Αρχική > εκπαιδευτικός > Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Η μεγάλη εξαπάτηση της μεταπολίτευσης

Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών: ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Η μεγάλη εξαπάτηση της μεταπολίτευσης

Isabel Guerra, la monja pintora hiperrealista - ForoCoches:

Isabel Guerra, la monja pintora hiperrealista

 

Η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

 

2. Κυβερνητική πολιτική

 

      Η ανάδειξη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην διακυβέρνηση της χώρας είναι απόρροια της ωμής εκμετάλλευσης της απόγνωσης του λαού με εργαλείο το λαϊκισμό. Η ανάπτυξή του είναι σύμπτωμα της κρίσης!

      Η πολιτική του κινείται στις ράγες του νεοφιλελευθερισμού δημαγωγώντας ότι δήθεν αντιστέκεται στους δανειστές, επειδή κάνει καθυστέρηση στις διαπραγματεύσεις – επιβαρύνοντας τελικά επιπρόσθετα την ελληνική οικονομία όπως έγινε με την εφαρμογή των capital controls.

      Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

· Υποσχέθηκε την κατάργηση του 1ου και του 2ου μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων τους και τελικά ψήφισε το 3ο και χειρότερο μνημόνιο και στη συνέχεια το 4ο μνημόνιο προκαταβολικά για τη μετά του 2018 εποχή με προνομοθέτηση περιοριστικών μέτρων νέου κύματος λιτότητας στη λιτότητα, περικοπών μισθών και συντάξεων και άγριας φοροεπιδρομής.

· Κατέγραψε το τέλος του αντιμνημονιακού αγώνα για το πεδίο της διακυβέρνησης της χώρας και τον υπονόμευσε καταλυτικά στο πολιτικό πεδίο. Δεν ήταν ποτέ αντιμνημονιακό κόμμα. Εκμεταλλεύτηκε την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών και καλλιέργησε τη δημαγωγία για να αναρριχηθεί στην εξουσία.

· Αποδιοργάνωσε προκλητικά το κοινωνικό κίνημα που είχε αναπτυχθεί κατά των μνημονίων. Έθεσε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις του ως Δούρειο Ίππο για την εφαρμογή του αριστερού μνημονίου του εμφανίζοντάς το ως το τέλος των μνημονίων και της κρίσης!

· Υπηρέτησε πιστά τις επιταγές των δανειστών στην εκπαίδευση.

· Εφαρμόζει ένα ακραίο νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα. Ψήφισε με τα άλλα κόμματα – τα οποία κατηγορούσε ως «υποδουλωτές της χώρας» – και μάλιστα εκβιάζοντάς τα το δικό του μνημόνιο.

· Με την ψήφιση και τη δημιουργία του Υπερταμείου αποκρατικοποιήσεων για περίπου έναν αιώνα (!) σφραγίστηκε με τον πιο υπόδουλο τρόπο το ξεπούλημα της όποιας δημόσιας υπηρεσίας θα έχει εναπομείνει μέχρι εκείνη την περίοδο. Η προσπάθεια για να ξαναδημιουργηθεί όλος αυτός ο δημόσιος πλούτος θα απαιτήσει αγώνες και θυσίες δεκαετιών και πάντως δεν θα είναι υπόθεση μιας γενιάς.

· Έθαψε την ιστορική και πολιτική-ιδεολογική ταυτότητα της αριστεράς στην Ελλάδα. Λεηλάτησε την έννοια και το περιεχόμενο της κοινωνικής προόδου αποικίζοντάς το με διάχυτο και έντονο λαϊκισμό.

      Αν ήταν ποτέ δυνατόν ο φαντασιακά αντισυστημικός κ. Τσίπρας και ο λαϊκιστής ακροδεξιός κ. Καμμένος να ήταν απελευθερωτές της Ελλάδας και να άλλαζαν την Ευρώπη, τότε η πολιτική θα ήταν μια ψευδαίσθηση.

      Αυτό που συνειδητά έκαναν ήταν να ενισχύσουν πιο πολύ τα δεσμά των μνημονίων. Συνασπίστηκαν, ένα αντισυστημικό αριστερό κόμμα και ένα ακροδεξιό κόμμα, χωρίς κανένα πρόβλημα στη διακυβέρνησή τους, σε μια μοναδική γι’ αυτούς ιστορική ευκαιρία για νομή της εξουσίας. Δεν είχαν αυταπάτες. Εξαπάτησαν συνειδητά τον λαό. Ακόμα και όταν κάλεσαν το λαό να ψηφίζει περήφανο «όχι» στο περίφημο δημοψήφισμά τους, το μετέτρεψαν με τον πιο κυνικό τρόπο την ίδια στιγμή σε ταπεινωτικό «ναι».

      Όταν η εκπαιδευτική απορρύθμιση βαφτίζεται δημοκρατική μεταρρύθμιση!

     Η αριστερο-ακροδεξιά συγκυβέρνηση εφαρμόζει την ίδια περιοριστική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στην εκπαίδευση και όμως η ίδια την ονομάζει προκλητικά «μεταρρύθμιση». Και δεν είναι θέμα ψυχολογίας.

      Τις δεσμεύσεις του μνημονίου τους και την εφαρμογή της εργαλειοθήκης του Ο.Ο.Σ.Α. τις υλοποιεί ολόθερμα και τις προσδιορίζει ως προοδευτική εκπαιδευτική πολιτική, γι’ αυτό και η Ν.Δ. δεν αντιπολιτεύεται σε τίποτα επί τους ουσίας και επί του περιεχομένου της κυβερνητικής πολιτικής!

      Οι αλλεπάλληλοι Υπουργοί Παιδείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. εμπαίζουν συνειδητά και προκλητικά τους εκπαιδευτικούς και το λαό. Με τα καθημερινά ανούσια επικοινωνιακά φτηνά τεχνάσματά τους μιλάνε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο για:

· 20.000 διορισμούς εκπαιδευτικών και το αποτέλεσμα είναι ένα τίποτα

· Κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων και το αποτέλεσμα είναι η επιβεβαίωσή τους

· Δημιουργία Εθνικού Απολυτηρίου και το αποτέλεσμα είναι οι θεωρητικές συζητήσεις στο εσωτερικό του κόμματός των

· Διαμόρφωση Ενιαίου Λυκείου και το αποτέλεσμα είναι η μετάθεσή του στους στρατηγικούς απώτερους στόχους δηλαδή στο απόλυτο κενό – ενώ αποκρύβουν επιμελώς ότι επιδιώκουν την κατάργηση της Επαγγελματικής εκπαίδευσης

· Ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής και το αποτέλεσμα είναι η γενική διάλυσή της!

      Μιλούσαν για προστασία μισθών και συντάξεων – να μη θυμηθούμε τη δέσμευσή τους για την επαναφορά τους στα προ μνημονίων επίπεδα – και τελικά βιώνουμε τη συνεχή περικοπή τους από το δημοσιονομικό κόφτη, από την άγρια φοροεπιδρομή, από τη μείωση του αφορολογήτου, από την αύξηση των εισφορών…

      Να και ποιο είναι ένα μέρος της Συμφωνίας τους με τους δανειστές, όπως επικαιροποιήθηκε τον Ιούνιο του 2016. «Η επανεξέταση πρέπει να καλύψει όλα τα επίπεδα εκπαίδευσης, μεταξύ άλλων:

• την υλοποίηση της μεταρρύθμισης του «Νέου Σχολείου»·

• τα περιθώρια για περαιτέρω εξορθολογισμό (τάξεων, σχολείων και πανεπιστημίων)·

• τη λειτουργία και τη διακυβέρνηση των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης·

• την αποδοτικότητα και την αυτονομία των δημόσιων εκπαιδευτικών μονάδων·

• τους δεσμούς μεταξύ έρευνας και εκπαίδευσης, καθώς και τη συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων, ερευνητικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων με σκοπό την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας·

• την αξιολόγηση των σχολείων και των εκπαιδευτικών, καθώς και τη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα».

      Η εργαλειοθήκη του Ο.Ο.Σ.Α. – που ήταν για δεκαετίες ο μέγας ιδεολογικός αντίπαλος του «Συνασπισμού» και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – γίνεται ο μοναδικός καθοδηγητής της …αριστερής εκπαιδευτικής πολιτικής!

Αλλά ο αγώνας είναι μπροστά μας,
γιατί το μέλλον είναι δικό μας!

urgetocreate:
“Paul Nash, Landscape of the Moon’s First Quarter, 1943, oil on canvas, 63.3 x 71 cm, Birmingham Museums and Art Gallery
”

Paul Nash, Landscape of the Moon’s First Quarter, 1943

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: