Αρχική > πολιτική > Ο Καραμανλής μίλησε!

Ο Καραμανλής μίλησε!

artist-bonnard:
“ Norman Earthenware (also known as A Pot from Rouen) by Pierre Bonnard
Size: 224x231 cm
Medium: oil on canvas”

Norman Earthenware (also known as A Pot from Rouen) by Pierre Bonnard

 

 

Ο πρώην Πρωθυπουργός έσπευσε να λύσει τη σιωπή του και να χαρακτηρίσει «αθλιότητα», «ανέντιμο εγχείρημα» και «σκηνοθετημένη σκευωρία» την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Είναι όμως ο ίδιος που μιλούσε τότε για σκάνδαλα!

Πάνος Παπαδόπουλος

21 Μαρτίου 2017

Στη σύγχρονη ελληνική μυθολογία –διότι από μύθους άλλο τίποτα αυτή η χώρα– η σιωπή του Κώστα Καραμανλή είναι πιο διάσημη από τη «Σιωπή της Σεχραζάτ» (εκδ. Ψυχογιός) και ελάχιστα λιγότερο διάσημη από τη «Σιωπή των Αμνών» (Orion Pictures) και αυτό επειδή η τελευταία πήρε μερικά Οσκαρ. Από τότε που αποχώρησε από την εξουσία, το 2009, ο πρώην Πρωθυπουργός έχει συντάξει δυο δηλώσεις για τις εκλογικές αναμετρήσεις και έχει γράψει ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα για το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015. Κατά τα άλλα σιωπή. Μιλάει στον πιστό του Αντώναρο και αυτός τα γράφει στο twitter, αλλά σε πολιτικούς όρους ο Κώστας ο Καραμανλής είναι μουγκός. Το ότι ψηφίζει πού και πού από το ορεινά της Βουλής, επιβεβαιώνει με τις μονολεκτικές απαντήσεις την πάθηση.

Ομως, θαύμα! Ο Καραμανλής έλυσε τα μάγια! Το παιδί μίλησε! H ανακοίνωση της αθώωσης όλων των κατηγορουμένων στην υπόθεση του Βατοπαιδίου έκανε τον πρώην Πρωθυπουργό να βρει ξαφνικά τη μιλιά του και να τοποθετηθεί δημοσίως!

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπαιδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία. Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση. Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

» Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι», ανέφερε ο Κώστας ο Καραμανλής.

«Ανέντιμο εγχείρημα» λοιπόν το Βατοπαίδι. «Αθλιότητα». «Σκηνοθετημένη σκευωρία» από «ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά». Κανένα σκάνδαλο. Αυτή είναι η ερμηνεία που δίνει σήμερα, εν έτει 2017 ο πρώην Πρωθυπουργός καθώς άρχισε να ξαναμιλάει. Ηταν όμως έτσι;

Η Δικαιοσύνη απεφάνθη ότι όλα έγιναν σύννομα, ή τέλος πάντων ότι δεν έγιναν παράνομα. Αλλά ήταν σκηνοθετημένα; Ήταν όλο αυτό ένα ανέντιμο εγχείρημα με σκοπό να πληγεί η τότε κυβέρνηση και μαζί της η χώρα; Διότι αυτό μας λέει σήμερα ο ομιλών πλέον πρώην Πρωθυπουργός.

Αλλά υπήρχε μια εποχή που ο Κώστας ο Καραμανλής δεν υπέφερε από αφωνία. Που μιλούσε. Πολύ. Και εκείνη την εποχή  μιλούσε δημοσίως για «σκανδαλώδη» πράγματα που έγιναν με επίκεντρο το Βατοπαίδι. Τότε ο Κώστας Καραμανλής χαρακτήριζε την όλη υπόθεση των ανταλλαγών γαιών της Βιστωνίδας με ακίνητα-φιλέτα του Δημοσίου «θλιβερή ιστορία». Τότε ο ηγέτης της κυβέρνησης και της ΝΔ δήλωνε ότι ήταν «ξεκάθαρο, ότι κάποιοι παρά την πνευματική τους αποστολή λειτούργησαν σε βάρος του Δημοσίου».

Τότε ο Καραμανλής έλεγε ότι «είναι σαφές ότι τα πράγματα είχαν διαστάσεις σοβαρότερες» απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμήσει. Και ομολογούσε ότι ο ίδιος είχε υποτιμήσει το θέμα. «Δεν είδα έγκαιρα τις διαστάσεις του. Δεν είχα πλήρη εικόνα. Το λάθος ήταν δικό μου» έλεγε με το γνωστό του σε μια Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ και όλοι σηκώνονταν από τις θέσεις τους να τον καταχειροκροτήσουν. Γενναίος και υπέροχος. Τον Δεκέμβριο του 2008.

Οκτώ χρόνια και τέσσερις μήνες έπειτα, όλα αυτά ήταν σκηνοθετημένα, μια αθλιότητα. Ήταν και εκείνη η ομιλία του;

 

Ακούστε τον!

https://youtu.be/jaTi_JbzJ-o

 

 

 

georgia-okeeffee:
“Autumn Trees - Chestnut Tree via Georgia O'Keeffe
”

Autumn Trees – Chestnut Tree via Georgia O’Keeffe

Κατηγορίες:πολιτική Ετικέτες: , ,
  1. 27/04/2017 στο 8:11 ΜΜ

    Μια φράση μόνο…»Είναι ν΄ απορείς!!!!»

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: