Αρχική > πολιτική > Είναι ανεύθυνοι και τυχάρπαστοι!

Είναι ανεύθυνοι και τυχάρπαστοι!

Σκυριανό πανηγύρι, Πολύκλειτος Ρέγκος

 

 

Του Νίκου Τσούλια

      Ξυπνάει μια καλή πρωία η Περιφερειάρχης Αττικής και αφού απουσίαζε εντελώς από τις ημέρες καταστροφής και θανάτου στη Μάνδρα και στη Νέα Πέραμο, ξεκινάει και πάει στην Εισαγγελία του Άρειου Πάγου για να κάνει καταγγελία κατά των …υπεύθυνων για ό,τι συνέβη.

      Αυτή η κίνηση και η εικόνα της κ. Δούρου είναι η επιτομή της σημερινής διακυβέρνησης, είναι ο τρόπος άσκησης της κυβερνητικής πολιτικής των ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – ΑΝ.ΕΛ., είναι το μοντέλο εφαρμογής του ιδιότυπου αριστερού και ακροδεξιού λαϊκισμού.

      Τελικά, αυτοί δεν ευθύνονται για τίποτα! Με όχημα ότι δεν προκάλεσαν την κρίση νιώθουν ότι είναι μόνο σωτήρες, ότι είναι οι μόνοι εκφραστές του λαού και τίποτα δεν τους αμαυρώνει.

      Ο κ. Τσίπρας και όλη η ομάδα του, χθεσινή και σημερινή, δεν ψήφισαν το 3ο Μνημόνιο, δεν έφεραν το κάπιταλ κοντρόλ, δεν τσάκισαν τη μεσαία τάξη, δεν αύξησαν τα κοινωνικά στρώματα της φτώχειας, δεν φούντωσαν τη φοροδιαφυγή, δεν επινόησαν και δεν τροφοδότησαν το κίνημα «δεν πληρώνω», που έχει γίνει σήμερα μια νέα πληγή, δεν ασκούν οικονομική πολιτική υπερφορολόγησης με αποτέλεσμα την επενδυτική άπνοια και το φευγιό τόσων και τόσων επιχειρήσεων στη γειτονιά των Βαλκανίων, δεν, δεν… Όλα όσα δεινά εξακολουθούν να αναπαράγονται από την αρχή της κρίσης και όσα εμφανίστηκαν στη διάρκεια της λαϊκής κυβέρνησης του ιδεότυπου του Μαδούρο και εξακολουθούν να εμφανίζονται όλο και πιο νέα και πιο ακανθώδη δεν αφορούν τους απελευθερωτές κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.

      Παρακολουθούμε τις ασκήσεις δημοσιότητας και αυταρέσκειας, ακκισμού και αυτοθαυμασμού, αποκάλυψης και προβολής από το μέχρι χθες αστέρι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., τον κ. Βαρουφάκη για την αντικαπιταλιστική οικονομική πολιτική που εφάρμοζε και που έφερε τη χώρα ένα μόλις βήμα από το δρόμο της μη επιστροφής και κανένας κυβερνητικός δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για το φορτίο που έβαλαν όλοι μαζί αντάμα και παρέα στη βαριά χειμαζόμενη οικονομία της χώρας.

      Παρακολουθούμε τα καμώματα της κ. Κωνσταντοπούλου και του κ. Λαφαζάνη και τις εμμονές τους για τη δραχμή και την απαξίωση των θεσμών – ακόμα και η Βουλή λειτουργούσε τα μεσάνυχτα για λόγους προσωπικούς της Προέδρου – και θεωρούμε ότι έπαψαν να ισχύουν οι ανευθυνότητες και οι τυχοδιωκτισμοί, ότι δήθεν ξεφορτώθηκαν τα βαρίδια του αντισυστημικού ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και τώρα έχουμε το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ερωτοτροπεί με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

      Αμ δε… Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και οι ΑΝ.ΕΛ. είναι κόμματα ζυμωμένα με τη δημαγωγία και με το ψέμα, με την απάτη και την ανευθυνότητα. Δεν πρόκειται να μετασχηματιστούν σε κόμματα ευθύνης. Είναι και οι δύο γεννήματα και εκφράσεις της κρίσης, που θα εξαφανιστούν άμα η υπέρβαση της κρίσης αρχίσει να δείχνει τα σημάδια της. Γιατί δεν πάνε φυλακή τους Σαμαρά και Βενιζέλο, όπως είχαν υποσχεθεί; Και το ρωτώ αυτό, γιατί είναι πολιτική πράξη που δεν συνδέεται με τις εγγενείς δυσκολίες της οικονομίας αλλά είναι μια σχετικά αυτόνομη πολιτική πράξη. Γιατί ξέρουν ότι εξαπάτησαν συνειδητά το λαό, που όμως ήθελε να εξαπατηθεί μέσα από το πιο φρικιαστικό παραμύθι της δημαγωγίας.

      Τι έχουν αγγίξει οι Συριζαίοι και δεν το έχουν φέρει πίσω; Γίνεται καθόλου έστω και θεωρητική συζήτηση για σχέδιο ανάπτυξης; Τι έγινε με τις Σκουριές της Χαλκιδικής και τι με το Ελληνικό; Ποια ήταν η κάθαρση του κ. Κοντονή στο ποδόσφαιρο που το μόνο που έκανε ήταν να το σταματήσει για ένα διάστημα; Ποιο είναι το δημιουργικό έργο στην εκπαίδευση, πέραν της ιστορίας της αριστείας και των Θρησκευτικών; Τι έγινε στο χώρο της Υγείας με τους ταξικούς εχθρούς και με τη διάλυση των νοσοκομείων; Τι έγινε στο χώρο της δικαιοσύνης και της προστασίας του πολίτη πέρα από την εκδήλωση εύνοιας στο «πιστόλι» της 17ης Νοεμβρίου; Πώς αντιμετωπίζονται οι συνταξιούχοι με τις φοβερές μειώσεις και με τις συνεχείς περικοπές και γιατί δεν έχουν δοθεί συντάξεις που εκκρεμούν έναν χρόνο – όταν παλιότερα έβγαιναν σε πέντε μήνες; Κλπ κλπ…

      Έβλεπα τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον κ. Τραμπ. Πέρα από τις ανοησίες που είπε ο κ. Τσίπρας για να τον «καλοπιάσει», για να γίνει η φοβερή …επένδυση των ΗΠΑ στην Ελλάδα – δηλαδή η επένδυση της Ελλάδας στις ΗΠΑ με την αγορά των αεροπλάνων – το βλέμμα μου εστιάστηκε στην εξής εικόνα. Μιλούσε ο κ. Τσίπρας και ο μέγας ιδεολογικός καθοδηγητής της ψηφιακής εποχής κ. Ν. Παπάς είχε στρέψει όλο το σώμα του προς τον κ. Τσίπρα όλη την ώρα και γελάει με τόση ικανοποίηση, που νιώθεις ότι βρίσκεται σε κατάσταση έκστασης!

      Δε λέω, είναι μια σημαντική στιγμή και για τους δύο, μια στιγμή από το πιο όμορφο παραμύθι η επίσκεψή τους στο Λευκό Οίκο, που υπερβαίνει κάθε ονειροπόλησή τους. Αλλά επειδή είμαστε λίγοι οι Έλληνες και γνωριζόμαστε σχεδόν όλοι και επειδή τα γεγονότα είναι πολύ πυκνά και το χθες με το σήμερα είναι αγκαλιά, αναρωτιέμαι το εξής. Είναι αυτοί που σε παλιότερες επισκέψεις Αμερικανών Προέδρων οργάνωναν τις πιο αντιαμερικάνικες εκδηλώσεις – για να υπερκεράσουν σε αριστεροσύνη και σε επαναστατικότητα το Κ.Κ.Ε. – και δήλωναν στους κοινωνικούς χώρους ρητά και κατηγορηματικά «δεν θα μείνει πεζοδρόμιο για πεζοδρόμιο»;

      Η κρίση γεννάει τέρατα και αυτά προσπαθούν να εμφανιστούν ως λαμπροί αστέρες και ως μοναδικοί σωτήρες! Ποιοι; Οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος, Γαβρόγλου, Κοντονής, Πολάκης, Τόσκας, Κουρουμπλής κλπ κλπ

Γυναίκες στη βρύση, Νίκος Φωτάκης

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: