Αρχική > ποιήματα > Σε ζητώ

Σε ζητώ

ε 5

 

WRITTEN BY ΕΚΤΩΡ ΠΑΝΤΑΖΗΣ

15/04/2016

 

αναζητώντας
ιδέα
από ενδείξεις εποχών
όλο το σιωπηλό του χρόνου
που σαν νεράκι έτρεξε
στα γεφύρια του ουρανού
μνήμη είναι μέσα μας

 

Στις κβαντικές συνθήκες ο παρατηρητής επεμβαίνει παίρνει μέρος στις διαδικασίες του πειράματος είναι μέρος του.Αν δεν παρατηρεί το αποτέλεσμα είναι άλλο.
Σκέφτομαι ακόμα τον αρωματοποιό το χρυσοχόο τον αλχημιστή.Στο ηλεκτρονικό άδυτο το ποίημα μεταβάλλεται μπροστά στα μάτια μας καθώς το κοιτάμε.Ανοίγεται αλλιώς σαν πιάσουμε διάλογο μαζί του.
Εδώ βλέπω ένα ακίνητο χορό.Τα φύλλα ξαναγυρνάνε στα δέντρα.Το αττικό τοπίο στροβιλίζεται σαν φουστάνι της Παλλάδας.Το δόρυ της ξαναχαράζει με ιώδη πυρετό τις κορυφογραμμές.Και μας λέει ότι τίποτε δε χάνεται στη μεγάλη ροή.
Σκέφτομαι ακόμα τις μεγαλογράμματες χαράξεις σε μετόπες και τέμπλα.Σκέφτομαι το κοίλο.Σκιές χρόνου και γραμμάτων.Και ορίζοντες σκέφτομαι.Κι ότι αρπίζει.Και όσους κοίταξαν τα τοπία της γραφής.Πείραμα λευκού στο μαύρο κι αντίστροφα.Χρόνος και Έρως.Ιστορικότητα και ιστορημένο.Τον ιστό και το πλέγμα.Το φόντο.
Η αισθητική μας θέλει ένα φόντο να ακουμπήσει.Απ όταν ένας διάλογος είμαστε .Φεύγω από την «Προσωπογράφηση» για να ξαναγυρίσω .
Κοίταζα κάποτε πίσω από τη Μητρόπολη των Αθηνών σπουδαστές να αντιγράφουν να μελετούν αντιγράφοντας το εκκλησάκι-Γοργοεπήκοος λέγεται ; αν δε γελιέμαι – και με αυτή τους την προσήλωση με παρέσυραν να κοιτάζω προσεκτικότερα καθετί σ αυτή την πόλη όπου μας συνήθισαν να προσπερνάμε αδιάφοροι λες και το σήμερα παραμένει ένα αιώνιο τώρα σε κάθε απόρριψη. Το λεγόμενο χέρι της εκκοσμίκευσης η οικεία όψη το συνηθισμένο το ισοπεδωτικό τις μικρές εξάρσεις δε μετρά.
Εδώ είναι που θέλω να δω τη δύναμη εκείνη που διαπερνά τα πράγματα και γίνεται ποίηση.Γιατί είναι μια δύναμη που αδιαφορεί για ότι λένε οι γύρω για την ποίηση ,έχει για φόντο το χρόνο και πάνω εκεί αποτυπώνει το πρόσωπο της.Με ύλη από χρόνο λοιπόν με ιστορικότητα που είναι γνώση μαζί και έρευνα κατάδυση και ανάδυση μελέτη και αναστοχασμός.
Ναι αυτό είναι .Το άγαλμα ποίημα.
Να γυρίζει σαν δαχτυλίδι που δένει τη γη.Ακίνητο να χορεύει σαν πέτρινη φλόγα.

https://ector.wordpress.com/2016/04/15/%CF%83%CE%B5-%CE%B6%CE%B7%CF%84%CF%8E/

 

somanyhumanbeings:
“ Cornelia Hernes, Wonder
”

Cornelia Hernes, Wonder

Κατηγορίες:ποιήματα Ετικέτες:
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: