Αρχική > εκπαιδευτικός > ΣΥΡΙΖΑ: ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ;

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΟΣΟ ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ;

Pablo Picasso
Mother and child - 1902

Pablo Picasso, Mother and child – 1902

 

 

Άρθρο του Θωμά Γεωργιάδη

Γραμματέα της Α΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Εκπροσώπου της «Προοδευτικής Ενότητας Καθηγητών» (Π.Ε.Κ)

ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΗ ΟΛΜΕ;

Μετά την ψήφιση του 1ου μνημονίου, η τότε κυβέρνηση ψήφισε τον αντιλαϊκό Ν. 4024/2011, που ξεσήκωσε τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα και που η τότε αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ τον κατήγγειλε σε όλους τους τόνους ενώ, αργότερα, τόνιζε πως θα καταργήσει όλο αυτό το νομοθετικό πλέγμα, όταν θα γινόταν κυβέρνηση.

Η τότε κυβέρνηση, για «να χρυσώσει το χάπι» αυτού του νόμου, πέρασε στο άρθρο 6 του ίδιου νόμου τη δυνατότητα έκδοσης Π.Δ., ώστε να αναγνωριστούν για τους δημοσίους υπαλλήλους έως 7 χρόνια προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, 1 χρόνο μετά την ανάληψη της εξουσίας και μετά την ψήφιση του 3ου μνημονίου, ψηφίζει το Ν. 4369/2016 (ΦΕΚ/Α/33/27-2-2016), με τον οποίο (άρθρο 28) καταργεί από την παραπάνω «ευεργετική» διάταξη το σκέλος που αφορά τη μισθολογική εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, που είναι και το πλέον σημαντικό, και αφήνει μόνο το σχετικό με τη βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.

Να σημειώσουμε επίσης ότι με τις διατάξεις του Ν. 4354/2015 (νέο ενιαίο μισθολόγιο – κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) είχε προηγηθεί η αποσύνδεση της μισθολογικής από τη βαθμολογική εξέλιξη των υπαλλήλων.

Το Π.Δ. 69/2016 (ΦΕΚ 127/Α/13-7-2016) που εκδόθηκε σε εκτέλεση του Ν. 4369/2016 δίνει τη δυνατότητα στους δημοσίους υπαλλήλους να αναγνωρίσουν έως 7 έτη προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα για τη βαθμολογική τους εξέλιξη. Δίνει τη δυνατότητα αυτή σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, εκτός από τους εκπαιδευτικούς !

Πρέπει να τονίσουμε στο σημείο αυτό την πλήρη σιωπή του ΥΠ.Π.Ε.Θ., για διάστημα 2 περίπου μηνών, όταν και η αρθρογραφία στο θέμα αυτό είχε φουντώσει. Κορυφαία όμως στιγμή υπήρξε η άρνηση του υπουργού Παιδείας κ. Φίλη να συζητήσει τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» πάνω στο θέμα, με το πρόσχημα ότι ήταν εκπρόθεσμη.

Όταν οι εργαζόμενοι περιμένουν μια δικαίωση, έστω και μερική, βρίσκουν απέναντί τους μια αντιλαϊκή, συντηρητική κυβέρνηση, που άλλα υπόσχεται τη μια για να κερδίσει την ψήφο τους και την άλλη παίρνει μέτρα πιο σκληρά και απ’ αυτούς που υπέγραψαν αρχικά το μνημόνιο.

Παράλληλα η ανύπαρκτη και χειραγωγημένη ομοσπονδία των εκπαιδευτικών, η ΟΛΜΕ, αποτελεί βασικό στήριγμα αυτής της πολιτικής. Θυμήθηκε! να βγάλει ένα ενημερωτικό σημείωμα και μια ανακοίνωση «έκπληξης» στα τέλη Αυγούστου (26-8-2016 και τα δύο κείμενα), όπου «ζητάει αυτή η αναγνώριση να αφορά όλα τα έτη προϋπηρεσίας και όλες τις μορφές εργασίας και να αναγνωρίζεται για την βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών».

Πολύ νωρίς το θυμηθήκατε συνάδελφοι !!

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν από την Ομοσπονδία τους να είναι μπροστάρης στην επίλυση των προβλημάτων τους, να διατυπώνει θέσεις και να χαράζει γραμμή αγώνα και προοπτικής για τους εκπαιδευτικούς.

Συνδικαλισμός δεν είναι να τρέχεις με ανακοινώσεις, μετά τις ενέργειες κάθε υπουργού, και μάλιστα καθυστερημένα !

Πρέπει να υλοποιηθεί άμεσα η ηθική και οικονομική δικαίωση των εκπαιδευτικών

Αθήνα 8-9-2016

 

 

topcat77:
“ Henri Matisse
”

Henri Matisse

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: