Αρχική > εκπαίδευση, εκπαιδευτικός > ΠΕΚ: Καταγγελία για τον ΠΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Παν. Κεραμάρη

ΠΕΚ: Καταγγελία για τον ΠΔΕ Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Παν. Κεραμάρη

Edward Hopper

Edward Hopper

 

 

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)

 

      Είναι απαράδεκτη η ενέργεια λασπολογίας του Περιφερειακού Διευθυντή κ. Παν. Κεραμάρη κατά του Προέδρου της ΕΛΜΕ Ροδόπης (συναδέλφου Μιχ. Βασιλειάδη), κατά της ΕΛΜΕ και κατά του εκπαιδευτικού κινήματος.

      Πρόκειται για μια αντιεκπαιδευτική και αντισυνδικαλιστική πράξη, που χαρακτηρίζει την αντιδημοκρατική λειτουργία του κ. Παν. Κεραμάρη. Γιατί εκδηλώνει μια βαθιά αντιδημοκρατική θεώρηση περί «καταδίκης των ιδεών» και περί «ιδεολογικής συλλογικής ευθύνης», που είναι δηλωτικά στοιχεία πολιτικής βαρβαρότητας και σκοταδιστικής υποκουλτούρας.

      Ο κ. Κεραμάρης και κανένας κ. Κεραμάρης αυτής της απαράδεκτης νοοτροπίας από πουθενά δεν έχει το δικαίωμα να απαξιώνει τη συνδικαλιστική λειτουργία. Η θέση, που του αποδόθηκε είναι θέση ευθύνης και όχι βήμα λασπολογίας. Οφείλει να σέβεται τις συλλογικές αποφάσεις του εκπαιδευτικού κινήματος και να τοποθετείται στα προβλήματα, που η κυβέρνηση και ο ίδιος δημιουργούν.

      Ο κ. Παν. Κεραμάρης αυτοαναγορεύεται ως αντιμνημονιακός παράγοντας (!) εφαρμόζοντας όμως με συνέπεια όλα τα μνημονιακά μέτρα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ. Αναγορεύεται και ως τιμητής της ιστορίας, αφού αυτός γνωρίζει για το τι θα θέτει η ιστορία στο χρονοντούλαπό της! Τόση μετριοπάθεια και ταπεινοφροσύνη!! Αν δεν είναι αφελής, είναι επικίνδυνος.

      Ο ανορθολογισμός του και το παραλήρημά του δεν τον εμποδίζουν να μιλάει για κανονική έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία, όταν ακόμα και στα μέσα του Νοέμβρη γίνονται διορισμοί αναπληρωτών εκπαιδευτικών – εκτός αν δεν διορίζονται σε κενά των σχολείων… Προφανώς ο κ. Παν. Κεραμάρης ζει σε άλλη χώρα και περί άλλων τυρβάζει.

      Φτάνει δε στο σημείο να «διδάσκει» το πώς πρέπει να γίνεται ο συνδικαλισμός! Αντί να απολογείται για τις ελλείψεις των σχολείων, επιδεικνύει πυγμή και αυταρχισμό. Αλλά προφανώς δεν έχει κατανοήσει ότι όλη αυτή η προσπάθειά του είναι ομολογία αδυναμίας, είναι χαρακτηριστικό δείγμα  έλλειψης ευθύνης, που  τον εκθέτουν στην εκπαιδευτική κοινότητα και πέραν αυτής.   

      Το συνδικαλιστικό κίνημα και οι εκπρόσωποί του δεν πτοούνται από τέτοιες ενέργειες λασπολογίας. Είναι ενέργειες που επιχειρούν μάταια να αποσπάσουν την προσοχή από τις διοικητικές ευθύνες του και μαρτυρούν το έλλειμμα ποιότητας για τη θέση που κατέχει.

      Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο την αντιεκπαιδευτική και αντιδημοκρατική λειτουργία του κ. Παν. Κεραμάρη και καλούμε τους αρμόδιους να του υπενθυμίσουν το ρόλο του και τις ευθύνες του.

      Ο αυταρχισμός και η αντισυνδικαλιστική και αντιεκπαιδευτική νοοτροπία του κ. Παν. Κεραμάρη δεν πρόκειται να περάσουν!

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ)

Edward Hopper

Edward Hopper

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: