Αρχική > διηγήματα Ν. Τσούλια > Γιορτάζουμε τα 1.000.000 Hits

Γιορτάζουμε τα 1.000.000 Hits

Του Νίκου Τσούλια

    «Γιορτάζουμε» σήμερα τις 1.000.000 επισκέψεις αναγνωστών στο «Ανθολόγιό μας». Είναι μια συμβολική και μόνο αναφορά, γιατί το δικό μας blog δεν έχει κανέναν εμπορικό χαρακτήρα ούτε και ειδησεογραφικό περιεχόμενο, αλλά διεκδικεί να είναι ένα βήμα μορφωτικό και εκπαιδευτικό, πολιτιστικό και λογοτεχνικό, ποιοτικό και δημιουργικό παίρνοντας «θέση βέβαια» και στις τρέχουσες γενικές εξελίξεις, για να είμαστε μέσα στη ροή της πραγματικότητας που ζούμε.

    Ξεκίνησε το ταξίδι μας το καλοκαίρι του 2011. Το «Ανθολόγιο», όπως επισημαίναμε τότε, «δημιουργήθηκε για την καλλιέργεια της γνώσης – γιατί η γνώση μαζί με την αγάπη και την αλληλεγγύη συναρθρώνουν νόημα ζωής -, για τη διακίνηση ιδεών, την ανταλλαγή απόψεων  και θεωρήσεων, για τη θεμελιακή ανθρώπινη ανάγκη διαρκούς και ουσιαστικής επικοινωνίας. Δημιουργήθηκε από μια επιθυμία, να συμβάλει στην ανάδειξη ενός Μορφωτικού Ομίλου – γιατί οι απαιτητικοί καιροί μας επιζητούν πνευματικές και συλλογικές επιδιώξεις -, για να ανιχνευθεί το πορτρέτο του νέου Homo Universalis, του ανθρώπου του Ψηφιακού Διαφωτισμού».

    Τηρήσαμε την υπόσχεσή μας να έχουμε άρθρα και κείμενα πρωτογενούς γραφής και να μην αλιεύουμε μόνο από άλλες ιστοσελίδες, γιατί τότε η προσφορά θα ήταν μεταβιβαστικής αξίας και καθόλου αυθεντικής γραφής. Και έτσι κάθε ημέρα δημοσιεύεται ένα κείμενο δικό μου και ένα ξένο πλην της Κυριακής, όπου υπάρχει μόνο ξένη ποιητική (κυρίως) αναφορά.

    Η καθημερινή παρουσία μου οφείλω να ομολογήσω ότι είναι πολύ εύκολη υπόθεση, γιατί το γράψιμο είναι η βασική πνευματική μου λειτουργία. Γράφω κάθε ημέρα ένα ή δύο κείμενα – και είναι στιγμές προσωπικής πληρότητας, ξεχωριστής ομορφιάς, πνευματικής ανάτασης, αισθητικής απόλαυσης. Όσο και αν φαίνεται υπερβολικό: όταν γράφω, νιώθω ευτυχισμένος!

    Από τη δεκαετία του 1980 που συνεργαζόμουνα επαγγελματικά με την εφημερίδα «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ» (1980 – 1986) και στη συνέχεια με την «ΕΞΟΡΜΗΣΗ» (1988 – 1996) και καθ’ όλο το διάστημα με αρθρογραφία σε έγκυρες αθηναϊκές εφημερίδες (ΤΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ κλπ), σε επιστημονικά και εκπαιδευτικά περιοδικά και τα τελευταία χρόνια στην εφημερίδα «ΤΟ ΑΡΘΡΟ» και σε εφημερίδες της Ηλείας και τελικά στο «Ανθολόγιο» έχω δημοσιεύσει μερικές χιλιάδες άρθρα.

    Συνεχίζω παράλληλα την αναδημοσίευση επιλεγμένων και ποιοτικών κειμένων από άλλες ψηφιακές πηγές (και ξένες) προσπαθώντας να διαμορφώνω μια ατζέντα «ποικίλης ύλης», με άρθρα επιστημονικά, φιλοσοφικά, πολιτικά, κοινωνικά, λογοτεχνικά κλπ για έναν πολίτη που θέλει να ερμηνεύει όλο τον κόσμο και όχι ένα κομμάτι του. Γιατί η μονομέρεια στη γνώση και στην παιδεία δημιουργεί ελλειμματικό τρόπο ζωής!

    Στον ψηφιακό κόσμο, το blog μου έχει περίπου 300 followers και κατά μέσο όρο  600 επισκέψεις αναγνωστών καθημερινά. Μπορεί κάποιος / κάποια να βρίσκει τα δικά μου μόνο άρθρα που είναι δημοσιευμένα στο «Ανθολόγιο» στο:  https://www.scoop.it/t/tsoulias

    Παράλληλα συνεργάζομαι συστηματικά:

α) σε εκπαιδευτικά ζητήματα πρωτίστως με το Alfavita αλλά και με ipaideia, filologikos istotopos, esos,

β) σε πολιτικά ζητήματα με times news και press publica και

γ) σε λογοτεχνικά και βιβλιοφιλικά θέματα με fractal art.

    Από το Δεκέμβριο του 2017 ανοίξαμε λογαριασμό και στο Facebook διαμορφώνοντας ένα καινούργιο πεδίο αναφοράς. Βέβαια εδώ δεν ευδοκιμούν εύκολα τα εκτεταμένα κείμενα και οι αναλύσεις αλλά τα σχόλια επί σχολίων και οι γρήγορες περιδιαβάσεις. Κι όμως και εδώ διαμορφώνεται ένας μικρός κόσμος, φίλων και συναδέλφων, ήδη γνωστών αλλά και νέων γνωστών και νέων φίλων. Να λοιπόν η ξεχωριστή πρόκληση: να δημιουργήσουμε μια συντροφιά δημιουργικού στοχασμού και διαρκούς αναζήτησης

    Θα συνεχίσω με ακόμα μεγαλύτερο ζήλο θεωρώντας ότι – πέραν της μαγείας που αισθάνομαι όταν γράφω – είναι όμορφη η ξεχωριστή ψηφιακή επικοινωνία που παρέχει το διαδίκτυο, και η όποια μικρή δική μου συμβολή έχει κι αυτή την ταπεινή αξία της στην πνευματική καλλιέργεια και στη μορφωτική πρόοδο.

Ευχαριστώ όλες και όλους που κάνουμε παρέα στο ταξίδι της γνώσης και της ζωής.

https://anthologio.wordpress.com/

Παιδείας εγκώμιον

Νίκος Τσούλιας

Οι δύο φωτογραφίες είναι από το 2ο Συνέδριο της Δημοκρατικής Συνεργασίας εκπαιδευτικών Π.Ε.

στις 10 Μαρτίου 2018

 1. Emmanouil Markakis
  21/03/2018 στο 10:52 ΠΜ

  Συγχαρητήρια για την πνευματική και πολιτιστική προσφορά σας.Να συνεχίσετε ακάματος να μας προσφέρετε τη δημιουργική γραφή σας για το καλό της Παιδείας και του πολιτισμού γενικότερα, που δεν έχουν προσεχθεί από την Πολιτεία που ασχολείται επιδερμικά και αφήνει έξω την ουσία !

  • N.T.
   21/03/2018 στο 10:19 ΜΜ

   Αγαπητέ συνάδελφε, δεν ξεχνώ ότι είσαι από τους πιο σταθερούς αναγνώστες του «Ανθολόγιου» και δικός μου φίλος ξεχωριστός. Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

 2. Βαγγέλης Καρβούνης
  21/03/2018 στο 8:10 ΜΜ

  Θερμά συγχαρητήρια Νίκο, συνέχισε έτσι δημιουργικά

  • N.T.
   21/03/2018 στο 10:20 ΜΜ

   Γεια σου Βαγγέλη, Σε ευχαριστώ πολύ! Να περνάς πάντα όμορφα.

 1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: