Αρχική > πολιτική, κοινωνία > Να ποιο είναι το αποτέλεσμα της 3χρονης εξυγίανσης του ποδοσφαίρου από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Να ποιο είναι το αποτέλεσμα της 3χρονης εξυγίανσης του ποδοσφαίρου από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χέρμπερτ Χούμπελ Πρόεδρος Επιτροπής Παρακολούθησης FIFA

του Νίκου Τσούλια

    Και να η …εξυγίανση της προοδευτικής κυβέρνησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και των φοβερών μέτρων των ανεκδιήγητων Κοντονή και Βασιλειάδη, η …εξυγίανση της αυξανόμενης βίας και της πρωτόγνωρης εμφάνισης όπλου στο γήπεδο, η … εξυγίανση του ευτελισμού της Ελλάδας σ’ όλο τον Κόσμο!

    Και αυτό που δεν κατόρθωσε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. με την περήφανη Βαρουφάκεια διαπραγμάτευση του κόστους των 200 δισ. ευρώ να επιφέρει το επικρεμάμενο για μήνες και μήνες στην οικονομία και στη χώρα μας Grexit, μπορεί να το πετύχει τουλάχιστον στο ποδόσφαιρο. Και το φοβερό είναι ότι υπήρξαν αλλά και υπάρχουν αφελείς ότι θα έλυνε το πρόβλημα. Αλλά ποιο άλλο ζήτημα έλυσε τελικά η αριστεροακροδεξιά συγκυβέρνηση; Εδώ ευτέλισε την απόφαση του Δημοψηφίσματος, τη δική της απόφαση, χωρίς αιδώ και συστολή αλλά με καμάρι και έπαρση.

    Αλλά γιατί να κάνουν εξυγίανση, αφού άλλο ήθελαν και θέλουν, να πάρει το πρωτάθλημα ο δικός τους επιχειρηματίας! Τους χάλασε όμως το σχέδιο, γιατί ο δικός τους ήθελε να το πάρει και …παλικαρίσια, όχι μόνο με κυβερνητική βοήθεια. Προφανώς η παρακάτω έκθεση αναφέρεται στην τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο και όχι στη δεκαετία του 1970 και τονίζει ότι το πρόβλημα δεν είναι η επινόηση άλλων μέτρων αλλά η μη εφαρμογή των υπαρχόντων. Όπερ σημαίνει…

    Και τώρα,τι; Θα το πάρει η δεύτερη εναλλακτική λύση. Αλλά είναι κίβδηλο και με επίσημο τρόπο! Το προανήγγειλε ήδη o πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπετ Χούμπελ!

    Ναι λοιπόν η λέξη “εξυγίανση” που χρησιμοποίησε ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν έχει τη σημασία που όλοι νομίζουμε και αυτή που λένε τα λεξικά αλλά την αντίθετή της!! Αλλά αυτό έγινε με την περίφημη στον κόσμο και στην ιστορία Κατάργηση του Μνημονίου με την ψήφιση ενός νέου Μνημονίου (!!!) που στοιχίζει σ’ όλη τη χώρα και θα στόμωναν μπροστά στο χώρο του ποδοσφαίρου; Ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι η κατάσταση βελτιώθηκε έστω στοιχειωδώς, αφού έγινε μαύρη – κατάμαυρη και οδηγεί στο grexit; Άλλωστε, φέτος ούτε ένα ντέρμπυ δεν τελείωσε κανονικά…

    Κι όμως δεν αισθάνονται ότι έχουν την κύρια ευθύνη για το ότι γράφεται επί των ημερών τους η πιο μελανή σελίδα στην ιστορία του ποδοσφαίρου της μεταπολιτευτικής τουλάχιστον περιόδου. Και φυσικά θα ρίχνουν την υπαιτιότητα σε κάποιους άλλους, όπως κάνουν σε όλα τα ζητήματα.

    Και αν τελικά γίνει αποδεκτή η εισήγηση του αρμόδιου της ΦΙΦΑ, ποιος θα μαζεύει τα αποκαΐδια του χρόνου;

Αλλά ας δούμε την εισήγηση, που είναι καρπός της συστηματικής …εξυγίανσης 3 χρόνων!

Το ρεπορτάζ είναι από την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”, 29.3.2018

Με επιστολή στη FIFA o πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπετ Χούμπελ, εισηγείται τον αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Τα… μηνύματα που πήρε ο Βαγγέλης Γραμμένος από τη συνάντηση με τον Χέρμπερτ Χούμπελ αποδείχθηκαν, ατυχώς, αληθινά. Ο αυστριακός πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης της Ομοσπονδίας, στην έκθεσή του προς τη FIFA, εισηγείται αποκλεισμό του ελληνικού ποδοσφαίρου από τις διεθνείς διοργανώσεις, χωρίς αναστολή ή περίοδο χάριτος και όχι μόνο για τους συλλόγους μας και για τις Εθνικές ομάδες.

Προφανώς, ο Χούμπελ δεν έμεινε ικανοποιημένος από το πλάνο και τις δράσεις που του εξήγγειλε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, αφού από την τοποθέτησή του στην Αθήνα, στη συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει επί τούτω, αναφέρθηκε με σαφήνεια σε μέτρα που έπρεπε ήδη να είχαν ληφθεί.

Η έκθεση-εισήγηση Χούμπελ θα παραληφθεί από την Επιτροπή Ομοσπονδιών-Μελών και θα συζητηθεί το προσεχή Μάιο, ενδεχομένως και Ιούνιο, που σημαίνει ότι υπάρχει το χρονικό περιθώριο για να αλλάξουν κάποια από τα κακώς κείμενα, αλλά σε κάθε περίπτωση ο χρόνος έχει λιγοστέψει για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα αναφέρει η επιστολή του κ. Χούμπελ:

«Αγαπητέ πρόεδρε της Επιτροπής Ομοσπονδιών Μελών της FFIA,

Σε συνέχεια της απόφασης που έλαβε η επιτροπή σας την 4 Ιουλίου 2017 να ορίσει μία Επιτροπή Παρακολούθησης της FIFA (ΕΠ) και σύμφωνα με τους οικείους Όρους Εντολής που έχουν δοθεί από τη FIFA, η Επιτροπή Παρακολούθησης, μεταξύ άλλων, παρακολουθεί τη συνολική κατάσταση στην ΕΠΟ και αναφέρεται αναλόγως στις FIFA/UEFA κατόπιν δικής της πρωτοβουλίας, οποτεδήποτε.

Ως προς τούτο, ενόψει της δύσκολης κατάστασης την οποία διανύει το ελληνικό ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή, αποφασίσαμε να σας απευθύνουμε την παρούσα επιστολή με τη σύσταση να υποβληθεί η υπόθεση στο Συμβούλιο της FIFA με βάση τα ακόλουθα σημεία:

– Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, έχουν σημειωθεί επαναλαμβανόμενα περιστατικά βίας στα γήπεδα τα οποία οδήγησαν ακόμη και σε διακοπή ή και μη διεξαγωγή των αγώνων. Οι αρνητικές εικόνες των τελευταίων γεγονότων προβλήθηκαν διεθνώς και είμαστε βέβαιοι ότι έχετε πληροφορηθεί αναλόγως.

– Όπως γνωρίζετε, στις 12 Μαρτίου 2018, ενόψει των γεγονότων που έλαβαν χώρα στον αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, όπου ο ιδιοκτήτης μίας εκ των ομάδων εισέβαλε ένοπλος στον αγωνιστικό χώρο, ο Έλληνας υφυπουργός Αθλητισμού αποφάσισε να αναστείλει τη διεξαγωγή του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18 και του Κυπέλλου Ελλάδας μέχρις ότου όλες οι ΠΑΕ της Α’ Εθνικής να υπογράψουν μία δήλωση όπου θα καταδικάζουν τη βία και θα υπόσχονται να τροποποιήσουν τον Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ προκειμένου να ενδυναμωθούν οι κυρώσεις σε περίπτωση επεισοδίων βίας στα γήπεδα. Αυτή είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία δύο χρόνια που μία εθνική διοργάνωση έχει ανασταλεί για λόγους που σχετίζονται με τη βία.

Εν τω μεταξύ, σε συνέχεια συμβάντων που έλαβαν χώρα στον προαναφερθέντα αγώνα, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλόγων Ποδοσφαίρου (ECA) αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους ενός μέλους της (ήτοι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) με άμεση ισχύ.

– Ως συνέπεια των διαφόρων επεισοδίων βίας, αυτή τη στιγμή εκκρεμούν πολλές υποθέσεις ενώπιον των διαφόρων βαθμών των δικαστικών οργάνων της ΕΠΟ. Έχουμε παρατηρήσει ότι το δικαστικό σύστημα είναι αρκετά αργό και ότι πολλές αποφάσεις έχουν αναβληθεί αρκετές φορές. Πιστεύουμε ότι στο τέλος του πρωταθλήματος πολλές υποθέσεις θα συνεχίσουν να εκκρεμούν και ότι ο νικητής του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18 θα αποφασιστεί στα δικαστήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο.

– Την 1η Φεβρουαρίου 2018, στην προσπάθειά της να συνδράμει στη συνολική ανάπτυξη του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία σειρά από συστάσεις προς την ΕΠΟ και ζήτησε την πλήρη υλοποίησή τους (βλ.παράρτημα). Μέχρι σήμερα, η πλειονότητα αυτών δεν έχει ληφθεί υπόψη.

Σε συνέχεια της προαναφερθείσας διακοπής του ελληνικού πρωταθλήματος Superleague της περιόδου 2017/18, η Επιτροπή Παρακολούθησης εξέδωσε μία δήλωση (βλ. παράρτημα) προτρέποντας την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να λάβει άμεσα κατάλληλα μέτρα προκειμένου να εξαλείψει κάθε μορφή βίας ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή διεξαγωγή των εθνικών διοργανώσεων.

Λαμβανομένων τούτων υπόψη, η Επιτροπή Παρακολούθησης προτρέπει την Επιτροπή Ομοσπονδιών Μελών της FIFA να αναλύσει χωρίς καθυστέρηση την τρέχουσα κατάσταση στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και να παραπέμψει την υπόθεση στο Συμβούλιο της FIFA προς συζήτηση. Η Επιτροπή Παρακολούθησης ομόφωνα εισηγείται την άμεση αναστολή της ιδιότητας μέλους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας από τη FIFA.

Προσβλέπουμε στις άμεσες ενέργειες και παραμένουμε στην πλήρη διάθεσή σας.

Μετά τιμής, Χέρμπερτ Χούμπελ

Πρόεδρος Επιτροπής Παρακολούθησης FIFA».

Αποτέλεσμα εικόνας για Χέρμπερτ Χούμπελ Πρόεδρος Επιτροπής Παρακολούθησης FIFA

 1. streetgarb
  30/03/2018 στο 1:56 ΜΜ

  εσεις μια χαρα τα λετε.
  απ την αλλη σε τι διαφερει το ελληνικο ποδοσφαιρο απ την ελληνικη κοινωνια; σε τιποτα, ειναι μια μικρογραφια της, αρα γιατι μας εκπλησουν τετοια γεγονοτα; μας εκπλησουν η απλα δεν μας αρεσει να βλεπουμε αυτο που ξερουμε και αποφευγουμε συνηθως να κοιταξουμε;
  μια απαντηση θα ηταν ευπροσδεκτη:)

 2. Ν.Τ.
  30/03/2018 στο 2:51 ΜΜ

  Φίλε μου, συμφωνώ απόλυτα. Όταν μάλιστα έχουμε τρίτο κόμμα στη Βουλή ναζιστική οργάνωση, υπάρχει τίποτα χειρότερο για το μέλλον του τόπου μας; Ωστόσο και για τούτο οφείλουμε να αγωνιζόμαστε για κοινωνία δικαιοσύνης, ελευθερίας, αξιοπρέπειας. Δεν μπορεί να είμαστε παρατηρητές της ζωής μας αλλά δημιουργοί της.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: