Αρχική > πολιτική, κοινωνία > Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΚ) στην ΑΔΕΔΥ

Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ (ΕΑΚ) στην ΑΔΕΔΥ

Rodriguez_Manuel_Garcia_y_On_The_Edge_Of_The_Town

Rodriguez_Manuel_Garcia_y_On_The_Edge_Of_The_Town

 

ΔΗ.ΣΥ. Πρωτοπορία

 

Ενώ τα προβλήματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων κι όλων των πολιτών  καθημερινά διογκώνονται από την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, οδηγώντας τον κόσμο της εργασίας στη  φτωχοποίηση και στην εξαθλίωση, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ έχει αναλάβει τον ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου και της άκριτης υποστήριξης της κυβερνητικής πολιτικής.

Μια παράταξη που προέκυψε στο 36ο συνέδριο  συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, τον περασμένο Νοέμβρη, ως ΕΑΚ, από τη συνάθροιση των δυνάμεων  του ΑΡΚΙ και της ΑΕΕΚΕ-μιας κίνησης που  εμφανίζεται στους εκπ/κούς της ΠΕ ως δήθεν ανεξάρτητη και ακομμάτιστη, ενώ στην πραγματικότητα  ταυτίζεται  με τις δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΔΕΔΥ(κατέβηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο ) – με στόχο να στηρίξουν άκριτα την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όπως αποδεικνύεται από τη μέχρι τώρα στάση τους σε όλες τις αποφάσεις του τριτοβάθμιου οργάνου.

Οι οβιδιακές μεταμορφώσεις τους σε σχέση με το χθες θα μείνουν ως παράδειγμα προς αποφυγήν στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος. Από υποστηρικτές των πιο έντονων μορφών κινητοποιήσεων στο παρελθόν (ανυπακοή, καταλήψεις, κλπ) σήμερα "ποιούν την νήσσαν". Προφανώς γιατί ο στόχος επιτεύχθηκε γι’ αυτούς.Τώρα πλέον είναι η "δική" τους κυβέρνηση στην εξουσία, την οποία πρέπει να στηρίξουν ανεξάρτητα από το αν εφαρμόζει την ίδια και χειρότερη πολιτική με τους προκατόχους της.

Η τελευταία τους οβιδιακή μεταμόρφωση ήταν στο ζήτημα της αξιολόγησης, όπου δεν ψήφισαν την απόφαση της ΑΔΕΔΥ για απεργία – αποχή των Δ.Υ από τις σχετικές διαδικασίες, ενώ στην προηγούμενη περίοδο πρωτοστατούσαν με όλους τους τρόπους στη μη υλοποίησή της. Ουσιαστικά,δηλαδή, συμφωνούν οι κατ’ ανάθεση προϊστάμενοι να αξιολογήσουν τους Δ.Υ., την ώρα που η κυβέρνηση δεν υλοποιεί ούτε τον δικό της νόμο – Ν4369/16 – για επιλογή των στελεχών της δημόσιας διοίκησης με αντικειμενικά κριτήρια.

Πέρα, όμως, από το ζήτημα της αξιολόγησης λέξη δεν βρήκαν να πουν για τις χιλιάδες καρατομήσεις των στελεχών της δημόσιας διοίκησης και την αντικατάστασή τους από "ημέτερους". Δεν ψήφισαν καμιά απόφαση της ΑΔΕΔΥ γι’ αυτό το θέμα.

Προτείνουν, μέσω της ΟΛΜΕ, να κηρύξει 24ωρη απεργία η ΑΔΕΔΥ, την οποία όμως τα τρία  μέλη της παράταξής τους στην Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ δεν ψηφίζουν!!! Προφανώς άλλη παράταξη έχουν στην ΟΛΜΕ, άλλη στην ΑΔΕΔΥ.

Όλες αυτές οι μεταμορφώσεις έναν και μόνο στόχο υπηρετούν, την άκριτη στήριξη με άμεσο ή με έμμεσο τρόπο της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής σε όλα τα επίπεδα. 

Αυτή τους τη στάση στην ΑΔΕΔΥ αποκαλύπτουμε σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο για να γνωρίζουν, να κρίνουν και να συγκρίνουν το χθεσινό τους "επαναστατικό" παρελθόν με το σημερινό φιλοκυβερνητικό τους παρόν.

Από τη ΔΗΣΥΠρωτοπορία

 

 

CA23GBZ0

David Hockney

  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: