πίστη και αποφασιστικότητα για την ενδυνάμωση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ. Δεν είναι κομματικός στόχος – είναι στόχος κοινωνικός και βαθιά πολιτικός. 

     Από τα παράξενα σημεία των καιρών μας. Ενώ βιώνουμε τον σημαντικό ρόλο που παίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην άσκηση της εθνικής πολιτικής μας και στη διακυβέρνηση της χώρας μας, δεν συνειδητοποιούμε τη μεγάλη σημασία των ευρωεκλογών. Δεν εμβαθύνουμε στο πολιτικό, ιδεολογικό και οικονομικό περιεχόμενο των κομματικών προγραμμάτων.

     Και ποιος κερδίζει απ’ αυτή την αποστασιοποίηση; Οι συντηρητικές πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν την αποίκιση της πολιτικής από τις δυνάμεις της αγοράς και του κεφαλαίου, ο ευρωσκεπτικισμός και ο λαϊκισμός.

     Να συζητήσουμε το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτή είναι η σημερινή πρόκληση της Ευρώπης, η πρόκληση των λαών της. Αλλά αυτή η συζήτηση οφείλει να περιλαμβάνει το σύνολο της πολιτικής και ιστορικής φυσιογνωμίας της Ευρώπης και όχι μόνο την οικονομική ένωση. Γιατί η Ευρώπη και ο ευρωπαίος πολίτης ή θα έχουν ολοκληρωμένη ταυτότητα και φυσιογνωμία ή απλώς δεν πρόκειται να υπάρξουν.

     Και βέβαια όσο η συζήτηση μένει στο πεδίο της οικονομίας, η σφαίρα της πολιτικής θα ρημάζεται από τις κυρίαρχες δυνάμεις της αγοράς, θα ετεροπροσδιορίζεται από κάθε λογής εθνικισμούς και θα εστιάζεται σε νέες μορφές ρατσισμού και ευρωσκεπτικισμού.

     Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές αγωνιζόμαστε για την ευρωπαϊκή ενοποίηση, για τη δημιουργία ανοικτών κοινωνιών, για στήριξη του κόσμου της εργασίας.

     Θέλουμε ισχυρή και δημοκρατική Ευρώπη, γιατί αγαπάμε την Ελλάδα! Όραμά μας: η χειραφέτηση του ανθρώπου, η κοινωνική πρόοδος, η δικαιοσύνη, η ελευθερία!

 

«Τρέλα μπορεί να είναι το να εγκαταλείπουμε τα όνειρά μας… Και η μεγαλύτερη τρέλα απ’ όλες, να βλέπεις τη ζωή όπως είναι και όχι όπως θα έπρεπε να είναι… Να αλλάξεις τον κόσμο, φίλε μου Σάντσο, δεν είναι τρέλα ούτε ουτοπία. Είναι δικαιοσύνη!»

ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ

 

 

 

image

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: