Αρχική > εκπαιδευτικός > Εύχομαι «Καλή Επιτυχία» στους τελευταίους μαθητές μου

Εύχομαι «Καλή Επιτυχία» στους τελευταίους μαθητές μου

20161204_120900 Στο Νησί της Λίμνης των Ιωαννίνων, 3-6 Δεκεμβρίου 2017

 

 

Του Νίκου Τσούλια

 

      Εύχομαι «Καλή Επιτυχία» στους τελευταίους μαθητές / μαθήτριές μου της Γ΄ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου Ζωγράφου στις Πανελλαδικές εξετάσεις Ιουνίου 2017, στις εξετάσεις που είμαι βέβαιος ότι θα τους ανοίξουν τους ορίζοντες ενός φωτεινού μέλλοντος.

      «Σας εύχομαι να επιτύχετε το σκοπό σας με τον οποίο είναι ζυμωμένα τα παιδικά σας όνειρα και οι εφηβικές σας φιλοδοξίες. Να πλάσετε το μέλλον σας με τα δικά σας οράματα, να μην αφήσετε να το φτιάχνουν άλλοι.

      Να αρχίσετε το ταξίδι των πρώτων βημάτων της προσωπικής σας αυτονομίας με πίστη στον εαυτό σας και με εκείνη την αυτοπεποίθηση που κάνει τη σεμνότητα δύναμη απελευθέρωσης των πιο δημιουργικών σας δυνάμεων. Να ξέρετε ότι η ζωή είναι γενναιόδωρη, αν αγωνιζόσαστε με πίστη και πάθος, αν την αγαπήσετε και βρείτε την ομορφιά της μέσα στη δική σας ψυχή.

      Είναι οι εξετάσεις μια απαρχή, ένα στιγμιότυπο στον αγώνα της ζωής. Δεν είναι ούτε λύτρωση ούτε καταπίεση. Είναι μια αφετηρία, για να φτιάξετε τους δικούς σας δρόμους. Η δυναμική σας εξαρτάται από τη συνέχεια που εσείς θα δημιουργείτε με τα υλικά των φιλοδοξιών σας, με τη συνεχή – ναι τη συνεχή – κατάκτηση εκείνης της κουλτούρας που διαρκώς θα πρέπει να καλλιεργείτε, την «Κουλτούρα της Γνώσης και της Αγάπης» για τον κόσμο, για τη ζωή, για τον εαυτό σας.

      Πιστέψτε στον εαυτό σας, στην ομορφιά των ονείρων σας, στο θησαυρό του πνεύματός σας. Ο δρόμος των Γραμμάτων και της αγωνιστικής στάσης ζωής είναι ο πιο ασφαλής δρόμος για την αυτοπραγμάτωσή σας, για την προαγωγή των ανθρωπιστικών αξιών σας. Γιατί η ελευθερία του πνεύματος και οι προσωπικοί, οι συλλογικοί και οι κοινωνικοί αγώνες είναι οι δημιουργοί της αξιοπρέπειάς μας.

      Να γίνετε Καλλιεργητές του πολιτισμού και της παιδείας. Να αγωνίζεστε για το κοινό καλό, για ισότητα και αλληλεγγύη, για ελευθερία και δικαιοσύνη. Γιατί η ομορφιά της ζωής και η ευτυχία του ανθρώπου είναι στον αγώνα για δίκαιη κοινωνία και για ανεξαρτησία του πνεύματος».

 

 DSCN0630 Αμφιλοχία 3 Δεκεμβρίου 2017

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: