Αρχική > εκπαιδευτικός > ΠΕΚ: Όχι στην πολιτική του μίσους στα σχολεία

ΠΕΚ: Όχι στην πολιτική του μίσους στα σχολεία

Bosphorus, 1829 - Maxim Vorobiev

Bosphorus, Maxim Vorobiev, 1829

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.)

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί τις ημέρες αυτές στα σχολεία δημιουργεί όχι μόνον ανησυχία για το παρόν αλλά και προβληματισμό για το είδος και την ποιότητα των αντιπαραθέσεων που αναπτύσσονται μέσα στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης.

Η Π.Ε.Κ. από τη συγκρότησή της και σε όλη τη διαδρομή της είναι συνδικαλιστική παράταξη, η οποία – εκτός των άλλων – αγωνίζεται για εθνική ανεξαρτησία και ειρήνη, προάγει τον πατριωτισμό και την αγάπη στην πατρίδα,  και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας μας.

Είναι όμως γεγονός, ότι η όξυνση των αντιθέσεων το τελευταίο διάστημα  καλλιεργεί το έδαφος  της μισαλλοδοξίας και της βίας. Η κατάσταση αυτή ενισχύεται από την υπερεκμετάλλευση των πατριωτικών αισθημάτων των μαθητών και των γονέων και   την εμπλοκή πολιτικών δυνάμεων και παρατάξεων.

Είναι ανάγκη την περίοδο αυτή, όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας να ανταποκριθούμε  στην υποχρέωση για  διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας  στα ιδανικά της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αδελφοσύνης.

Να προφυλάξουμε τον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης από  ιδέες ολοκληρωτικές, ξένες στη δημοκρατική κουλτούρα και παράδοση των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των γονέων, του ελληνικού σχολείου.

Θεωρούμε την οποιαδήποτε απόπειρα εισαγωγής πολιτικής του Μίσους στα σχολεία ως απόλυτα αντιεκπαιδευτική ενέργεια, που υπονομεύει ευθέως τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας. Θα αντισταθούμε με όλες μας τις δυνάμεις εναντίον αυτής της παρακμιακής αντίληψης και χειραγωγικής πρακτικής.   

 

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (Π.Ε.Κ.)

 

Αποτέλεσμα εικόνας για girl reading book

 

Αποτέλεσμα εικόνας για girl reading book

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: