Αρχική > επιστήμη, εκπαίδευση > Η ΠΕΒ για το λύκειο και το σύστημα πρόσβασης του ΣΥΡΙΖΑ

Η ΠΕΒ για το λύκειο και το σύστημα πρόσβασης του ΣΥΡΙΖΑ

 

 

1.  Διαφωνούμε με την κατάργηση των μαθημάτων Γενικής Παιδείας (μεταξύ των οποίων και η Βιολογία Γενικής Παιδείας) από τη Γ΄ Λυκείου. Στο μάθημα αυτό διδάσκονται σημαντικά κεφάλαια (Εξέλιξη, Οικολογία, Ανθρώπινη Υγεία) και αποτελεί “μάθημα-γέφυρα” μεταξύ των διαφορετικών Πεδίων. Ουσιαστικά επανέρχεται ο “νόμος Αρβανιτόπουλου” που η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε καταργήσει.

2. Διαφωνούμε με τη γενικότερη φιλοσοφία του νομοσχεδίου που περιορίζει τις επιλογές των μαθητών, αυξάνει την ύλη και την ανάγκη εξωσχολικής βοήθειας, την κατάργηση του συντελεστή βαρύτητας των μαθημάτων, την μετατροπή της Γ΄ Λυκείου σε προπαρασκευαστικό έτος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

3. Οι αλλαγές δεν εισάγονται σταδιακά με αποτέλεσμα οι φετινοί μαθητές της Β΄ Λυκείου να κινδυνεύουν να μη διδαχθούν Εξέλιξη, Οικολογία και Ανθρώπινη Υγεία.

4. Αν οι αλλαγές προχωρήσουν θέλουμε να υπάρχει δυνατότητα οι μαθητές να διδάσκονται και να εξετάζονται προαιρετικά και σε 5ο μάθημα (όπως και σήμερα), που θα τους δίνει τη δυνατότητα να “ανοίγουν” και 2ο Επιστημονικό Πεδίο. Είναι ασφυκτικό και άδικο οι μαθητές της Θετικής Κατεύθυνσης να περιορίζονται στην επιλογή Βιολογία ή Μαθηματικά.

5.   Αν οι αλλαγές προχωρήσουν θέλουμε σαφή δέσμευση του Υπουργείου ότι θα διδάσκονται όλες οι Κατευθύνσεις της Γ΄ Λυκείου σε όλα τα Λύκεια, ακόμα και με μικρό αριθμό μαθητών, ώστε να μην ξαναδούμε να μετακινούνται οι μαθητές σε διαφορετικό σχολείο για να παρακολουθήσουν την Κατεύθυνση που επιθυμούν ή να αναγκάζονται να επιλέξουν άλλη. Επίσης ζητάμε δέσμευση ότι θα δοθεί οδηγία για την διδασκαλία των μαθημάτων της Γ΄ Λυκείου από καθηγητές με Ά ανάθεση.

6. Το 3ο Επιστημονικό Πεδίο θα πρέπει να είναι όπως και σήμερα διευρυμένο και να περιλαμβάνει εκτός από τις σχολές Υγείας και τις σχολές Επιστημών Ζωής (Life Sciences), δηλαδή όλα τα Τμήματα που η Βιολογία αποτελεί το βασικό κορμό των μαθημάτων (Γεωπονικά, Δασολογίες, Περιβάλλοντος, Τεχνολογία Τροφίμων κλπ). Επίσης για λόγους δικαιοσύνης θα πρέπει να περιληφθούν και όλα τα κοινά Τμήματα που σήμερα η εισαγωγή τους επιτρέπεται από όλα τα Επιστημονικά Πεδία πλην του 3ου (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό).

 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΕΒ εδώ:

https://gallery.mailchimp.com/b5979f40e00b864cfe72adf36/files/70e4bbe8-2f23-4bd8-b451-7772bb7bdeb2/%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A8%CE%95%CE%99%CE%A3_%CE%95%CE%A0_%CE%A0%CE%95%CE%92_%CE%93%CE%99%CE%91_%CE%9D%CE%95%CE%9F_%CE%9B%CE%A5%CE%9A%CE%95%CE%99%CE%9F_17_3_19.pdf

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για biology

 

Αποτέλεσμα εικόνας για biology

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για biology

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: