Αρχική > πολιτική > Εθνικά επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών

Εθνικά επιζήμια η Συμφωνία των Πρεσπών

Αποτέλεσμα εικόνας για Η βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών 25 Ιανουαρίου 2019

Του Νίκου Τσούλια

     Χάσαμε! Και μάλιστα με τον πιο ευτελή τρόπο, γιατί η έχουσα ήδη χάσει την πλειοψηφία του λαού (ουσιαστικά και της Βουλής) κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με τη βοήθεια κάποιων βουλευτών, που είτε προχώρησαν σε ωμή συναλλαγή είτε είχαν μια ιδεοληψία για το Μακεδονικό, συνέργησαν σε μια συνειδητή εθνική ήττα.

     Και είναι συνειδητή, γιατί η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. απομακρύνθηκε απόλυτα από την σταθερή εθνική γραμμή που είχε η χώρα μας όλες τις προηγούμενες δεκαετίες. Ο συμβιβασμός, που προφανώς ήταν αναγκαίος για τη δημιουργία Συμφωνίας, είναι ετεροβαρής με ζημιωμένη την Ελλάδα.

     Δεν χρειάζονται και πολλές αναλύσεις. Τα βασικά σημεία της Συμφωνίας είναι γυμνά. Κερδίσαμε τη σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ με γεωγραφικό προσδιορισμό ως «Βόρεια Μακεδονία». Αλλά και αυτό που κερδίσαμε το χάνουμε, γιατί ο προσδιορισμός «Βόρεια» εξαφανίζεται σε όλα τα βασικά στοιχεία του εν λόγω κράτους.

     «Η ιθαγένεια / υπηκοότητα των Σκοπίων θα είναι «Μακεδονική / πολίτης της Β. Μακεδονίας»· η επίσημη γλώσσα του κράτους θα είναι η «Μακεδονική γλώσσα» και οι κάτοικοι δεν θα λέγονται Βορειομακεδόνες αλλά Μακεδόνες – παγκόσμια πρωτοτυπία. Η Ελλάδα αναγνώρισε το κρατικό αφήγημα της ΠΓΔΜ περί της ξεχωριστής εθνικής «μακεδονικής» ταυτότητας. Η ενδοτικότητα της δικής μας πλευράς έφτασε στο σημείο να μην ονομάζονται ως Μακεδόνες οι Έλληνες Μακεδόνες – με την περιφερειακή όψη της ταυτότητάς τους μέσα στην ελληνική και εθνική ταυτότητά τους – που είναι οι μόνοι που έχουν πολιτισμική και γλωσσική σχέση με τον ιστορικό λαό και πολιτισμό των αρχαίων Μακεδόνων αλλά να προσδιορίζονται αυθαίρετα ως κάτοικοι του Βόρειου μέρους της Ελλάδας! Και ως Μακεδόνες (σκέτο!) να ονομάζονται ένα τμήμα των Σλάβων που ήρθαν μόλις χθες στην ευρύτερη περιοχή των Σκοπίων.

     Και ενώ δεν υπήρξε ποτέ στη νεωτερική περίοδο στην περιοχή των Βαλκανίων ούτε Μακεδονικός λαός ούτε μακεδονικό έθνος ούτε μακεδονική γλώσσα ούτε μακεδονικό κράτος, σήμερα στήνονται όλα αυτά με την απόλυτη καθοδήγηση του ΝΑΤΟ για τον στρατηγικό έλεγχο της περιοχής με τρόπο που ζημιώνεται η χώρα μας. Ζημιώνεται γιατί γίνεται παραχάραξη της ιστορίας, γιατί θεσμοποιείται και καλλιεργείται επίσημα πλέον ο αλυτρωτισμός και ο εθνικισμός των κατοίκων της ΠΓΔΜ με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών. Δυστυχώς με αυτό τον τρόπο υποδαυλίζεται και ο εθνικισμός στη χώρα μας, γιατί «θεμελιώνεται» πάνω σε μια ταπεινωτική ήττα των ελληνικών συμφερόντων.

     «Θα ήθελα να τονίσω σε όλους τους συμπολίτες μας που ζουν στις ΗΠΑ αλλά και σε ολόκληρη τη σκοπιανή διασπορά ότι η Μακεδονία επιτέλους θα εκπληρώσει το όνειρο των πατεράδων και των παππούδων μας. Να γίνουμε μια χώρα που θα αναγνωρίζεται από όλον τον κόσμο, μια χώρα όπου ζει ο Μακεδονικός λαός, ο οποίος θα αναγνωρίζεται από όλους, με επιβεβαιωμένη ταυτότητα που κανείς δε θα μπορεί να αρνηθεί ποτέ και με αναγνωρισμένη Μακεδονική γλώσσα. Κανείς δε θα μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη της Μακεδονικής ταυτότητας πλέον! Πρέπει όλοι μας να είμαστε περήφανοι για αυτό… Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία παρά η δική μας. Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Αυτή είναι η Μακεδονία μας και δε θα υπάρξει άλλη στον κόσμο». Η συνέντευξη αυτή παραχωρήθηκε λίγη ώρα μετά τη συνάντηση του Ζάεφ με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς στην Ουάσινγκτον, και είναι πλήρως αποκαλυπτική του τι έχει συμβεί.

     Τώρα είναι η σκληρή πραγματικότητα που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα, σε μια περιοχή που η ιστορία είναι πάντα αμείλικτη. Αν δεν ξέρεις καλά την ιστορία και δεν διδάσκεσαι από αυτή, τότε θα υποστείς νέα δεινά… Και θα έχει λίγη σημασία που οι υπεύθυνοι αυτής της κακής εξέλιξης για τα εθνικά μας συμφέροντα θα βρίσκονται στο περιθώριο της πολιτικής ζωής και στην κατακραυγή της συλλογικής και εθνικής μας συνείδησης. Γιατί η πορεία της χώρας μας θα σημαδευτεί πλέον από μια διεθνή Συμφωνία ταπεινωτική, σα να ηττηθήκαμε σε πόλεμο, μια Συμφωνία που δεν αλλάζει καθόλου εύκολα…

Αποτέλεσμα εικόνας για Η Γεννηματα στη Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών 25 Ιανουαρίου 2019

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: