Αρχική > κοινωνία > Για τη μη συγκρότηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε σώμα

Για τη μη συγκρότηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε σώμα

Αποτέλεσμα εικόνας για reading in classical paintings

Πικάσο


ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από την εκλογή της νέας Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. κι ακόμη το τριτοβάθμιο όργανο των Δημοσίων Υπαλλήλων δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα.  Βέβαια αυτό, πλέον, δεν προξενεί εντύπωση σε κανέναν, αφού και την προηγούμενη τριετία το όργανο είχε μείνει ασυγκρότητο.

Την ευθύνη για τη μη συγκρότηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τη φέρνουν στο ακέραιο και τώρα, όπως και την προηγούμενη τριετία, οι δυνάμεις εκείνες που αρνούνται να συμμετέχουν στην κατανομή των αξιωμάτων με βάση τη δύναμή τους, αλλά ταυτόχρονα αρνούνται και την ψήφο σε οποιονδήποτε άλλον.

Αναλυτικότερα:

  • Το ΠΑΜΕ, παρότι αναδείχθηκε δεύτερη δύναμη στο συνέδριο, δήλωσε ότι δεν συμμετέχει στη συγκρότηση και απέχει της όλης διαδικασίας
  • Το ΜΕΤΑ δήλωσε ακριβώς τα ίδια με το ΠΑΜΕ
  • Η Συνδικαλιστική Ανατροπή, ομοίως, δήλωσε πως απέχει από τη διαδικασία
  • Οι Παρεμβάσεις δήλωσαν πως δεν θα πάρουν κανένα αξίωμα και θα καταψηφίσουν στη διαδικασία την όποια υποψηφιότητα κατατεθεί.
  • Η Ε.Α.Κ. (οι δυνάμεις του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Α.Δ.Ε.Δ.Υ.) παρότι λένε πως συμφωνούν με τη συγκρότηση, ζητούν εκ των προτέρων δεσμεύσεις για τις ανακοινώσεις που θα βγάζει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τη θέση που θα παίρνει στα διάφορα ζητήματα. Επί της ουσίας ζητούν να μην γίνεται κριτική στην Κυβέρνηση και καταγγελία των πράξεών της ούτε για την αξιολόγηση, ούτε για τις καρατομήσεις στελεχών στη δημόσια διοίκηση, ούτε για τη γενικότερη πολιτική της. Γι’ αυτό και δεν συμμετέχει στη συγκρότηση.

Η Δημοκρατική Συνδικαλιστική Πρωτοπορία έθεσε το θέμα της συγκρότησης στη συνεδρίαση του προηγούμενου Γενικού Συμβουλίου στις 10 του Φλεβάρη, ζήτησε να προταχθεί το θέμα και να συζητηθεί  εκτενώς, κάτι που δυστυχώς οι άλλες παρατάξεις δεν δέχτηκαν και η κατάσταση παραμένει η ίδια.

Καλούμε, για μια ακόμη φορά, τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που είτε αρνούνται, είτε κωλυσιεργούν, για τη συγκρότηση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μη συμβάλλουν άλλο στην απαξίωση και τον ευτελισμό του τριτοβάθμιου συνδικαλιστικού οργάνου.

Ως ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία επιμένουμε στην αρχική μας πρόταση για συγκρότηση αντιπροσωπευτικού – αναλογικού λειτουργικού προεδρείου, με βάση τη δύναμη των παρατάξεων όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και μέχρι το 2013 και  με μόνη προϋπόθεση να υπάρχει η απόλυτη πλειοψηφία των εννιά ψήφων για κάθε αξίωμα, όπως προβλέπει το καταστατικό της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. δεν μπορεί να ευτελίζεται άλλο. 

Από τη ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία

artist-klee:
“ A pressure of Tegernsee via Paul Klee
Size: 24.13x31.75 cm
Medium: watercolor”

A pressure of Tegernsee via Paul Klee

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: