Αρχική > πολιτική > Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ – Γεννηματά: Ψήφος αλλαγής σε Ευρώπη και Ελλάδα

Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ – Γεννηματά: Ψήφος αλλαγής σε Ευρώπη και Ελλάδα

Η Φώφη Γεννηματά παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ

 

 

Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας είπε πως η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής είναι «ψήφος αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «εκφραστές του λαϊκισμού και της νέας δεξιάς» και κάλεσε παράλληλα τους νέους «να δώσουν τη μάχη της γενιάς τους, για ένα καλύτερο αύριο».

Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ – Γεννηματά: Ψήφος αλλαγής σε Ευρώπη και Ελλάδα | in.gr

 

22 Απριλίου 2019

 

  Το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ παρουσίασε σήμερα η Φώφη Γεννηματά, η οποία κατά τη διάρκεια της ομιλίας είπε πως η επιλογή του Κινήματος Αλλαγής είναι «ψήφος αλλαγής στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», ενώ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση σε κυβέρνηση και πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για «εκφραστές του λαϊκισμού και της νέας δεξιάς» και κάλεσε παράλληλα τους νέους «να δώσουν τη μάχη της γενιάς τους, για ένα καλύτερο αύριο».

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενη στο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τους πιο »πρόθυμους» να εφαρμόσουν τις πιο συντηρητικές πολιτικές που επέβαλαν οι ισχυροί της Ευρώπης. Αυτούς που μεταλλάχθηκαν από σκληρούς αντιμνημονιακούς σε μνημονιακούς υπηρέτες. Που ανέλαβαν δεσμεύσεις που αποτελούν θηλιά στο λαιμό της χώρας, και φτωχοποιούν τον Ελληνικό λαό. Αυτούς που στο εξωτερικό δήθεν αποστρέφονται τη δεξιά και την ακροδεξιά και ζητούν δήθεν προοδευτικά μέτωπα, αλλά συγκυβερνούν μαζί τους με πλήρη »ομοψυχία» στην Ελλάδα. Αυτούς που χρησιμοποιούν κάθε μέσο για να διατηρηθούν στην εξουσία. Αυτούς που δεν έχουν κανένα σχέδιο για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και το κόμμα τους στην Ευρώπη στάθηκε απέναντι στον αγώνα του Ελληνικού λαού».

Στη συνέχεια μιλώντας για τη Νέα Δημοκρατία η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για «προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να μετατρέψει τις εκλογές σε εσωτερικό δημοψήφισμα, για να κρύψει μέσω της πόλωσης και του διχασμού, ότι είναι αποφασισμένος να συνεχίσει, τις ίδιες πολιτικές που μας επέβαλαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης» καθώς και «για να κρύψει τις ευθύνες του κόμματος του για την κρίση. Μετά και την αμετάκλητη αθώωση του Γεωργίου, καμία θεωρία συνωμοσίας δεν μπορεί να σταθεί. Η κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος από την Κυβέρνηση Καραμανλή το 2004-09 οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν από την καταστροφή. Και βέβαια θέλει να κρύψει ότι το Ευρωπαϊκό λαϊκό κόμμα ευθύνεται για την κρίση που βιώνει σήμερα η Ευρώπη και ο υποψήφιος τους για την προεδρεία, ο κ. Βέμπερ, είναι αυτός που αντιμετώπισε  με σκληρότητα τη χώρα μας τα πρώτα χρόνια της κρίσης».

«Θέλουμε την αλλαγή, ξέρουμε και μπορούμε» συνέχισε η κ. Γεννηματά και πρόσθεσε πως «είμαστε εμείς που με τον Ανδρέα Παπανδρέου, εξασφαλίσαμε τους πόρους από την Ευρώπη που ζωντάνεψαν την ξεχασμένη Ελλάδα. Δημιούργησαν τη μεσαία τάξη και έχτισαν το Κοινωνικό Κράτος. Σήμερα μπορούμε να εγγυηθούμε αξιοπρέπεια ξανά. Είμαστε εμείς που πετύχαμε την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, στον πυρήνα της Ένωσης. Σήμερα μπορούμε να γίνουμε ξανά εθνικά υπερήφανοι. Είμαστε εμείς που κρατήσαμε την Ελλάδα όρθια, μέσα στην Ευρώπη, στα δύσκολα. Τώρα είναι η ώρα να ξεφύγουμε από την αιχμαλωσία της επιτροπείας και των μνημονίων, να γυρίσουμε σελίδα ξανά».

«Οι Έλληνες ξέρουν πότε και με ποιον έζησαν καλύτερα, με το ΠΑΣΟΚ. Το θυμούνται οι παλιότεροι, ήρθε η ώρα να το ζήσουν και τα νέα παιδιά με το Κίνημα Αλλαγής» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στις επερχόμενες ευρωεκλογές η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ είπε πως έχουν διπλή σημασία, αφού «είναι μάχη για την »ψυχή» και το μέλλον της Ευρώπης», αλλά και «μάχη που θα δώσει στο Κίνημα Αλλαγής τη δύναμη να κάνει την πολιτική ανατροπή».

«Είναι η ώρα να βγάλουμε ξανά την Ελλάδα Μπροστά στην Ευρώπη. Στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων ως πρωταγωνιστή  και όχι ως ο παρία της ιστορίας. Να δώσουμε τη μάχη για την Αλλαγή στην Ευρώπη. Μια μάχη που περνά μέσα από την πολιτική ανατροπή και στις ευρωεκλογές. Για να προτείνουμε πειστικά την εναλλακτική προοδευτική πρότασή μας για μια Νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη. Η Ευρώπη αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις όσο αφορά τις αξίες της, την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία στη λήψη των αποφάσεων, το σεβασμό στη διαφορετικότητα. Αντιμετωπίζει όμως και συγκεκριμένες προκλήσεις που έχουν να κάνουν με τις πολιτικές επιλογές. Όπως :  Κοινοτικός προϋπολογισμός, φορολόγηση του μεγάλου πλούτου, φόρος Τόμπιν, τραπεζικός τομέας, ασφάλεια, μετανάστευση, ανισότητες» και συνέχισε:

«Ο κύκλος του Μάαστριχτ έκλεισε οριστικά. Το μέλλον της ηπείρου δεν μπορεί να βρίσκεται στο ρόλο του φτωχού συγγενή στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Είναι η ώρα οι σοσιαλδημοκρατικές δυνάμεις να αφήσουμε τη συμπόρευση με  τις συντηρητικές και αδιέξοδες  πολιτικές της Ευρωπαϊκής δεξιάς. Που με την επιβολή της διαρκούς λιτότητας για τους πολλούς, και την στήριξη μόνο των ισχυρών, έδωσε άλλοθι στην ακροδεξιά. Ανέχθηκε και υπέθαλψε τους κάθε λογής Όρμπαν. Φτώχεια, ανασφάλεια, κοινωνικές ανισότητες είναι το αποτέλεσμα της κυριαρχίας των συντηρητικών δυνάμεων στην Ευρώπη».

Για να καταλήξει πως «είναι και πάλι η ώρα των Σοσιαλιστών».

«Τα μηνύματα είναι θετικά από τη Φιλανδία, την Ισπανία και βέβαια εδώ στην Ελλάδα που πια οι αίθουσες δεν μας χωρούν. Μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές προτείνουμε ένα νέο κοινωνικό Συμβόλαιο.

 • Βάζουμε τέλος στις πολιτικές της διαρκούς λιτότητας, της φτώχειας, της ανεργίας. Ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
 • Μετατρέπουμε την Ευρωζώνη σε πραγματική Οικονομική Ένωση, Δημοκρατική Ένωση για την Ανάπτυξη. Φορολογώντας δίκαια και πραγματικά τον πλούτο και τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές. Δίνοντας τέλος στους φορολογικούς παραδείσους.
 • Με εφαρμογή της «συμφωνίας των Παρισίων» για την κλιματική αλλαγή.
 • Δημιουργώντας την Ευρώπη της Ισότητας και των Δικαιωμάτων. Με στρατηγική για την ισότητα των φύλων. Χωρίς καμία ανοχή στις διακρίσεις, την παρενόχληση, την ενδοοικογενειακή βία.
 • Υιοθετώντας κοινή πολιτική για το άσυλο και την κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών. Στη βάση των αρχών της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής των βαρών. Με ουσιαστική προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης.
 • Δίνοντας ευκαιρίες και δυνατότητες στους Νέους ανθρώπους, να αποκτήσουν δύναμη και δεξιότητες, να διαμορφώσουν το δικό τους μέλλον, να γίνουν ενεργοί πολίτες. Με τις πολιτικές για την Εκπαίδευση και την ένταξη στην Εργασία. Με κοινή άμυνα και ενίσχυση της κοινής εξωτερικής πολιτικής της  Ευρώπης».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της είπε πως «κάθε ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής, δίνει την δυνατότητα στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές να χτίσουν μια πιο δίκαιη, πιο Δημοκρατική Ευρώπη. Να φράξουμε τον δρόμο στην ακροδεξιά, τον εθνικισμό, τον λαϊκισμό. Να διασφαλίσουμε ότι η Ευρώπη θα παραμείνει ο χώρος της Δημοκρατίας, της ειρήνης, της ανοιχτής κοινωνίας και του ανθρωπισμού. Με τον Φρανς Τίμμερμανς στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για αυτή την μεγάλη αλλαγή, καλούμαστε να δώσουμε την μάχη στις 26 Μαΐου».

Κλείνοντας ζήτησε θετική ψήφο στο Κίνημα Αλλαγής, το οποίο διαθέτει ένα ισχυρό ψηφοδέλτιο. «Το ψηφοδέλτιο έχει τη σφραγίδα μας, τη σφραγίδα της κεντροαριστεράς. Σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, μεταρρυθμιστικό κέντρο, ανανεωτική αριστερά, οικολογία. Μαζί με τους δύο πρώην Ευρωβουλευτές, 40 στελέχη, ο καθένας με τη δική του διαδρομή στην πολιτική, στην αυτοδιοίκηση, στα κινήματα, στην παραγωγή, στον συνδικαλισμό, στο Πανεπιστήμιο, στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, στο χώρο της υγείας, στην επικοινωνία, στην εκπαίδευση. Αλλά και εκπροσώπους νέων ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στο εξωτερικό και μεταναστών στη χώρα μας».

 

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΝΑΛ:

1 ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΣ

2 ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ

3 ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΑΚΗΣ

4 ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

5 ΒΡΟΝΤΑΚΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

6 ΓΕΩΡΓΑΚΗ ΒΟΥΛΑ

7 ΓΚΕΜΗ ΕΝΤΑ

8 ΓΟΣΠΟΔΙΝΗ ΑΣΠΑ

9 ΔΑΛΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

10 ΔΑΜΙΑΝΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

11 ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΥ ΑΙΓΛΗ

12 ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

13 ΚΑΪΛΗ ΕΥΑ

14 ΚΑΛΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ (KALLIS GEORGIA)

15 ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

16 ΚΑΠΟΥΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

17 ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ

18 ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

19 ΚΟΥΡΟΥΠΑΚΗ ΛΙΤΣΑ

20 ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

21 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

22 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΥΠΑΤΙΑ

23 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

24 ΜAΛΛΙΩΡΗ ΜΕΝΗ

25 ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ

26 ΜΠΟΥΡΑ ΕΥΑ

27 ΜΩΡΑΛΗ ΒΑΣΣΩ

28 ΜΩΡΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

29 ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

30 ΠΑΛΑΝΤΖΑΣ ΛΑΜΠΡΟΣ

31 ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΙΚΟΣ

32 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

33 ΡΟΛΟΓΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

34 ΣΑΔΟΥΛΑ ΣΕΒΤΖΑΝ

35 ΣΚΛΑΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

36 ΣΤΑΓΚΟΥΡΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

37 ΤΖΑΛΑΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

38 ΤΡΙΦΥΛΛΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

39 ΤΣΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ

40 ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

41 ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΥΜΙΟΣ

42 ΧΡΟΥΜΠ ΓΙΟΖΕΦ (ΙΩΣΗΦ)

https://www.in.gr/2019/04/22/politics/kommata/parousiastike-eyropsifodeltio-tou-kinal-gennimata-psifos-allagis-se-eyropi-kai-ellada/

Νίκος Τσούλιας

 

https://www.in.gr/2019/04/22/politics/kommata/parousiastike-eyropsifodeltio-tou-kinal-gennimata-psifos-allagis-se-eyropi-kai-ellada/

 

Η Φώφη Γεννηματά παρουσιάζει το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ

 1. 22/04/2019 στο 10:01 ΜΜ

  Καλή επιτυχία!

  • N.T.
   23/04/2019 στο 7:19 ΠΜ

   Μαρίνα, σε ευχαριστώ πολύ!

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: