Αρχική > εκπαιδευτικός > ΠΕΚ: Αν «καταργήθηκαν» τα μνημόνια να κάνουν «εδώ και τώρα» μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν τα κενά των σχολείων!

ΠΕΚ: Αν «καταργήθηκαν» τα μνημόνια να κάνουν «εδώ και τώρα» μόνιμους διορισμούς για να καλυφθούν τα κενά των σχολείων!

Αποτέλεσμα εικόνας για beautiful actress reading book

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)

     Η «σιδερένια πυγμή» των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους αλλά και η μελλοντική – μακροχρόνια – για αρκετές δεκαετίες μνημονιακή πολιτική με τις δεσμεύσεις που επέβαλε η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. με τα μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα της εθνικής οικονομίας,  έχουν διαμορφώσει και διαμορφώνουν μια γκρίζα εκπαιδευτική πραγματικότητα.

     Σήμερα τα σχολεία μας και η δημόσια εκπαίδευση μετρούν πληγές ακόμα και στη στοιχειώδη λειτουργία τους. Το περιεχόμενο και η ποιότητα της παιδείας έχουν μειωθεί και η παρεχόμενη εκπαίδευση των μαθητών μας υπολείπεται των αναγκών και των απαιτήσεων των γνωσιοκεντρικών καιρών μας. Κάνουμε άλματα προς τα πίσω…

     Οι εκπαιδευτικοί – όπως και όλοι οι εργαζόμενοι – ζουν έναν εργασιακό μεσαίωνα και η σημερινή συνεχιζόμενη αντιεκπαιδευτική πολιτική επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την κατάσταση εξαθλίωσης. Και όχι μόνο αυτό αλλά αντιμετωπίζουν έναν  συνεχή εμπαιγμό από το Υπουργείο Παιδείας. Τα τρία χρόνια αυτής της  διακυβέρνησης ήταν γεμάτα λόγια και υποσχέσεις για χιλιάδες διορισμούς, αλλά το αποτέλεσμα ήταν ένα απόλυτο μηδενικό.

     Σήμερα, η κυβέρνηση επιχειρώντας να πείσει τον ελληνικό λαό ότι δήθεν κατάργησε το δικό της  μνημόνιο – ενώ πρόκειται για τυπική/χρονική λήξη της δανειακής σύμβασης  και όχι για κατάργηση -, ετοιμάζει υποσχέσεις  για διορισμούς από τον κ. Τσίπρα στη ΔΕΘ.

     Ετοιμάζουν πάλι  να υποσχεθούν για το μέλλον και για μια αόριστη δική τους «κυβέρνηση» χιλιάδες διορισμούς.

•    Αν πράγματι η ηγεσία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πιστεύει ότι έχει  καταργήσει τα μνημόνια, να κάνει το Υπουργείο Παιδείας «εδώ και τώρα» τους διορισμούς που υποσχόταν τα προηγούμενα χρόνια – ενώ ήξερε ότι δεν θα κάνει.

•    Ζητάμε να σταματήσει η συνειδητή και επαναλαμβανόμενη εξαπάτηση των δίκαιων αιτημάτων και των ελπίδων δεκάδων χιλιάδων αδιόριστων εκπαιδευτικών.

     Η ΠΕΚ αγωνίζεται και διεκδικεί μόνιμους διορισμούς με στόχο να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά των σχολείων από τη φετινή σχολική χρονιά.

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)

Αποτέλεσμα εικόνας για beautiful actress reading book

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: